Omega 3 z DM drogerie v těhotenství

nikous09
10. lis 2016

Ahoj holky, potřebovala bych Vaši radu.. jsem ve 33 tt a asi týden beru Omegu 3 z DM-ka...
jiné vitamíny neberu, jen co mám od dr. předepsané Tardyferon -2x1 denne..
Doktorovi jsem se při poslední návštevě zapoměla zmínit o tom že beru tu omegu..
Na krabičce je napsáno 1-2 tablety denně, já raději beru jednu..
Zajímalo by mě, jsetli je tu nějaká která bere-brala- stejné tablety jako já, a zda je nutností konzultovat s dr. užívání techto tablet..
Díky moc 😉 😉

panbaf
10. lis 2016

Ahoj, nevím jaký má složení, ale já jedla rybí olej, když jsem byla těhotná se synem od začátku až do porodu.. doporučili mi to i v lékárně, ale jeho složení bylo jen čistě ten rybí olej, želatina a nějaký antioxidant.. synovi ho dávám do mléka od 6ti měsíců.. teď v đruhem těhotenství ho užívám taky

8slunicko6
10. lis 2016

Ahoj., já taky beru rybí olej v kapslích-střídavě Walmark a ten z DM. Beru také 1 kousek denně...Všude se rybí olej doporučuje pro správný vývoj miminka. Až doberu ten z DM tak si zase zajdu koupit Walmark. Určitě se toho neboj.

krtikkrtovaty
Autor odpověď smazal
Zobraz
8slunicko6
10. lis 2016

@rybamrazena Studií na prospěšnost rybího tuku bylo děláno mnoho (některé říkají, že žádný vliv na zdraví nemá, jiné že ano). Rybí tuk jím pravidelně už asi 5 let kvůli tlaku a musím říct, že když jsem byla několikrát na preventivce u lékařky a brala mi krev, chválila mi "prospěšné"tuky v krvi. Navíc jak jsem zjišťovala, v Austrálii vznikla studie kde se prospěšnost rybího tuku v těhotenství prokázala (hlavně u dětí lidí s ekzémem došlo ke snížení vzniku). Pro mě rozhodně lepší vzít si čistý rybí olej z ekologického chovu, než jíst v těhotenství ryby bůhví od kud lovených-protože dnes je dost moří znečištěných a tak mají ryby v sobě vysoké procento rtuti, kterév těhu škodí).
Ale je na každém jestli to bude jíst nebo ne...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru