Otoky rukou, 35. tt. Co pomůže?

lucie0205
12. srp 2022

Dobré ráno.
Holky prosba. Jsem 35 tt. Přibrala jsem 5 kg, ale jsem oteklá jak slon. Ruce mám jak ostravské klobásky. Snubní prsten velikosti 54 dám na nehet. Největší problém je v noci, přes den jsem relativně Ok, jakmile lehnu jsem v háji.
Otoky jsou šílené, svědí, pálí, mám až fialové fleky. Křeče takové, že mám problém po ránu problém udržet hrnek nebo si otevřít dveře.
Dle MUDr. Chladit a masírovat - nezabírá.
Prosím, prosím co vám pomohlo?

gbp
12. srp 2022

@lucie0205 nic 😒 mam to taky nejhur v noci. prsten uz jsem sundala asi 3 tydny zpet. nekdy se v noci probudim a uz necitim ani nektery prst. rano kdyz jdu, jak kdybych mela nejake polstarky na chodidlech 🙈 urcite mi pomuze porod 👍
malinko lepsi to je kdyz proste piju i v noci. jdu na zachod, pak se jdu napit a za dve hodky znovu 🤷🏼‍♀️

guliii
12. srp 2022

A tlak máš v pořádku, hlava tě nebolí, mžitky před očima nemáš? U mě to byl začátek preeklampsie. Jinak pomáhalo mi namočit ruce/nohy do chladné vody. Také mi pomáhali masáže, ale to když měl někdo čas mě trochu namasírovat.

guliii
12. srp 2022

A v noci vždy, když jsem šla na WC se projít a procvičit ruce i nohy. Třeba jsem si i vzala násadu od koštěte dala na zem a šlapala přes ní. Trochu to pomáhalo, taky už jsem nevěděla co.

draceka
12. srp 2022

@lucie0205 ahojky, jak už je psáno výše.nechte si zkontrolovat tlak a moc, aby se nejednalo o preemklapsii.

lucie0205
autor
12. srp 2022

@gbp nohy ok … ruce jsou peklo. V noci jdu i 5x už sem hotova

lucie0205
autor
12. srp 2022

@guliii tlak mám vyšší … měřím 3x denně …
V nemocnici nikdo nic neřeší … moč a krev v pořádku, otoky nohou nejsou, tak mi mudr. Řekla, že to musím vydržet. Masáže, ani studená voda nepomáhají.

lucie0205
autor
12. srp 2022

@guliii na tento tlak ( po ránu ) mi řekla MUDr. V kladenské nemocnici, že dobrý 🙈

guliii
12. srp 2022

@lucie0205 to je ale hodně vysoký tlak, neměla jsem tak vysoký a už mě hnali do nemocnice. Tohle opravdu řeš, i s jiným doktorem tohle není sranda!

guliii
12. srp 2022

*tlak tolik vysoký

guliii
12. srp 2022

Zrovna včera mi říkala doktorka, že hranice je 140/90 a pak mi dá léky na tlak a při dolním tlaku nad 100 se běžně maže do nemocnice!

guliii
12. srp 2022

Na tlak něco bereš?

lucie0205
autor
12. srp 2022

@guliii nedali mi nic !!! Jak jsem psala nikdo nic neřeší. Měla jsem v poradně už 3 lékaře a všichni ze dobrý …

guliii
12. srp 2022

@lucie0205 tak to je hodně divné. Otoky budiž, ale ten tlak, že neřeší to je hodně zvláštní. Asi bych se s tím nespokojila a alespoň zavolala jinam (jiné nemocnice)a zeptala se na názor. Bohužel ne každý doktor musí být pečlivý a dobrý, tak aby se nestalo něco tobě nebo miminku. Mě hospitalizovali s tlakem asi 160/100. Sice jen asi na tři dny než mi dali tlak do normálu, otoky jsem měla mírné. Odcházela jsem s léky.

