Už minimálně 14 dni mě pálí kůže na zádech..a přijde mě že se to zhoršuje.dneska v noci me to budilo,přijde mi to jak kdybych byla spálená od sluníčka ale na zádech žádná známka zčervenání nebo nějake vyražky.Prostě nic..nevim jak sedět a už vůbec ne ležet,přijde mi jak kdyby ta kůže praskala...na pohmat to je šílene nepříjemné.Měl to taky někdo takhle v těhu ale ne třeba zrovna na zádech? nejaka rada c stim?..mažu ale zadna zmena. ☹
@simkrk poradila bych se s dr. http://www.maminkam.cz/tehotenska-cholestaza
@marcicek84 to asi nebude muj pripad jelikoz pokozka nesvedi pouze pali,moc mam normalni a stolici ne svetlou jak pisou. A dlane a chodila me neotykaj,nebrnej,nesvedej proste nic :/ jen zada hrozne palej :/
@simkrk - nevím, řešila bych to s dr. můe to být i atopák, kvasinková infekce, tady toho moc nevyřešíš...
Noooo, mně, když pálila (ale i místy svědila) kůže - na břiše, na zádech, na prsou... vysvětlil mi to doktor tak, že se mám mazat hydratačním krémem nebo olejem a zvýšit příjem tekutin. Že jak se napíná pokožka, stahuje se veškerá vláha na místo, kde potřebuje kůže napnout a suchá pokožka pálí a svědí. Nejvíc mě pálily a svědily boky a záda, nu a na bocích, ale jakoby spíš zezadu mám "nejpěknější" strie. ;) Takže prubni tohle a uvidíš jestli to pomůže.
@zuzalinkak Jinak to mazání mi pomohlo. Mazala jsem se kokosákem zhruba ráno a večer celá a přes den když to začalo pálit. Takže dohromady cca tak 3-5x denně a bylo to ok. ;)
@zuzalinkak taky jsem si myslela ze to bude tim jak se me zvetsuje brisko a kuze napina tak ze si to bricho bere kuzi ze zad proto to tak pali :/ tekutiny mam stale dostatecne mnozstvi a snazim se mazat :D tak budu mazat jeste vic no..a snad to pomuze protoze to je k nevydrzeni obcas na nakym miste me to prijde jak kdyby me tam bodali jehlicky..
@simkrk zdravim 😊 pokusím se obnovit téma a poptat se tady 🙃 jsem 37tt a už asi necelé 2tydny mě strasne páli kůže v oblasti jater, tedy na prave straně pod prsem, nic mě ale nesvedi nebo jak píšou děvčata v jiných skupinách .. nedrbu se, takze jaterní testy snad v poradku.. nejvíc mě vadí podprsenka, protože to místo cítím jakoby bylo živé.. 😭 přitom tam nemám žádné známky po tom ze by to nějak palelo.. žádný červený flek, nic.. 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ Tak se jen chci zeptat, co to bylo u Vás? Do poradny jdu v pátek (za dva dny), tak nevím jestli mužů vydržet
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
☹