Nízký váhový odhad v 34. tt. Má někdo zkušenost?

td96
24. říj 2019

Ahoj,
Jsem z toho už trochu na prášky. Před měsícem jsem prodělala menší zákrok - zavedení stentu z ledviny do měchýře. Chvíli jsem si poležela v nemocnici. Od té doby mám na každé kontrole nízký váhový odhad prcka. Teď budu končit 34.tt a malý má 1600g, což je prý hodně na hranici. Průtoky mám v pořádku, vypadá to, že malej nijak nestrádá, ale jsem hodně hlídaná. Prý může být menší po mně, ale na druhou stranu mi vyhrožují i předčasným porodem. Je pravda, že hned na začátku jsem měla různé komplikace a doteď s doktorem přesně nevíme kdy jsem otěhotněla (nepravidelný cyklus). Je tam odchylka zhruba 14 dní, ale zase doteď se prcek vyvíjel ukázkově, až teď na konci mě zlobí. Má tu někdo podobnou zkušenost? Že byl váš mrňous taky tak malý? Jak to dopadlo, popřípadě čím to bylo? Děkuji.

lv
24. říj 2019

Váhový odhad sestrinych dvojčat v 32.tt byl 1kg, porodila je za par dni, obě 2kg. Za poslední měsíc miminko pribere kilo, ty máš 6 týdnů, nebude obr, ale bude to dobrý

olsett
24. říj 2019

ve 34. mi řekli 1700 kg a hnali mě do nemocnice, taky - monitor v pořádku, průtoky v pořádku, rozhodli se počkat, měla jsem i málo plodový vody (měla jsem předtím silnou chřipku a nějaký další nemoci, moc jsem nejedla, nepila, zhubla jsem...) Začala jsem mnohem víc jíst a pila jsem opravdu 3 litry denně a za 14 dní už naměřili 2 kg. Narodila se 3,3 kg pět dní po termínu. Nevím no, jak velký vliv to má, kolik jíš a piješ. Každopádně držím palce, určitě to dobře dopadne, i kdyby ho měli vyvolat dřív, však to dožene.

bonavoxa
24. říj 2019

@td96 Naše malá taky poslední trimestr zlobila a nerostla, ve 35. týdnu mi říkali, že má 1500 g, měla malou hlavu a vycházelo jim to tak. Mám taky malou hlavu. Ve 37. Týdnu se narodila a měla přes dvě kila. Kdyby byla donosena, tak má možná i normální porodní míry. Dřív se narodila kvůli čípku. Už je ji šest a je nejvyšší ve třídě.

drep
24. říj 2019

Od 30. Týdne jsem chodila od čerta k ďáblu kvůli nízkému váhovému odhadu. Já měla při narození 2500g, stejně jako můj dnes vysoký muž, nikomi v rodině se nenarodilo dítě s váhou nad tři kila. Dcera měla ve 38+5 2200g, je pořád drobná, ale jinak se zdá být v pořádku. Byla jsem z toho na mrtvici, mírně mě uklidňovala, že má dost vody, normální průtoky a přibývá, ale pracovala jsem v té době v anesteziologické ambulanci a každé postižené dítě, které prošlo mi připomnělo, že i moje dítě může mít postižení a dobře mi z toho nebylo.

amazonkajanik
24. říj 2019

Mě v 35tt tvrdil doktor na predporodnim,že bude syn akorát. Celé těhotenství krásně nabiral,já taky 😁 nakoupili jsme oblečení 56 s tím,že bude asi po mě a příteli ( já 3,95kg/53cm ; přítel 3,60kg/50cm). Rodila jsem 38+6 a malý měl 2,66kg a 46cm a v tom,co jsem vzala do porodnice byl jak padlej vlastenec 😂😂😂

cinam
24. říj 2019

Malej měl odhad 1600g na konci 32tt, podle měření měl malý obvod bříška, jinak vše odpovídalo. Doktor už mě taky trochu strašil, na druhou stranu mě nijak extra nekontroloval. Jen za dva týdny udělal nový odhad, kde mu na konci 34tt vyšlo 2050g. Což podle mě moc neodpovídalo, ale to už je jedno. Doktor to tímto uzavřel. Malej se narodil den po termínu a měl 2850g a 48cm. Drobeček, ale naprosto zdravý. Jednou asi ve 37tt jsem byla na pohotovosti a tam mi říkala doktorka, ať se nestresuju, že v termínu se rodí zdravé děti 2,5 - 5 kg. Jinak malej vše krásně dohnal, teď mu bude rok a už má skoro 10 kg 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru