Ahojky, chtěla bych se zeptat včera mi začal silný bílý výtok, dnes už je spíše čirý s bílými ,, kousky,, 😬 mohla by to být plodová voda?
Cítím i tlak na konečník a v podbřišku, beru magnesium, tak nevím, Dr říkala že ten tlak je teď normální, jsem 35.tt.
Díky za rady
Ahoj, plodová voda je úplně čirá. Silný výtok bude mít jinou příčinu - jednorázový může být hlenová zátka, ale pokud toho bylo víc a čirejší, jak píšeš, spíš bych se obávala nějaké infekce, přemnožené kvasinky nebo tak něco - určitě konzultovat s gynekologem.
Ahoj, to bude spíš hlenova zatka 🙂 muze byt i vodnata, ale nejlépe ti odpovi doktor
Plodova voda je hlavne voda. Vytok neres. Zatku poznas, je tak mazlava, ze ji nesetres ani z pipky ani z kalhotek, a je oproti beznemu vytoku hodne tuzsi.
jak psala krupka3, já taky občas mívám výtok jako mazlavý kus čehosi...ono je to tam vše tak opatlané...zátka je kus vaječného bílku s krvavými nitěmi (obvykle), silný bílý výtok mívám také. Pokud si myslíš, že to je plodovka, dej si čistou vložku a projdi se po bytě, PV teče pořád, nezastavíš ji svěrači a pokud vložku budeš mít okamžitě vlhkou, voní to sladce, tak je to PV = nám říkala na předporodním kurzu. To je fakt něco něco jiného než obyčejný výtok.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To vypadá na hlenovou zatku ale pokud si nejsi jistá dej si porodní vložku a jed se ukázat do porodnice lepší 100x zbytečně než jednou pozdě