Otočení miminka pomocí Leopoldových hmatů

petranesv
22. led 2016

Dobrý den

prosím máte zkušenost s otočením miminka pomocí zevními hmaty?

děkuji

jhhd
22. led 2016

Ano, mám. Dcera byla KP, takže jsme to ve 36.tt. zkusili. Nebylo to tedy nic příjemného, ale dá se to vydržet. Navíc to trvá krátce, porod je běh na mnohem delší trať. Nám to nepomohlo a dceru se otočit nepodařilo. Úspěšnost u prvorodiček je asi 40-50%, takže se nedá čekat zázrak, ale nám to za pokus stálo. Nakonec jsem dceru porodila přirozeně KP a nebyl to problém.

petranesv
autor
22. led 2016

Toto je už můj druhý porod. První byl v pohodě.
Smím se zeptat proč se to nepovedlo. Porodu KP se docela bojím, ikdyž prcek zatím je v dobré pozici i váhově.
děkuji

jhhd
22. led 2016

Nevím, proč se to nepovedlo. Žádný zjevný důvod lékaři před samotným obratem, během obratu, po něm, ani o 14 dní později při porodu nenašli. Dcera měla při porodu 3 kg, v den obratu byl odhad asi 2,5 kg. Vody přiměřeně. Prostě doktor, který obrat prováděl, nemohl dostat zadeček přes určitou polohu, a to se hodně snažil a dokonce mu s tím ko konci pomáhala ještě jedna doktorka.

Po mé zkušenosti s porodem KP, který byl úplně bezproblémový, bych už do toho příště nešla a rodila rovnou KP. Jsem necelé 3 měsíce po porodu druhého dítěte normálně hlavičkou a musím říct, že porod KP byl pro mě příjemnější a pohodovější. A to ani druhý porod nebyl nijak problémový. U druhého porodu bych měla z KP ještě menší strach, porodní cesty už jsou přeci jen vytahané a prvním miminkem proražené.

Držím palce, ať vše dopadne dle vašich představ.

lajla
22. led 2016

Nic bych nedělala násilím...miminko ví proč je tak otočení
Ještě mas chvíli čas, nic není.ztraceno

petranesv
autor
23. led 2016

@jhhd Dekuji 🙂
To jste mela stesti s porodem KP, ja mam 2 kamaradky, ktere trpely.
Hlavne mit zdrave deti 🙂

jhhd
23. led 2016

Ono hodně záleží na dobrém výběru porodnice, kde mají zkušenosti s rozením KP. Jinak jsme samozřejmě každá jiná a každá jinak rodíme a jinak to prožíváme.

Pokud opravdu nechcete rodit KP, tak bych ten obrat určitě zkusila. Jako druhorodička máte o něco málo větší šanci na úspěch.

Držím palce, protože ze všeho nejdůležitější jsou zdravé děti přesně, jak píšete.

@petranesv

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru