Hezký večer holky,
jsem ve 30. týdnu a od středy mě občas píchne v podbřišku. Nevím,jestli je to na čípku nebo někde jinde,ale je to dost nepříjemné a docela bolestivé. Pokud mi k tomu ještě ztvrdne bříško,tak to opravdu bolí. Na tvrdnutí břicha "trpím" asi od 25. týdne a od 27. týdne mám od doktora naordinovanou maximální dávku hořčíku. Na kontrole jsem byla naposledy 30.6.,objednaná jsem na 1.8.
Mrňousek je v pořádku,vrtí se,kope a teď zrovna škytá 😀
Máte některá podobné zkušenosti? Prosím,poraďte,co vám pomohlo nebo doporučili lékaři.
@fykyska myslíš,že by to už takhle brzo mohl být poslíček? Na poslední kontrole jsem měla kratší čípek (35mm ve 27.tt - prý ješté ok),ale "hrdlo dlouhé" (jak říká pan doktor 😀 ) Na kontroly samozřejmě chodím!! Když je to normální,tak se pokusím neplašit 😀 a vydržet to do toho příštího pátku. Děkuji za uklidnění a rady 🙂)
Také jsem občas měla, podle mě nesouvisí se zkracujícím s čípkem, měla jsem teda také, ale od 20.týdne, píchalo mě ale ze začátku těhu. teď už jste ale vklidu, i kdyby se zkracoval, než se zkrátí, budete v termínu 😎
@petule89 Nestraším. Popisuji svoji zkušenost. Většinou to teda nic není, ale mě třeba víc bolelo roztahování dělohy někdy ze začátku, než tady tohle. A předtím to nic nebylo...pak už ano. Dnes bych už nic na netu nehledala a neptala se kamarádek, jestli to měly taky, ale pro jistotu šla k Dr.
Ahoj, já jsem celkově měla neskutečné bolesti a tvrdnutí asi od 20 tt. Ať už to byla štiplavá bolest, kdy se roztahovala děloha, nebo bolestivé pnutí vazů až do třísel. Asi v 30 tt mě děsně bolel podbřišek, spát jsem nemohla, otočit v posteli jsem se nemohla.. prostě hrozné bolesti.. No a když jsem měla fakt velké bolesti panevních kostí, stydké kosti ( jako vy se od sebe roztahovaly) a nakonec i to píchání - pálení čípku (až tak že jsem se při chůzi musela zastavovat a samovolně mi při tom píchnutí jela ruka mezi nohy, protože mi přišlo, že malý je napůl venku) tak jsem šla k dr. Tak se jen usmála a uklidnila mě, že se malý ráčil otočit nožkama dolů a zvesela mě kope nízko.. Trvalo to asi ještě dva dny a pak klid 🙂
teď když mě něco bolí nebo píchá, tak čekám 2-3 dny jestli to přejde.. ale každopádně jestli je to velká bolest nebo se ti něco nezdá, zajdi k dr ;) Přeju ať to brzy přejde a nic to není 🙂
@petule89
Ahojky, tak ja tyto bolesti mela poprve pred par dny, to jsem si rikala, ze se nemuzu splest a neco se deje, ale u doktorky cipek v poradku a hlavicka jeste nenalehajici... Holt to musime vydrzet, miminko si dela, co se mu zachce a narazi tam, kde je to ciltive... Odpocivej a setri se, ja uz taky neblaznim 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To co popisuješ je zcela normální - může to být poslíček u toho tvrdne bříško, nebo přícházejí v nepravidelných intervalech různé bolesti vypadající jako menstruační- jak kdy jak komu. Také to může být jen tím, že mrňous narazí na nějaký nerv a to zabolí, a nebo prostě narazí na čípek pokud už je níž..Prostě už je miminko velké nemá celé břicho a dělohu jen a jen pro sebe a naráží do ,,okolí" a tím jak roste a různě se tam otáčí a hledá svojí polohu to může způsobovat tyto pocity a stavy....Pokud chodiíš na pravidelné kontroly a lékaři nezpozorovali nic neobvyklého nelámala bych si hlavu , to k tomuhle stavu prostě patří různé, pnutí, bolení, tlačení, nepínání a nepříjemnosti v oblasti zad, podbřišku nebo ,,pipiny" .
Co by Ti mohlo pomoci, nohy nahoru, změna polohy, lehnout si na bok, prodýchat si celou situaci v klidu a zhluboka, pokusit se do mřnouska jemně ,,dloubnout" jestli se jako neráčí uhnout 😀 a nebo to přetrpět 🙂 Dát si něco sladkého po tom se děti, jak komu, jak které 🙂 začnou trošku víc hýbat a mohou se uhnout z ,,nervu" bodu který Ti způsobuje bolest..
Rozhodně to chce klid 🙂 a odpočinout si