Holky, v nedeli jsem mela TP a nic, takze porod cekam kazdym dnem...jenze vcera se mi udelal uplne sileny opar na rtu, ma to pred porodem nejaky vliv? Krome toho, ze pak malemu nebudu moct dat ani pusu ☹ ? A nemate nektera nejaky osvedceny recept, jak se oparu zbavit ? Dekuji !!
@radus90 Ahoj. Mě vyskočil opar hned po porodu. Manžela jsem poslala pro Compeed náplasti a doktoři mi řekli, že pokud to mám takto kryté, tak je to v pořádku a mimi neohrožuji. Měla jsem je tenkrát poprvé a mohu doporučit, hlavně abys měla klid, že děláš maximum, aby se to nepřeneslo na mimi.
Jinak pokud ještě nerodíš, tak pít hodně plnotučného mléka. Někde jsem to vyčetla a řekla bych, že to pomáhá, rychlému vymizení oparu. Na jakým principu by to mělo fungovat ti už nepovím, protože už si ho nepamatuji... (-:
Přeji hezký porod.
@radus90 Stejně se chvíli bude hojit. Ale třeba ještě prcek vydrží v bříšku a opar se stihne zahojit. Každopádně bych si koupila ty náplasti na opary a přelepovala bych, pokud se prcek každým dnem narodí. Pro miminka je to nebezpečné.
Diky holky...mam nejake serum s tea tree olejickem, takze uz se aspon nerozleza, tak uvidime 🙂, kdybych nahodou porodila, tak si koupim ty naplasti, at neohrozim miminko 🙂
Ja mam opary celkem casto, kdyz citim, ze se teprve klube hned misto pretru slivovici ta ten opar vypali a pokud ne pres noc namazu pastou na zuby a ta to uplne vysusi...opar znamena ze mas nejaky zanet / bacil v tele a ze mas jakoby oslabenou imunitu, proto te myslim nechteji ani operovat kdyz na vec prijde...🙂 ale kazdemu pomaha asi neco jineho.
Me na opary vzdy pomohl Vectavir
@radus90 má zkušenost napsaná na MK
iž více jak deset let trpím na opary. Snažila jsem se zkrátit léčení různými prostředky. Např. pastou - krásné vysuší, pythiol - člověk sice smrdí, ale pomáhá mi. A také pomáhají různé nálepky.
Průběh je vždycky stejný - začne mě svědit na bradě, když jsem si hned v ten okamžik namazala svědivé místo pythiolem, buď se opar neudělal nebo byla kratší doba léčení.
Protože nějaký ten rok se snažím používat homeopatika, koupila jsem si Výborné knížky. Poznáváme homeopatii a Homeopatie a děti.
Zrovna před týdnem jsem cítila svědění na obvyklém místě. Místo mastiček a drahých náplastí jsem nasadila OSCILLOCOCCINUM, 3X denně na dva dny. A světe div se. Prostě nic. Nic se mi nevyrašilo. emoticon Prostě bomba. Proto doporučuji. Vykašlete se na mastičky a vezměte si buď Oscillo nebo v knize doporučují Rhus toxicodendron.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@radus90 nevim jaky to muze mit vliv na porod,ale na opar jedine hemagel....hoji se rychleji,protoze je to jakoby bez strupu....🙂