Ahojte. Dnes začínám 37tt a právě jsem na wc na papíře uviděla poměrně velký kus průhledného rosolu (ne hlenu, slizu, jak se všude píše, ale kus rosolu a o velikosti vlašského ořechu) Bez krve teda. Každopádně je to něco co jsem nikdy předtím neviděla, tak předpokládám, že je to asi hlenová zátka ♀️ moje otázka zní: Co teď? :D Mám to třeba oznámit doktorce? Na kontrolu jdu ve čtvrtek, tak jestli jí to volat nebo ta informace vydrží do čtvrtka :D Mám se plašit nebo to vlastně nic neznamená a je to jen další příprava pro porod a můžu takhle být klidně do termínu? Minulý týden na kontrole CS 4, dr říkala, že do termínu to asi nedotáhnem a já začínám být lehce vyděšená jak se to už asi fakt blíží
Hlenova zatka muze odejit klidne dost dlouho pred porodem, telo se pripravuje, neni to nic, ceho by ses mela lekat.
prvorodička no :D si člověk říká, jak to má všechno nastudované a načtené, že by pomalu zasloužil titul a že ho nic nemůže překvapit.. no a pak na to přijde a vypadá to tak, že ležím na gauči a bojím se zvednout abych neporodila (berte to s rezervou, jen říkám, že i když jsem o HZ četla snad každý článek, tak jsem z toho teď stejně úplně paf a najednou nevím nic a zakládám tu diskuzi jak trubka :D)
Neplašila bych, každýmu odchází různě. Ale mě když odešla tak mi začaly rovnou i porodní bolesti...
Hlenove zátky mi vždy odešly samy i tak oba porody vyvolavane, nic to neznamená
Neplas. I kdyby k porodu doslo, miminko uz je dost velke, aby to zvladlo. Me zase zatka neodesla vubec, sundavali mi ji az s rozbehnutym porodem pri kontrole
Neboj se, miminko už je v krásném týdnu to bude v pořádku i kdybys začala rodit. Já třeba rodila za 14 dní po odchodu hlenové zátky. Je lepší mít sbaleno a připraveno, ale zbytečně se nenervuj. Dokud nemáš pravidelné bolesti nebo ti nepraskla voda tak v podstatě o nic nejde.
Mě přesně takové kousky odcházely týden a pak jsem jednou ráno sedla na WC a vyjel i ten zbytek s červenými nitkami. Pak začali bolesti a večer jsem byla už v porodnici jinak bych počkala na běžnou kontrolu a jen to oznámila dr
a kolik toho má celkem jako být? :D Jak poznám, že už je to teda všechno? To jsem se zrovna nikde nedočetla
Nepoznas, to bys musela hledat cipek a kvuli infekci bych se na to vybodla. Je toho prekvapive hodne, treba jako maly hrnecek na kafe? Ja cekala tak cajovou lzicku
@elesse tyjo :D a já si už dnes říkala, že je toho hodně tak to asi odešlo naráz tak asi ne no.
Každá toho množství máme jinak, ale největším ukazatelem je kousek, který má v sobě i ty červené nitky, to je prý část zátky úplně nejblíže k miminku
Mě třeba odešla u první dcery i s plodovou vodou a porodila jsem za 24 hodin....u syna někdy až na sále....a teď jsem těhotná po třetí a i teď mě občas dosti věcí překvapí co jsem nezažila ani u jednoho z předešlých těhu.....
Mě hlenová zátka odcházela postupně od 35tt a rodila jsem stejně vyvolávaně 39+4
Tak jak to vypada?
Vlastne stale stejne :D zadne dalsi kusy zatky jsem nezaregistrovala, dr jsem to vcera oznamila na kontrole, nic moc k tomu nerekla, zapsala to do prukazky a jen potvrdila co na minule kontrole - do terminu nevydrzime, za tyden se cipek zkratil o dalsi cm. vse je ok, vahovy odhad lehce pres 3kg, tak jen cekam jak na trni, ze uz by mohla vylezt :D
Držím palce! Já měla taky vše načteno, navíc jeden porod za sebou (tam mi hlenova zátka odesla až v porodnici), takže když mi kousek odešel u druhého mimca, začala jsem solidně panikarit, že jako budu někdy rodit . Jinak porodila jsem pak do dvou dní...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Řekla bych to až na kontrole, není to nic akutního. Prostě další fáze před porodem