Plodová voda. Máte podobnou zkušenost a nakonec z toho byl porod?

terina99
7. lis 2024

Dobrý den maminky
Já vím že tady mi nikdo neporadí nebo tak ale aspoň nějaká zkušenost
Měla jsem běžné vodové výtoky ale jen rano jak kdybych se počůrala čistá voda jakoby
Od včera po sprše ze hned vyteklo trochu vody pak hned znova při každém pohybu trochu v noci nasadila jsem si vložku byla nějakou dobu suchá tak jsem si ji sundala a šla jsem do obchodu a hned jsem měla mokré kalhotky a dneska vlastně mě to dělá pořád prichozeni pohybu, máte s tím někdo zkušenosti , byla jsem v porodnici je to tři dni , vše bylo v pořádku voda se neprokázala i když mě to dělalo úplně trochu a od včera víc , měla jste to některá takhle a pak nakonec byl z toho porod?
Jsem 39tt mám 8dni do termínu děkuji za zkušenosti

barmil
7. lis 2024

@terina99 no kdyby ze mě teklo při pohybu jedu hned. Mně takhle praskla voda doma a pak při každém pohybu to ze mě učůrávalo, za 15hod jsem porodila.

terina99
autor
7. lis 2024

@barmil co mě to právě od včera večera dělá , tak nemám ani žádné bolestí nic

barmil
7. lis 2024

@terina99 já taky neměla a regulérně jsem se otvirala a pak je prý riziko infekce, dávali mi před porodem kapacku. Navíc je dobrý sledovat, že tam ty vody pro dítě je stále dost. Jinak musí ven. A to doma fakt nepoznáš

terina99
autor
7. lis 2024

@barmil dobře mockrát děkuji

angelchild
7. lis 2024

Ja bych jela at zjisti nejakym tim testem jestli to je plodovka nebo ne. Ale narok na porod uz mas, tak to muze byt voda. I kdyz me kdyz praskla doma, tak to bylo vsude

terina99
autor
7. lis 2024

@angelchild mě právě tohle dělalo i přes léto ale tak dvakrát za den minuly týden taky ale jen tak dvakrát za den a voda se neprokázala a teď to mam vlastně od včera , a celý den

klpoiu
7. lis 2024

@terina99 Plodova voda se na svetle jakoby trpiti. Moč nikoli. Ale radeji bych taky jela na kontrolu. Pokud se neporodí do 24 hodin po prvnim odtoku plodovky, dava se kapacka s atb kvuli infekci.

anpineapple
7. lis 2024

Určitě bych jela, ať te zkontrolují 🫶🏻 já bych jinak v klidu nebyla

angelchild
7. lis 2024

Ja mela tak od pulky tehotenstvi furt mokro dole muze to byt treba i nej nejaky vytok a nebo unik moci jak to vsechno tlaci na spodek.

hennrietta
7. lis 2024

Dej si vložku a jakmile bude mokrá, tak vyraž do porodnice. Vyšetří tě a uvidíš.🙂
Mně, když praskla voda, tak toho bylo fakt dost a nedalo se to splést. Můžeš mít jen nějakou prasklinku.

veruuu_kubesovic
7. lis 2024

@terina99 to už bych jela do porodnice, to že máš termín až za 8dni neznamená, že nemůžeš porodit dřív...
Já mám obě děti narozené o 2tydny dřív, do termínu porodu jsem nikdy 2v1 nevydrzela🤷‍♀️

terina99
autor
7. lis 2024

Právě jsem tady voda se neprokázala na vložce

petramana
7. lis 2024

@terina99 byla jste se zkontrolovat pred 3 dny... za tu dobu se mohlo zmenit plno veci.. urcite jedte

petramana
7. lis 2024

ja treba byla rano na kontrole a taky jsem rikala ze ze me neco tece - pry vytok a vecer uz jsem rodila

alianan
7. lis 2024

Mě takto před porodem praskla dvakrát, přesně jak píšeš, protýkala při pohybu.
Jela bych hned, čeká se 24 hodin na rozjezd porodu a pak se nasazují ATB, hrozí infekce a porod se vyvolává.

terina99
autor
7. lis 2024

Maminky tak teď jsem přijela domů , vše v pořádku jsem prý úplně zavřená , a mám tam tohle napsané
cervix na pulphalangu nevíte prosím co to přesně znamená jsem jak blbka jsem těhotná poprvé vyplašená

merope
7. lis 2024

@terina99 Wikiskripta - Délku hrdla hodnotíme od klenby poševní po vnější branku buď podle centimentrů, nebo podle článků prstu (1,5 cm = „na phalang“, spotřebováno = „na půl phalangu“ - https://www.wikiskripta.eu/w/Vnitřní_vyšetření_...) - jestli tomu všemu dobře rozumím, tak to doktoři zmiňují a měří, protože to naznačuje připravování se těla na porod (kdybys byla např. v sedmém měsíci, tak asi začnou panikařit, aby porod zastavili, např. se to zašívá a podobně, pár dní před termínem je to naopak stav žádoucí).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru