Ahoj, jsem 34+6 a dnes při vstávání z gauce ze me vytekla čirá tekutina. Asi tak hrst tekutiny. Proteklo to skrz kalhotky a dva male praminky pres stehna. Mám se plasit, nebo je to normální? Taky si rikam, ze to treba mohla být moč. Přece jen je malý uz dost dole a tlačí me tam 🤷♀️ Jsem prvorodicka, tak vůbec nemám zkušenosti s tim jak to vypadá, když teče plodova voda. Asi by to byla větší spoušť ze? Děkuji za případné odpovědi a treba i uklidnění 🙂
@elencze děkuji za info, článek si přečtu
@michaela1990xx pokud bys nakonec jela, tak se doporučuje vzít si vložku, jestli ještě něco teče, oni ji v porodnici otestují, zda jde o plodovou vodu.
@elencze už právě neteče nic. Bylo to jen jednorázové jak sem po delsim sezení vstala. Bylo to asi 2 hodiny zpět, tak se sleduju a zatím je vse v pohodě. Doufam, ze to byla jen moc, ale člověk nikdy nevi. Kor ja neznala prvorodicka.
@michaela1990xx takhle mi praskla voda a začal porod. Bylo to malé, louzicka na sortkach. Volala jsem do porodnice, rekli do 2h přijet.
Být Tebou, dam vlozku a nechám se v porodnici zkontrolovat
@michaela1990xx Nekoupala ses před tím ve vaně?
Todle se mi přesně stalo v prvním těhotenství. Vstávala jsem z vany a trošku vody ze mě vyteklo. Zkoušela jsem pak všechno možné a pak už nic. Tak jsem si šla lehnout, pořád nic až pak ráno při oblékání když jsem se ohnula, tak zase...a zase jen trošku. To už jsem zpozorněla... Ale čekala jsem až odpoledne přijedeme chlap z práce a pak jsem teda jela do porodnice s vložkou z rána... (Mezitím se zase nic nedělo) Ale v nemocnici jsem dostala vynadáno, že jsem měla přijet hned, že se mám ideálně rozrodit do 24hodin po prvním odtoku plodové vody (nebo by mě rádi měli pod kontrolou pro případnou infekci)... Jo a v porodnici mi praskla voda úplně, když mě doktorka vyšetřovala a sotva se mě dotkla...
Nepřijde mi úplně pravděpodobné, že by to byla moč... Kdyby to bylo po kýchnutí nebo kašlání. Tak fajn. Ale při tom vstávání bych radši zajela do porodnice...
@kaja2016 nene nekoupala právě
Zkusim si dat vložku a treba něco zachytim ještě.
@michaela1990xx mě odtekla na procházce co 3 minuty trošička... pak nic... v nemocnici prohlídli, zmackli bricho a už to teklo... Kvůli případně infekci musel porod proběhnout do 72 hodin nebo císař... 24hidin čekali a pak vyvolávali... myslela jsem ze mě pošlou domu, nic mi nebylo ani to neteklo, kontrakce žádné... takže doporučuje věci sebou
@michaela1990xx S tímhle si nezahrávej, a zajeď do porodnice ať tě zkontrolují. Mojí kamarádce odtekla voda (moc ne), a v porodnici jí museli dát vyvolávačku, protože porod se nerozjížděl, a malý by se udusil nebo co...
Muze to byt plodovka a nemusi... me vodu pri porodu pichli, byla toho jen troska, protoze maly si to zas z vetsi casti ucpal, jak se posunul...
@klokanka31 To je dobra blbost 😄 ne, porod se vyvolava v pripade pozitivniho streptokoka. Voda s dusenim ditete nema nic spolecneho.
Autorko, jed do porodnice. Zkontroluji ti, zda nemas porusene plodove obaly
Tohle bych neřešila no foru, ale na pohotovosti. Přesně toto se stalo mně ve 33t - trochu mi odtekla plodová voda, okamžite jsem jela do nemocnice a už si mě tam nechali. Do pár dnů se rozjel porod. Bylo to kvůli infekci a zahrávat si s tím fakt neradno. Kdyby se ti to stalo když jsi doma sama nebo v noci, můžeš ohrozit život dítěte, pokud by se porod skutečně rozjel.
@martiniquest Asi by se neudusil, ale pokud by voda odtékala kvůli infekci, což zjistí pouze testy a odebráním plodové vody, tak jako v mém případě, může infekci dostat i dítě. V takovém případě se okamžitě nasazují nitrožilně antibiotika a dítě se musí monitorovat 2x denně. Takto jsem týden ležela na JIP, než se porod rozjel a já musela na akutní CS.
@michaela1990xx kamaradce takhle odtejkala plodovka ve 34tt asi tri dny, mozna dyl, nevi. Jela na pohotovost, kde si ji nechali na pozorovani a nakonec se kvuli hrozici infekci rozhodli pro vyvolani porodu. Nerozmyslela bych a jela hned., kdyby neco hrozilo, staci jeste podniknout nalezite kroky jako napichani kortikoidu na dozrani plic a magneskem budou tlumit pripadne kontrakce.
Uz se chystam a raději jedu. Děkuji za info, aspon me to popostrcilo, jinak bych asi nejela
@michaela1990xx tak jak jsi dopadla?
@martiniquest Takhle jí to řekli... 🤔
Dr mi říkala, že při jakémkoliv odtoku plodovky se mám nechat zkontrolovat tehdy
Moji mamce odtekala plodova voda postupne od ranaa a jela az vecer v 8...bylo to na male..Drzim palce at vse dobre dopadne...
Tak sem doma. Sem ráda, že sem na vás popud jela, jinak bych se asi nerozhoupala 😊 S jistotou mi říct dr nemůže jestli to byla plodovka, kdyz nemam vzorek. Ale maleho zkontroloval, natočil monitor, všechno je v poradku, plodové vody je dostatek. A dal mi dom papírky a pokud by zas něco vyteklo, tak podle zbarvení papirku poznam jestli se jedna o plodovou vodu. V tom případě bych musela jet do špitálu. Díky za rady 😊
@michaela1990xx super, aspon jsi klidnejsi 😊
@martiniquest Mimochodem, po opětovném přečtení příspěvku - mě porod ani po zjištění pozitivního streptokoka nevyvolávali a paní, která zmínila udušení dítěte se odvolávala na špatný průběh porodu, kde riziko udušení může být, pokud se dítě zasekne kdekoli na cestě a nejde ven. Neřekla, že to bylo kvůli plodové vodě. Ale hlavně, že jí poradil doktor. My jen sdílíme zkušenosti a domněnky a určitě se tady nechceme shazovat.
@michaela1990xx Aspon jsi v klidu. ❤
@michaela1990xx Super, že máš ty papírky - ona opravdu může odtékat klidně i dlouhodobě a zase se doplňovat a ani si nevšimneš.
@merope jojo, sem klidnější aspoň aj. Ale od té doby je to v pohode. Nic netece. Asi to byla jen moč jak sem vstala, ale člověk nikdy neví.
@michaela1990xx Držím pěsti. Já v 34+6 už měla malého týden na neonatologické JIP 🙂.
@merope děkuji, snad ještě aspoň 2 týdny vydrží.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Plodová voda je čirá, může odtékat i postupně, takže to žádná velká spoušť být nemusí,-Ale samozřejmě to může být i moč nebo těhotenský výtok (moč bys měla rozlišit hlavně podle čichu). Ze mě plodivá voda tekla teda hodně (fakt louže na podlaze) a pak po troškách ještě i v porodnici. Asi bych zajela pro jistotu do porodnice. Tady najdeš některé info https://www.rodicov.cz/odtok-plodove-vody/