Přemýšlím, jak se dostat do porodnice, konkrétně z Prahy do Neratovic. Existuje dopravní zdravotní služba pro rodičky? Máte s něčím zkušenost?
Případně s jakou taxislužbou? Odmítla vás některá jakožto rodící?
@makronka222 ne, záchranka je jasná v akutním případě, kámoš s autem v létě 24 hodin není a taxík nevím, zda bere, když mám třeba kontrakce po 5 ti min a hrozí např. prasknutí vody. Rozhodně mi nejde o V. I. P.
@makronka222 proc tal zle? Se jen pta co a jak
@makronka222 bože můj ty ses neskutečná píííp
@fififjonka zkus prohledat kdo u vás poskytuje soukromou sanitní službu, popřípadě v nemocnici by mohly mít kontakt.
Dá se domluvit odvoz s nimi, hrazeny tebou.
Ohledně taxy, v Brně jsem zatím neslyšela že by některý odmítl.
@makronka222 vzdyt z dotazu vyplyva, ze zakladatelka nechce zneuzivat IZS, tak proc jsi hned tak hrrr? 🙂
@fififjonka myslim, ze taxi te odveze, ale bude to hodne drahe. Pripadne se zkus domluvit s nejakou soukromou sluzbou - sanitou. Z rodiny nikdo nemuze?
@fififjonka Taxik bez problemu. Pro Tvuj i ridicuv klid je fajn pouzit nepropustnou prebalovaci podlozku - jinak predpokladam, ze by chtel znecisteni vozu uhradit.
Řešila jsem to samé dva roky zpátky. Ze soukromé sanitky mi mailem napsali, že když už bude porod v běhu, (odteklá voda či kontrakce), mám volat 155. Takže taková šalamounská odpověď 🙂 podle mě se u nich dá objednat doprava pouze předem na konkrétní termín. Ani mi neodpověděli, kolik by to stálo. Ale u nás se to nakonec vyřešilo samo, syn se narodil předčasně, takže jsem jela sanitkou na Bulovku. V Neratovicích by nás ani nevzali.
Spolehla bych se na taxi, vzala nepropustnou podložku a hlavně bych volala taxi včas, aby řidič nepřijel k ženě, co už se svíjí a vypadá, že už leze ven hlavička 😀
@makronka222 ty musíš být v životě hodně nespokojená, když furt na všechny útočíš.
@makronka222 co tu dneska na všechny útočíš? 😃 Blbej den? Moc vedro? Nebo premenstruační syndrom? 😀
A to jsem před napsáním svého komentáře nečetla ty předchozí :D
@makronka222 koukám, že vůbec nevíš, co je to zdravotní dopravní služba.
@makronka222 normálně se zeptala, ale vy jste paní na facku za tohle 🙂
asi bych volila taxi (hlavne ne uber atd...) nepropustnou podlozku pod sebe a bude to ok. 🙂 v pripade komplikaci si myslim ze taxikar se pres dispecink lip domluvi se zachrankou...
Je to pořád tak, že sanitka (teď myslím 155) vás prostě odveze do nejbližší nemocnice?
@fififjonka já zjistovala loni, a že by mě záchranka neodvezla = nejsou taxík ☹ a tak jsem se poptala v rodině, v zaloze byli mi svagri (manžel jezdí pracovně pryc), jinak v záloze byl ještě taxík...
Záchranka ne, ta by tě odvezla do nejbližší porodnice v Praze a ne do Neratovic. Pokud nebude zrovna k dispozici nikdo z rodiny a přátel, tak taxi.
Mně doma praskla voda, tak jsem se vyzbrojila ručníky a nepropustnou podložkou a taxikář neměl problém. Kontrakce jsem v té době ještě neměla. Otázka je, jestli pojedeš sama, protože ti někdo asi musí pomoct s taškou. Mně ji u Apolináře vzal do patra ochotný vrátný 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taxik, kamos, zachranka? Si myslis jako ze pro rodicky musi bejt vsechno extra a v.i.p?