Otoky = přírůstek váhy? 36. týden těhotenství

ronikaaaa
11. kvě 2015

Ahojky,
začala jsem 36.týden a včera jsem si poprvé všimla, že mám oteklé chodidla kolem kotníku. Poslední dva/tři týdny jsem si říkala, že konečně už tak nepřibírám na váze, že za týden je to v gramech a ne v kilogramech 🙂 Ale jak jsem si včera všimla těch otoků a pak jsem se zvážila tak buch a 3kg nahoře po týdnu vážení. Je to normální? Myslíte, že ta váha je tím, že se mi udělaly ty otoky? ☹

lv
11. kvě 2015

Ano, otoky = zadržena voda, v tomto tt už časté..

melodygirl
11. kvě 2015

@ronikaaaa Ano, normální v tomto týdnu. Jak je plod velký, utlačuje lymfatické cesty v oblasti třísel, a lymfa se hromadí v nohou. Ten váhový přírůstek je voda, buď v klidu, pokud jsou obě nohy nateklé stejně, není co řešit, je to normální. Já přibrala na vodě snad 5 v poslední fázi těhu.

anjelita
11. kvě 2015

Ja jdu spat a rano mam o 3 kg min po tom co jdu v noci 5x na zachod. U me je zadrzovani vody, co se projevuje otoky, naprosto normalni. Nekdy se otok drzi treba i tyden atd. Nejlepsi je mit casto nohy nahore (nebo aspon ve vysi panve) a chodit na masaze pomaha hooooooodne. Hlavne v oblasti lytek.

blanka.k
11. kvě 2015

@ronikaaaa Bohužel je to časté. 😔 jen pozor na preeklampsii, já měla v 32tt +8kg, a rodila jsem +33kg (a to jsem ještě i něco zhubla, jak mi bylo občas blbě 😅 )2 týdny před porodem ještě moč v pořádku a poslendí kontrola už byla moč špatná, tlak přes 160, bylo mi furt špatně, občas jsem zvracela (cca poslendí měsíc) a pak s ek tomu ty poslendí dny přidalo špatné vidění (ale i tak jsem měla pár dioptrií), bolení hlavy atd.... bohužel jsem to přisuzovala tomu, že prostě to je na konci těhu běžné....a nebylo... Upozornit na to v poradně a pokud se přidají i nějaké další "problémy", radši hned volat mudr. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru