Ahoj holky jdu si kvam pro radu jsem ve 29tt a dnes jdu k zubari mam ve predu na.krcku tmavou plom u takze jdu na opravu a bude mi tam davat bilou... objednavala.jsem se cca v cervnu ale jelikoz byli dovci tak.me.objednala.az na srpen a moje otazka tedy zni nevadi to nejak.miminku... ?? aby se mi.napr. nerozjel porod kdyz.budu mit bolesti pri vrtati to snad nehrozi doufam.. 😞 injekci si davat nebudu dekuji
Rengeny se pry delat nesmeji to mi zubarka rikala a vzdicky se me.i ptala jestli.nesem.tehotna...
Jinak.vam.moc dekuji za odpovedi.. 🙂
rentgen ani injekce nevadi..bejvavalo..
Zrovna dnes ráno jsem byla na vrtání kazu a zubař mi normálně injekci dal, za týden mě tak čeká ještě jedna, dokonce mě příští měsíc čeká ještě dodělání zubního implantátu (i maličký chirurg. zákrok)...Vše mi to jen naplánovali na druhý trimestr, že to je pro mě nejpohodlnější...Mám precizního zubaře a ten maličkej kaz mi řešil hodinu, bez injekce by se do toho ani nepustil...říkal, že to absolutně nevadí a že je to daleko šetrnější, než abych se tam svíjela bolestí a pak si brala Ibalgin...Stejně tak ten implantát mi dělají na odborné klinice a i podle nich nevadí ani umrtvení, a kdyby to bylo potřeba, tak ani ten maličký mezizubní rentgen, jen by mě víc obalili...Velký rentgen čelisti by prý nedělali.
@ester34 a presne tak se pozna kvalitni zubar..taky takoveho mam..at te to moc neboli a mas to.rychle za sebou preji😊
A je lepší nechat si dát injekci a být v pohodě, než se trápit a stresovat bolestí. To je pro miminko daleko větší zátěž než nějaká injekce!
Rtg klidně je možný a injekce taky
@lusinek12 Ze zkušenosti sestry u zubaře jsme klientkám doporučovali zákrok až po porodu a šestinedělí. Pokud to není akutní vyčkala bych. Je to lokální anestetikum nic by se stát nemělo, při zákroku se může dělat kontrolní lokální rentgen, který obsahuje naprosté minimum záření a září jen na dané místo. Při vrtání bude tmavá plomba ( amalgám) odpadávat a je důležité dokonalé odsávání.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lusinek12 Muže ti dat injekci proti bolesti, miminku to nevadi, žádný strach.