paja123kluci
12. srp 2022

@lucie0205 Ten tlak je přes příliš. Řešit třeba s nemocnicí. Není to sranda. Já se řídím touto tabulkou několik let . Mam to z nějakýho časopisu. Přeji dobrého lékaře který to hodla řešit zavčas než se něco stane 🙏 Držte se. Já u předchozích děti měla otoky nohou též před porodem pár týdnů ale ne takové žeby mne to nějak obtěžovalo a hned po porodu jak vylezli nohy najednou úplně se odcucli a byli jak laňky zas. Snad to tak budete mít také. Držím pěsti pro štěstí.

helen_h
12. srp 2022

@lucie0205 Taky jsem našla toto: Správný krevní tlak by měl mít v těhotenství hodnotu zhruba 120/80, může být ale i mírně vyšší, tedy kolem 135/85. Vyšší hodnoty značí problém. „Je potřeba rozlišit dva základní stavy: Jedním je vysoký tlak v těhotenství, kdy pacientka již před těhotenstvím byla léčena pro hypertenzi, a druhým pak je vysoký tlak způsobený až těhotenstvím, kdy se u zdravé ženy v průběhu gravidity zachytí poprvé hypertenze. Rizikovější je druhý stav, ale u obou může dojít ke komplikacím, a to jak na straně matky, tak plodu,“ vysvětluje gynekolog Štěpán Machač z kliniky Reprofit.
U tebe je hlavně zarážející ta druhá hodnota, to je fakt hrozně moc! Nevím, jestli čekají na bílkovinu v moči či co, ale může se jednat i o hellp syndrom. Veškeré komplikace jsou dost průser a měla by tě intenzivně hlídat nemocnice. Jak často té chtějí vidět, jak často kontrolují tu moč??

lucie0205
autor
12. srp 2022

@helen_h ahoj. Tak to nepochopíš vůbec. Syn narozen 32 tt pro abrubci placenty ( na zahradě ) !!! Můj MUDr mě přesunul teď v tomto těhotenství už ve 30 tt do poradny do Nemocnice. Jsem dnes 36+3 tt - za 6 týdnu v poradně 2x - pouze kontrola - ruční - 1x krev 1x moč

draceka
12. srp 2022

@lucie0205 Ten spodní tlak je opravdu hodně vysoký...já měla před porodem tlak 150/100 a hned mi dali prášky na tlak + se i z krve dá zjistit riziko preemklapsie.Aspon tak postupovali v Podolí, s takovým tlakem mě domů vůbec nepustili!!držte se!

helen_h
12. srp 2022

@lucie0205 Vidíš, právě to brzké odloučení placenty uvádějí jako jednu z komplikací při neléčený vysokém tlaku, je mi z jejich přístupu hrozně, je třeba asi vyhledat konzultaci jinde. Nevím, jestli by se dalo obrátit třeba na to Podolí...

helen_h
12. srp 2022

@lucie0205 Napadlo mě zajet do jiné nemocnice/porodnice s tím, že jsi byla u někoho na návštěvě, v noci se ti zhoršily otoky, je ti blbě a námětem tento tlak... Jakože pak tě snad musi vyšetřit i v jiném městě.

helen_h
16. srp 2022

@lucie0205 Ahoj, jak ti je?? Dovolala ses ještě nějaké té kontroly?

lucie0205
autor
16. srp 2022

@helen_h ahoj. Otoky šílené už i na nohou, brnění ještě horší. Včera poradna - prý je to normální … 🙈 volala sem na Prahu … odpověď stejná … tlak dle nich v normě, otoky také. Prý se to spraví porodem. A aby toho nebylo málo dneska mě poštípaly vosy takže si užívám

helen_h
16. srp 2022

@lucie0205 Koukám, že se tě otoky drží i přes den... To je hrozné. Teď hlavně doufat, že všechno dobře dopadne! Ale stejně je tedy divné, že jinou ženou do nemocnice už i s o třetinu nižšími hodnotami, než máš ty. Ani na tu abrupci v minulém trhu nikdo nereaguje?? Držím palce, ať už tě ten porod za chvíli vysvobodí a mimo je v pořádku!

draceka
17. srp 2022

@lucie0205 ach jo;(to me mrzí, že Vas v Praze takhle odbyli;(a ten tlak máte pořád tak vysoký?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru