Ahoj maminky.
Chtěla jsem se zeptat, jsem ve 40tt termín porodu jsem mněla včera.
Na kontrole v úterý mi pan doktor udělal Hemiltna. Ten nezabral, tak se chci zeptat jestli mi muže pan doktor na zítřejší kontrole píchnout plodovou vodu a jestli už si mně tam nechají nebo mně ještě pustí domu? děkuji za odpověd 🙂
Vodu nepíchaj jen tak na kontrole. To se podle mě dělá pro urychlení porodu? Každopádně už bys tam zůstala.
@filipek1488 myslim, ze jestli se bude miminku darit dobre a nehrozi zadny obr, tak ti zase udela jen dalsiho hamiltna. Na pichnuti vody je casu jeste dost, k vyvolavani by pristoupili az ve 42 tt a urcite by zacali vyvolavat bud vlozenim balonku nebo tabletama. Pichnuti plodove vody se dela az kdyz je porod nejak rozjety, teda aspon sem o tom ze by pichli vodu na kontrole jeste neslysela, ze praskla pri hamiltnovi, to uz se ale asi stalo. Nebuj nic.
To budou dělat snad až na sále při rozjetém porodu, pokud to bude nutné. To se určitě nedělá jako první krok při vyvolávání porodu. Mě teda ani u jedné dcery voda samovolně nepraskla a to jsem byla otevřená i na 8-9 cm.
Mě vodu pichali. Ale ne teda proto, že porod se nebližil, ale proto, že jsem měla uz časté a nesnesitelné kontrakce. Věř, že pak bys domu ani neodešla 😅 Neboli to, není to ani nějak nepříjemné. Ale ono pak hlavička dítěte začne fungovat jako "špunt", takže neskutečně tlačí.
Děkuji všem moc za odpovědi 🙂
@kmarie81 to že by na vyvolání přistoupili až ve 42 TT bych teda tak růžově neviděla. Oni teďka doktoři dost často mluví o přenášení hned den po termínu porodu, já dokonce 5 dní po termínu podepisovala neg.reverz, kdy mi 2 doktoři naráz říkali, jak si mám být vědoma rizika úmrtí plodu a kolik je rizik spojených s přenáším a že by bylo lepší hned vyvolávat. Přitom ozvy byly ukázkové, placenta fungovala, malá byla dost čiperná.
@filipek1488 voda se píchá opravdu až u porodu, aby se jakože porod pořádně rozjel. Takže s prasklou vodou tě dom fakt nepustí a určitě ti tím nebudou vyvolávat porod. Vždyť i když praskne voda sama, měla by správně ženská do 2 hodin dorazit do porodnice, i kdyby žádné kontrakce neměla kvůli riziku infekce.
@lovemusicsun @cherie24 asi jak kde, kamarádce takhle vyvolávali porod v Pardubicích minulý týden.. nejdřív píchli vodu, pak klystýr a za dvě hodinky byla malá venku
@cherie24 přesně, mne voda praskla, zadny bolesti nic, ale kdyz jsem volala do porodnice, chtěli, abych raději hned prijela, aby se monitorovalo díte a pak jsem i dostala preventivně atb nitrozilne.. Ale nebýt strachu o dítě, tak jsem nejela, protože jeste tak dalších 10h mi nic moc nebylo
@cherie24 no ja mluvim ze sve zkusenosti, letos v unoru mi spontalne praskla plodova voda 41+0 v sobotu, porodila sem v nedeli, ale na kontrole v patek sem byla domluvena, ze jestli porod nenastane do utery, tak hospitalizace a vyvolani to bych byla 41+3 takze 42 tt. Rodila sem ve fn plzen.
@kmarie81 jj to neříkám, že nenechávají vůbec, ale přijde mi, že to doktoři teďka nějak neradi vidí. Kamarádku její doktor taky už děsil vyvoláváním jestli neporodí do termínu a jsou například i porodnice,kde se můžete normálně dopředu objednat na termín porodu a oni to vyvolají a ještě to popisují jako služby nadstandart pro pacientky a výhoda proč rodit právě tam.
Ja som mala asi 3x Hamiltona pri druhom dietati, az po nom sa spustil porod, ale to ma poslali normalne domov. Pri tretom mi vyvolavali kvoli vys. tlaku tyzden skor. Mala som len takych normalnych poslickov, prisla na prijem, podali ATB (streptokok), klystyr, sla som sa osprchovat. Prisiel doktor, ze prepichne vodu, povytlacal zo mna co to slo. Hned som z 3 cm bola na 6 cm, do polhodiny prisli brutalne kontrakcie a 45 min. po prasknuti vody bol drobec na svete. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze vyvolavanie bude taketo. Ci uz prirodzene alebo umelo prasknuta voda, domov podla mna nepustia. Svagrinej odtiekla voda v 38 tt. a nechali si ju uz tam.
@barmil Taky jsem to tak měla. V pondělí večer mi začala odtékat voda bez kontrakcí, v porodnici se zlobili, že jsme přijeli až po 3 hodinách, porodila jsem nakonec až ve středu večer. Termín na vyvolání jsem měla naplánovaný až na 41+5, já porodila nakonec 41+3. Měla jsem bezproblémové těhu. Na porod v termínu nikdo netlačil. Porodnice Podolí
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No, posílat domů s odteklou vodou by byl celkem risk asi. Počítala bych,že zůstaneš. A řekla bych,že to udělají v porodnici až,ne v ambulanci u běžného doktora.
Mně teda rupli vodu vždy až při porodu,ale pak to byl ficak už.