Obrovské množství jídla a sladkostí v těhotenství

ucukusi
29. lis 2017

Ahoj, vim,ze je to muj problem a taky mo musim sama zvladnout,ale cele tehotenstvi neskutecne zeru,hlavne sladke a obrovske mnozstvi,nemuzu se zastavit. Pak mam obrovske vycitky,ze tim skodim miminku,slibuju si,ze druhy den budu jist lepe a zase zobnu neco sladkeho,nezdraveho a uz to jede ve velkem zase do vecera,neumim se ovladnout. Tehotenskou cukrovku nemam,ani dite zatim nevypada na obra,mam dost kilo nahore,za to si muzu sama.
Rodim za tri tydny a nebyla jsem schopna s tim prestat,i kdyz doma nic neni,jsem schopna se prejist i toho,co mi nechutna. Strasne si vycitam jak miminku skodim a strasne si preju,aby bylo zdrave a rikam si,ze pri kojeni se budu muset krotit,aby nebolelo brisko,ze me to donuti. Jsem zrala na psychologa asi.....asi jsem to potrebovala jen napsat, pochybuju,ze by nejaka maminka byla tak nezodpovedna jako ja☹

lucie_91
29. lis 2017

Já taky likviduju samé sladkosti, 30.tt +20kg (první těhu +20kg, druhé těhu +17kg - ani jedno jsem sladké moc nejedla). Neřešila bych to a už vůbec bych to nepřisuzovala nějaké nezodpovědnosti. Kašli na to (snad můžu tykat), užívej těhu a pak to trošku zkoriguj, ať není mimčo z mlíčka "přecukrovaný" a divoký.

ucukusi
autor
29. lis 2017

@lucie_91 dekuju,snad z toho zrani nebude hyperaktivni,pak to zkoriguju,jindy jsem jedla tak nejak normalne. Jsem doma uz od zacatku a casto sama,obcas zeru z nudy si myslim. Pak budu behat kolem maleho,budu moci ven atd,tak to zvladnu,verim tomu. Ale cele tehu jsem gakt zrala jako prase,mam 30kg nahoru

lucie_91
29. lis 2017

@ucukusi Aspoň má mimčo zásoby a nebude problém je mít i v mlíčku. Teoreticky, kdybys po porodu hladověla, tak se do mlíčka dostane vše z tvého těla. Prakticky to ale radši nezkoušej 😀 Sérušuj na to a užívej ❤

kamste
29. lis 2017

chutě v těhotenství bývají běžné - často za tím může být "hlad" po vitamínech...
Zkusila bych přidat vlákninu (ovoce, zeleninu, smoothie), vývarové polévky se zeleninou, obilné kaše (jáhly, pohanka...), domácí sušenky s menším množstvím cukru zato s oříšky...
Já měla "žravou na cukr", když jsem málo spala a nebo když jsem se zapomněla včas najíst kloudným jídlem.

ucukusi
autor
29. lis 2017

@lucie_91 hladovet nechci,jen jist normalne a po tydnech lezeni nastolim chuzi s kocarkem,o me nejde,ale o prcka. Ted uz nema cenu lanarit nad rozlitym mlekem...uz to doklepu.Dekuju moc

ucukusi
autor
29. lis 2017

@kamste ja se snazim,ovoce jim taky,normalni jidlo,ale pak se potrebuju dojist a nemuzu se zastavit,splacam pate pres devate...je pravda,ze malo spim,porad se budim a uz dlouho jsem se nevyspala a to jeste maly neni na svete

jhoki
29. lis 2017

@ucukusi U syna jsem taky dost jedla. Zjistila jsem, že pokud nejím, je mi dost blivno. Tak jsem pořád jedla, dost mi chutnala pizza a koláče 🙂) Na začátku těhu jsem měla 45 kg a do porodnice jsem jela se 70 kg, malý měl 2520 g 🙂). Bude mít dva roky, zatím nevypadá, že bych mu tím nějak škodila. 🙂)

sahrazad1
29. lis 2017

@ucukusi ahoj, zkus víc pít. Já mám tři děti, a teď při tom posledním teda chutě byly až až. Utz mi dělali naposledy v 31. Týdnu, tam váha dítěte byla ok, a nakonec, dva dny po termínu se mi narodil prcek s 4,24 kg. 🙂 podotýkám, že cukrovku jsem neměla. Samozřejmě jsem i dost nabrala (18 kg) , a i když pořád plně kojim, a jím nyní zdravě, váha se ani nehne. :/

ucukusi
autor
29. lis 2017

@sahrazad1 zkusim,dekuji, jak se ochladilo moc zizen nemam. No,uvidime,snad az se hormony uklidni, tak budu jist jako driv

bonavoxa
29. lis 2017

@ucukusi Celé těhotenství se snažím hlídat, i kvůli tomu, že ho dost špatně snáším a musím dodržovat od začátku klidový režim. Takže pohyb minimální. Ale teď ke konci mám prostě takové dny, kdy sním na co přijdu, i věci, které jinak nevezmu do pusy. Beru to prostě jako ,,prasečí" den. Jak už to někdo psal, tak je to hlavně ve dny, kdy si nedám pořádnou snídani, svačinu a oběd. Takže jíst hodně hlavně dopoledne a hodně pít.

ucukusi
autor
29. lis 2017

@bonavoxa ja mam takove praseci dny od 4.mesice:frowning2:

odula
29. lis 2017

hele, já jsem žrala taky jako prase... 😀 pardon. Fakt ale. v podstatě jenom u holek. u kluka jsem davala maso a zeleninu. přibrala jsem hodne, skoro všechno jsem shodila, ani trochu jsem nemela zvýšenej cukr. a mimča opravdu nebyly nadměrečný. a jsou zdravy. a ta starsi je hubena jak lunt. Jediny - neji na rozdíl do syna zeleninu 😀 teda resp. jí.. protože víš co, kakaový boby jsou de facto taky zelenina. Takže čokoláda je zeleninovej výrobek . 😀 HLAVNĚ prosim tebe nemej výčitky. ještě tak cca 2 tydny a pak uvidíš. Hormony se změněj, budeš mít neskutečnou lítačku a třeba si kolikrát na jídlo ani nevzpomeneš. a víš co? aspoň budeš mít z těhu "energii sbalenou na cesty". Fakt v klidu hele 😘

bonavoxa
29. lis 2017

@ucukusi Minule byla malá hypotrofická, nerostla, ládovala jsem se vitamíny a sladkým záměrně, aby trošku přibrala. Bylo to k prdu. Gravimilk, hroznový cukr, cukroví, buchty, ovoce,....Přibrala jsem 20 kilo a pak ještě další po porodu. Ale pomalu jsem zhubla na celkem normální váhu. Teď, když už můžu rodit každým dnem, jídlo až tak moc neřeším. Už se toho do me stejně moc nevejde. Navíc mi pomáhá to jídlo prostě doma nemít. Pak ho zaručeně nesním. Jen ovoce nebo kvalitní hořkou čokoládu. Zákaz kupovat pochutiny jako tyčinky, brambůrky, apod.

normalnimatka
29. lis 2017

ať si říkaj veškerý příručky, co chtěj, podle mě si tělo jasně říká, co chce...i to mimino. nehrotila bych. a neříkej si, že tím dítěti škodíš, když už to tak děláš, tohle nemůžeš, to mu možná jako jediný orpavdu škodí.

mari2427
30. lis 2017

Ahoj, mně je třeba téměř neustále na zvracení a jedině jídlo mi pomáhá. Za 7 týdnů mam cca 4kg nahoře. Snazim se jíst vyvážené jídlo, ale včera mi bylo v práci tak zle a měla jsem neuveritelnou chuť na chipsy. Takže ty jsem sezobala a zapila plechovkou pepsi. A následně mi bylo cca 2 hod dobře. Mám z toho výčitky, ale myslim si, ze pokud to neni denně, tak je to snad ok.

gnozka
2. pro 2017

Ja normálně sladke nejim . Le jak jsem těhotná tak jsem sladkym posedlá !! U prvního tehu jsem nabrala 12 KG a mala mela 3300g nechápu ze jsem nabrala tak málo kdyz jsem denne jedla krupicovou kasi a dorty 🙂) a ted u druhého je to jeste horší !!! Skoro každy den si kupuji pikao a podobne mnamky🙂) jak nemam sladký po jídle tak silim . Jsem 36 tt a zatim 12 KG nahoře . Dítěti neublizite . Dcera je úplne v pohode 🙂) u me ale porodem chut na sladke absolutne konci 🙂) a zase jim normálně . Tak uvidíte .

iva27
2. pro 2017

@mari2427 tohle jsem měla v 1 těhotenství stejně😉bylo mi zle,když jsem se nenajedla.Nekdy až na omdlení a nebo na zvracení.Proto jsem si dávala jídlo i k posteli! Přibrala jsem za celé těhotenství asi 26kg! a dcera vážila 2,5kg😏😏V 2tehotenstvi jsem takové "stavy" neměla jen větší chuť na sladké.Ale snažila jsem se to nepřehánět,protože představa hubnutí těch kil navíc byla nechutná😤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru