Nezvykle vyšší tlak, nevolnost, motání hlavy. Je to normální ke konci těhu?

anirij332
14. únor 2020

Ahoj holky, vím,že žádná z vás není doktor, ale třeba některá máte zkušenosti. Poslední dobou mě trápí časté mdloby, kdy se mi udělá černo před očima, zamotá se mi hlava, je mi nevolno, začne mi pulsovat hlava a prolije mě horko. Někdy i v sedě. Obvykle mam tlak 90/50 ale když mám tenhle stav, tak mám tlak 120/80, což je normální, ale vzhledem k tomu že mám běžně nízký, tak mě to zaráží. Jsem 35+3 a kromě tohoto mě nic extra netrápí. Hořčík si dávám každý den před spaním, protože mě občas chytají křeče do noh, ale to zobu už několik let. Trvá to už několik dní, jsem hrozně unavená, víc než obvykle. Je tento stav normální takhle ke konci těhotenství nebo je lepší se ukázat u doktora? Do poradny jdu až 24.2 tak jestli čekat do té doby nebo se radši ukázat

petulejan
14. únor 2020

Radši se tam ukaž. Stačí i zavolat. To bych udělala jako první,než psát sem 👍

anirij332
autor
14. únor 2020

@petulejan jenže můj pan doktor je takový "profik", že mi řekne, že je to normální a pošle mě domů. Takže vyjde nastejno se zeptat tady nebo popřípadě odpoledne jet na pohotovost.

jjasmina
14. únor 2020

Já teda mdloby nemám , ale je pravda, že od začátku těhu se mi tlak postupně zvyšoval. Je dobré mít doma tlakomer, extremně vysoký tlak je totiž pak problem . A pokud si nejsi jistá, zavolala bych, popř zašla k dr 🙂

vendelinka08
14. únor 2020

@anirij332 určitě neřekne že je to normální když ti hapruje tlak. Takže to teď s doktorem. Něco normální je a něco je. Pokud něco doktor zanedbá, tak to bude na něj, ale ty se tam ukaž. Nebo do porodnice kde budeš rodit.

petulejan
14. únor 2020

@anirij332 já nevolala na gyndu ale rovnou do porodnice.

martt
14. únor 2020

@anirij332 Já bych to určitě řešila přes doktora. Mne začal haprovat tlak ve 20 týdnu těhotenství, zjistila jsem to tak, že jsem omdlela za volantem auta. A na pohotovosti tenkrát zjistili že mi litá tlak na horu a dolů. Nic mi sice na to nedali, ale už si mne víc hlídali. A cca ve 34 týdnu se mi srovnal. Takže já bych radši zajela buď k doktorovi a nebo až se ti to zas stane, tak na pohotovost.

wendyp
14. únor 2020

Bohužel jdu kvůli těmto stavům v pondělí na vyvolání porodu. Dnes sem se slozila už úplně přímo v ordinaci lékaře a neni na co čekat. Takze urcite se jdi nechat vyšetřit

anirij332
autor
16. únor 2020

Tak holky, prý to bylo z hladu (což je fakt, protože jsem měla jen snídani a pak dlouho nic a místo toho aby mě krucelo v břiše se mi udělal tento stav) a tělo na to reagovalo tak přehnaně, protože mám prý nedostatek železa, takže jsme upravili prášky a musím říct, že se to lepší 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru