Otoky kotníků ve 35. tt. Měla některá z vás?

18. říj 2022

Ahojky holky.Včera mi zničeho nic otekly kotníky.Jedna noha o něco více než druhá.Ráno to bylo docela dobrý,ale před chvílí mi natekly zase.A opět je jedna(pravá) více než druhá.Pohyby cítím.Měla to některá z vás?Předem moc děkuji 🙂

jjasmina
18. říj 2022

Já měla otoky před porodem jako prase, lýtka, prsty, nohy, neobula jsem skoro žádné boty a po porodu ani nemluvím, strašný. Ale nejspíš normální

merope
18. říj 2022

Tak nohy otíkají často, ale kdybys otíkala víc, doporučuji měřit si tlak a případně vyrazit na kontrolu - mně takto začala preeklampsie. Ve 35tt už jsi v tomto směru "za vodou", ono to chvíli trvá, než se to rozjede nějak brutálně (u mě si toho doktor všiml, když jsem dorazila s tím, že mi otekla ruka a nezapnu manžetu tlakoměru - to už jsem tuším brala léky na tlak, ale dost slabé - a já mezi řečí řekla, že jsem přibrala 8 kilo za 14 dní). Toto bylo tuším 5.2. a rodila jsem pak 28.2. (právě s diagnózou preeklampsie, malý už pak moc nerostl, byl extrémně spavý, výsledky šílené, tak ho "vytáhli"). Rozhodně je to potřeba hlídat, může se to rozvinout na HELLP syndrom a tam už jde o život. Pokud máš možnost se někde dostat k tlakoměru, doporučuji si ho přeměřit. Kdybys měla nad 150/100, tak okamžitě jet do nemocnice, jinak na pováženou je už 140/90. Já se tedy i denně vážila a hlídala si právě, kolik přibírám (vše to byly otoky, v porodnici jsem nechala 20 kilo). Kdybys nabírala nějak víc nebo se ty otoky nespravily / zhoršovaly, tak zkus zavolat na gyndu (zvláště nemáš-li doma tlakoměr). Pokud pohyby normálně cítíš a vše se ti jinak zdá ok, tak asi není třeba to hrotit hned.

elwe
18. říj 2022

Pokud ti jedna noha otéká víc než druhá, měla bys jet do nemocnice, může jit o trombózu

autor
18. říj 2022

@merope já se až zítra dostanu k tlakoměru,tak pak uvidím.Jinak jsem kolikrát i přes den špatně unavená a malý jak kope,tak z toho děsně bolí žebra a občas i večer bývá špatně.Pohyby cítím.Ale určitě mám v plánu si zavolat i do poradny pro svůj klid.

cilkat
18. říj 2022

Mě znervozňuje to, že píšeš, že otýká skokově. Jako jo, 35tt jsem měla kotníky dvojnásobný... ale víceméně trvale. Měla jsem k tomu těhu-cukrovku a ta prostě vodu drží...
Pokud neotýkají třeba po hodině stání a pak v leže nesplaskávají, ale prostě "bez důvodně", řešila bych to v řádu jednotek dnů s doktorem.

autor
18. říj 2022

@cilkat já tedy cukrovku nemám a do nedávna byly otoky nulové.Ale zničeho nic mi otekly,ráno dobrý,pak zase otekly a teď už jedna noha v pohodě,ale druhá(ta více oteklá)stejná

krisvm
19. říj 2022

Tak vypadaly moje one nohy asi od 430. Tydne. Ale.mela.jsem.v pohode tlak a bez cukrovky.stejne jsem byla jednu noc na pozorovani v nemocnici, ale noc, vse ok,.sama Voda..ihned Po porodu vse ok a obula.jsem.vsechny boty 🙂

krisvm
19. říj 2022

@krisvm * od 30. Tydne, noc -nic ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru