Zdravím, posledni 2-3 dny mám pocit že ze mě odkapává plodová voda. Prostě 4-5 krát za den se ze mě uvolní kapka, jako bych si ukrupla, ale neukrupla. Jsem 35tt, kontrolu mám příští pátek. Je to moje třetí těhu, a u předchozích dvou jsem to nezažila, je to normální? Nebo mám v pondělí volat dr...? Pro jistotu. Pohyby cítím, poslíčky mám převážně v noci, břicho mi tvrdne celý den. Někdy mě přijde, že snad za celý den ani nepovolí.
vezmi porodnickou vložku a nech se zkontrolovat, cáknou na to nějaký roztok, jestli je to plodovka
@lucifux ja jela kvuli tomu 2x do porodnice, mela jsem nekolikrat za posledni tehu pocit, ze jsem vic vlhka.. pro jistotou jsem vzala porodnickou vlozku a v porodnici na to sestricka kapla temesvaryho roztok, jestli je to plodovka nebo ne. Ani jednou to plodova voda nebyla. Ale kamaradce u obou tehotenstvi plodovka unikala, jednou ji dokonce kvuli tomu vyvolali malou o mesic driv.. dopadlo to nastesti dobre, ale hned jak to zjistili podavali ji atb kvuli pripadne infekci
@lucifux U mě tak začal předčasný porod. Postupně mi odtekala voda. Jako prvorodička jsem samozřejmě čekala proud vody a hurá do porodnice 🙈 ovšem odtok probíhal celý večer jako kdybych se trochu pocurala. Nakonec jsem raději jela do porodnice, kde potvrdili odcházení plodové vody. Nasadily antibiotika, kortikoidy na dozrání plic pro mimi. Měla jsem tak vydržet několik dní, byla jsem 34tt. Ale dcera se narodila druhý den akutní sekci. Určitě se raději jeď do porodnice a nech se zkontrolovat 🙂
Me rano pred kontrolou (40tt) taky trochu odtekla. Dikybohu jsem to chytla na vlozku. Na kontrole doktor tvrdil,ze rozhodne rodit nebudu a at se ukazu za tyden. Sestricka mu horem dolem ukazovala, ze test vysel pozitivni. Nechali si me tam jen "ze se to tak ma". V deset vecer za mnou prijel manzel a posilali ho domu,ze budu rodit tak pozitri... Sla jsem za nim na chodbu, kontrakce zadne... A v 1 rano uz jsme drzeli dcerku v naruci. Dikybohu,jinak bych porodila asi v aute. (I prvni porod jsem mela rychly)
2-3 dny? To už nemusí být sranda... Mě začala pomalu odtékat a už jsem musela zůstat v porodnici, aby se hlidalo množství a průběh porodu. Na vložce to zjistí, tu jsem si dávala taky. Pak to bude jistota. Ale tak dlouho bych to tedy nenechávala
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja bych jela mozna i na pohotovost, pokud to je fakt plodovka, hrozi infekce. Mela sem u druhyho, v nedeli mi praskla, ale odtekala po kouskach, vzdycky jako bych si ucurla a mokry kalhotky, jela sem do porodky a tam, ze jen zatka. Nastesti sem druhy den odpo sla na kontrolu a tam zjistili, ze to je fakt plodovka a ficak, tableta na vyvolani a musela sem ten den porodit.