Odhad váhy 3. screening. Máte podobnou zkušenost?

dominika299
20. únor 2023

Ahojte, dnes som bola na 3. screeningu v 31+5tt a malý ma odhad 2,1 kg. Mám tehotenskú cukrovku, kompenzovanú diétou, lačné aj hodnoty po jedle v poriadku. Doktorka hovorila, že je väčší a podľa správy má väčšie bruško na 34+5tt a priečny priemer hlavy na 33tt. Som z toho v strese, celé ráno som preplakala, keďže nechcem aby bol väčší a mal skrz to nejaké problémy. 😢

lida9
20. únor 2023

ja proste nevim, proc ... stejne je to odhad plus minus kilo a vic... nejvic ublizujes svemu diteti stresem, tak se hod do klidu a neres blbosti! ja mela dite 4,5 kg a vis co? nic se nedeje! proste mimca nejsou tabulkovy!

izz76
20. únor 2023

@dominika299 Kdyby mel mít problémy tak snad by něco doktorka řekla. Dcera měla v tomto týdnu odhad 1800g,narodila se o 5dnu dříve a vážila 3550g. Ten tvůj muže tedy při porodu vážit třeba 4kg, což není nic mimořádného. Nestresuj se,odhad je jen přibližný.

emillyhk
20. únor 2023

@dominika299 Mě taky při nějakém pozdějším ultrazvuku doktorka upozornila, že syn má trochu větší hlavu než by podle týdnu těhotenství měl mít. Jenže to je prostě genetika z manželovi strany, u nich mají chlapi velké hlavy, tak jsem to neřešila 🤷‍♀️ Nakonec při porodu měl hlavu normální, žádný extrém 😉 Tak se tím netrap...
Odhad váhy je opravdu odhad - u mě odhad 4 dny před termínem 3,5 kg, den před porodem (40+0) 3,2 kg a při porodu 3,1 kg. Taky jsem měla GDM na dietě.
Je fajn, že tě doktoři hlídají, ale tohle všechno jsou odhady, z jedné kontroly nelze moc dělat závěry. Pokud je tam podezření dlouhodobě na nějaký problém, lékař může navrhnout vyvolání v dřívějším termínu. Ale určitě ne na základě jednoho ultrazvuku. Známá rodila v termínu, vyvolavaný porod, bez GDM - dítě 4,5 kg a všechno v pořádku, ani ji skoro nešili. Já rodila skoro o kilo a půl menší dítě a šitá jsem byla opravdu hodně. Takže ani při porodu nemusí být větší dítě nutně problém 😊
Určitě bude všechno v pořádku 🍀

cherie24
20. únor 2023

Odhady jsou jen odhady, nechápu proč s tím pořád stresují. Nás donutili kvůli odhadu do císaře. Byla jsem ve 2 porodnicích, všude byl odhad stejný. Tvrdili nám, že má miminko 4,5 kila, že je tam jasný nepoměr a že prostě miminko nemůže projít pánví. Vyděsili máš scénáři, jak se miminko zasekne a oni ho budou polomrtvé tahat kleštěmi a víš co? Malá měla 3,9 a 54 cm. My jsme oba vysocí a ona byla dlouhá, hlavička a tělíčko ukázkové a dokonce byla sestoupená v pánvi v té nejlepší možné pozici k porodu. Porod si spustila sama ještě před termínem. Do teďka jsem se s tím nesmířila a těžko říct, jestli mě tenhle jejich slavný odhad někdy v životě přestane štvát. 😒 Vykašli se na nějaké tabulkové měření, je to jen věštění z koule 😉

fouskovi
20. únor 2023

@dominika299 hlavně klid kdyby bylo zle tak to řeší ale je to to jen odhad a může se lišit od skutečné

denisq
20. únor 2023

@dominika299 Celé těhotenství byl syn větší podle utz. Narodil se s váhou 4080g. Tehotenskou cukrovku jsem neměla

jjasmina
20. únor 2023

@dominika299 to jako pláčes kvuli tomu, že se ti narodí větší miminko?? Kdyby bylo něco špatně, dr by ti řekl.. Ja mela malou 4kg a byla bez problémů, tak nevím, co by měl bejt problém

nikolite
20. únor 2023

Je to jen odhad. U syna byl odhad pár dní před porodem 3,8. Při narození měl 3,3 kg a 50cm

callipsa
20. únor 2023

@lida9 plus mínus kilo určitě ne .. je to odhad ale je to plus mínus 300gr a ne kilo

emillyhk
20. únor 2023

@callipsa Mě několik doktorů řeklo +- 0,5 kg. Tak pak si vyber 😄

cherie24
20. únor 2023

@callipsa já znám maminku, které řekli 5 kilo a malý měl 3,8. Šla kvůli tomu na plánovaného císaře. Je to už pár let a štve jí to do teďka. Normálně se říká +- půl kila, ale může to být mnohem víc, záleží jak je miminko natočené, jak je dlouhé. Oni naměří délky/obvody a z těch jim hodí program nějaké číslo, tak logicky je jasný, že ne všechny miminka budou podle jejich předpisů.

lida9
21. únor 2023

@callipsa no to je spis prani doktoru, ale ze se seknou o kilo je uuplne bezne... u syna mi hlasili 3,2kg a mel 4,44kg a u dcery se sekli ,,jen,, o 400g 😀

delluza
23. únor 2023

@dominika299 u mě včera ve 33+0 odhad 2900g. Ve 30+0 byl 1900g. Hlavička, bříško i nohy o ty 3 týdny větší. Cukrovku nemám. Předchozí děti 4300g a 4150g, také bez cukrovky, porody rychlé, vše v pořádku, poranění nijak velké. Prostě máme v rodině větší děti no.

patypresdevaty
23. únor 2023

@dominika299 a proč kvůli tomu places?
Taky jsem měla u syna odhady větší, říkali, že může mít v termínu až 4,5kg (a to jsem cukrovku nemela). Nakonec se narodil se 4kg, porod byl v pohode, relativne rychlý, bez poranění.
Tchán se narodil s 5kg, takže jsem tomu odhadu celkem i věřila a nehroutila jsem se z toho, kor s dnešní úrovni mediciny ;)

keyblaza
28. bře 2023

@dominika299 mě se malý narodil s váhou 3.160g a to ještě doktorka mě hnala jak mám hubnout při cukrovce. I na gyndě se divili, že hubnu místo toho abych přibrala. 🙂 A to mi ještě doktorka vyhrožoval, jak budu mít postižený dítě a tak..

Ale malý je naštěstí v pořádku, teď jsme ve 14 týdnu a má okolo 5 kil 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru