Nerozumím tomu...Proč nejsem schopná se rozrodit sama od sebe?

kikapalpak
3. říj 2023

Dobrý den, jsem druhorodicka. Aktuálně 40+3, mám za sebou druhý Hamilton a odešla mi jedině hlenová zátka (před třemi dny).
První porod vyvolávaný až někdy 42+TT, celkem rychlovka. Ale...proč nejsem schopná se rozrodit sama od sebe?
Aktivní jsem dost, sex proběhl, vany mám už nad hlavu atd...
Malinký hlavou lehce naléhá, hrdlo nezkráceno, čípek měkký propustný na dva prsty.
Ráda bych slyšela, že mám ještě naději nebo mi alespoň pověste jak je to možné, že se tomu dropku nechce. Děkuji 😀

lv
3. říj 2023

Těhotenství může být i 42 týdnů, v pohodě. Chápu však, že tě to otravuje, ten kinec je peklíčko.

exbordelar
3. říj 2023

Taky jsem o tom parkrat premyslela, protoze ma kamaradka taky takhle “vyvolavala”, byla hodne otevrena snad od 36. tt furt nic. A pak to prislo pokazde raz na raz, praskla voda a za hodinu bylo mimino pokazde venku. Rodivala vzdycky minimalne 41+
No a ta ma teorie je, ze muze mit pevnejsi plodovy obal, ktery tam to mimino proste drzi. Az praskne, vypusti se voda, mimco klesne rychle do porodnich cest a je to.
Ale treba je to blbost, necht me pritomne porodni asistentky opravi.

kikapalpak
autor
3. říj 2023

@lv Neotravuje, mrzí mě, že jsem neschopná porodit "přirozeně". U prvního jsem čekala co nejvíc to šlo a stejně sám nešel a plodová voda zakalená.

kikapalpak
autor
3. říj 2023

@exbordelar Též si nad tím lámu hlavu. Asi jsem nějaká vadná...chudinka malinký. Počkám co to půjde ale myslím si, že ho budou muset zase vypudit. 😓

exbordelar
3. říj 2023

@kikapalpak vadna nejsi a navic jsi stale v radnem terminu. Pak je jeste dalsi mnoznost - nechat prasknout plodovy obal. Je to samozrejme riziko. Ja to jednou podstoupila a rodilo se mi hezky 🙂

kikapalpak
autor
3. říj 2023

@exbordelar Snad se tělo umoudří.

areh
3. říj 2023

@kikapalpak já jsem po 40 tt i skákala na trampolíně 🤦🏼‍♀️, procházky, schody a nic. Rodila jsem 10 po termínu a nakonec to byla rychlovka. Vodu mi praskli v porodnici a za 5 min bylo mimčo venku 🤷🏼‍♀️ každé mimčo má svůj čas, však ono se narodí 🙂

lenerka1
3. říj 2023

Hlavně nebrat jako selhání, buď má nějaký důvod miminko nebo vy sama nechcete podvědomě mimčo pustit, může to být dáno i mezigeneracně (jak to měla s porody maminka?). Jinak doporučuji kořeněný skořicový nápoj, bylinnou napářku a skočnou hudbu. Osobně mi se mimča narodila vždy, když jsem to pustila a začla se věnovat jiným činnostem s tím, že vyvolání to jistí (už jsme měli i domluvený termín).

gbp
3. říj 2023

@kikapalpak kdyz to mas tezke. ja zas rodila o 5 tydnu driv a pak se musela zpracovavat, ze sem to nezvladla a ted je kvuli me mimco v inkubatoru, ma zloutenku, neumi se prisat, nemuzem byt spolu apod. 🙄🤷🏼‍♀️
jeste mas nejaky cas, tak se zkus hodit do pohody, s mimcem "promluvit" a treba to vyjde 😊 drzim palce, hlavne at je vse v poradku 👍

rnika
3. říj 2023

Já mám první dva syny vyvolávané v 42tt -kdyby nevyvolávali, tak jsou u mě ještě teď. Nejsem schopná se rozrodit. U mě za to může konizace čípku, prý se to občas stává. Druhé dva syny mám císařem (to jsem nešla hůř než vyvolávání). Teď si říkám, je jedno jak ....hlavně, že je ditě v pořádku na světě.

aedoss
3. říj 2023

Ja mam taky drzak. Vsechny tri deti jsem prenasela. Jedno se rozhodlo jit na svet den pred nastupem na vyvolani tedy samo, ale uz to bylo na posledni chvili, druhe kdyby nevyvolali, tak je tam asi do ted a tretimu lehce pomohli necim, co se dava na zmekceni porodnich cest. 🤷 Voda mi sama nikdy nepraskla. Asi jim u me bylo dobre.

kikapalpak
autor
3. říj 2023

@lenerka1 Děkuji za podporu. Jak to měla moje mamka bohužel nevím, brzo se mě vzdala. 🙂

kikapalpak
autor
3. říj 2023

@gbp Moc děkuji. Každé to těhotenství má něco, že? 🥴

angelchild
3. říj 2023

Prvni dcera se narodila 39tt a to uz jsem byla rada, ze rodim. A druha az vyvolanim, nic s ni proste nehlo😁 jen teda ty posledni dny byly katastrofa. Byla jsem rada, ze dycham😄 no a pak dali tabletu a bylo to neskutecne rychle, od prasknuti vody 10 min😁

lauriak
3. říj 2023

Ja som prenasala obe deti. Tiez niesom schopna sa sama rozrodit a to som skusala vsetko. Prvy krat sa mi rozbehol porod ked som vypila ricinovy koktejl. Druhy krat som to uz pit nechcela a porod bol vyvolany. Velmi som sa trapila, ze sa mi ani raz nespustil porod sam. 😔

gbp
3. říj 2023

@kikapalpak presne tak 👍 a ja si o kazde situaci, co se mi v zivote stane, rikam co me mela naucit. a to mi hodne pomaha. na prvni dceru sme docela dost dlouho cekali, byla to obtizna cesta, ale velice transformacni a zpetne jsem za ni doopravdy vdecna ❤️ pak ten tezsi start a pak to jaka dcera byla jako mimco (uplne mi prevratila vsechny dosavadni predstavy o miminech, kocarcich, dudlicich, spanku, kojeni, cestovani...proste snad vse 😅) to dohromady ze me udelalo fakt docela jinou bytost, s jinyma prioritama a pohledem na svet. a uci me stale 😊❤️

kleio
3. říj 2023

Taky jsem přenášela, zkusila všechny babské rady, čípek stále "zabetonovaný" - jak můj stav popisoval jeden doktor 😆. Obě děti nakonec vyvolávané. Úplně tě chápu, taky jsem byla zklamaná, že se mi to nerozběhlo samo, a mrzelo mě to. Netuším, proč to tak mam. Druhý vyvolávaný porod měl na rozdíl od prvního průběh hodně podobný přirozenému porodu, což mi asi pomohlo to vše přijmout. Myslím, že potřetí už by mě to netrápilo.

rebe
3. říj 2023

Nehledej v sobě chybu, spíš se ptej, proč to tak miminko chce. Já třeba všechny tři děti porodila před 38. týdnem. Mohla ybch si říkat, proč se jim ve mně nelíbilo, ale spíš si říkám, že asi věděly, proč už se narodit. Tvoje miminka zase vědí, proč potřebují dozrát uvnitř. Možná čekají, až pochopíš, že je jim v tobě dobře a nemají kam spěchat. Že je jim tam dobře a cítí se bezpečně. Je tolik pozitivních příčin, proč to tak může být. Moje děti se narodily téměř tři týdny před termínem a bylo to tak dobře. Když se jiné dítě potřebuje naopak narodit třeba tři týdny po termínu, proč by to nemělo být stejně dobře? Ničeho se neboj. Ty nejsi tvoje máma. Ty jsi ty a všechno bude fajn.

emillyhk
3. říj 2023

Z trochu jiného soudku, ale u mě byl vyvolávaný porod už v termínu, především kvůli GDM. Celkově ten porod nebyl hezký, i když objektivně vzato nic hrozného a netrvalo to ani tak dlouho... Ale pár dní před porodem mi zemřel blízký člověk, já jsem se celkově hodně uzavřela, jakoby vypnula a prostě jsem se nebyla schopná "soustředit" na příchod nového človíčka... Co ale mělo podle mě větší vliv - skoro celé těhotenství bylo hodně nepříjemné, silné nevolnosti ještě na přelomu druhého a třetího trimestru, spousta stresu kolem dostavby domu, dost mě psychicky semlelo i to, že jsem skoro celé těhotenství proležela, nemohla do práce, atd. No a poslední dva, možná tři týdny před termínem jsem si to najednou začala užívat. Bylo mi dobře, s malým jsme na sebe byli tak jako naladění, prostě úžasný. ❤️ A mě se rodit vůbec nechtělo. 🙈 Prostě jsem najednou měla pocit, že i když ho od začátku vnímám jako samostatnou osobnost, tak ale mám plně pod kontrolou, aby mu nic nechybělo a byl spokojený. Ale co bude, až se narodí? Takže kdyby to v tu chvíli bylo na mě, klidně bych ještě půl roku těhotná byla. A právě tohle všechno se podle mě podepsalo na tom, že ani syn ani já jsme nebyli ještě na porod připravení... Tím chci říct, že sice děláš "psí kusy", abys začala rodit, ale možná ještě ty nebo mimčo nejste připravení. Takže pokud nehrozí nějaké komplikace, zkusila bych to "pustit", neřešit, že ještě nerodíš, ale spíš tak jako dát s mimčem řeč, že na něj nechceš spěchat, že jsi ráda, že je mu u tebe dobře, a že až se na to bude cítit, tak se na něj všichni těšíte 😊
Když to nevyjde a porod bude znovu vyvolávaný, rozhodně to není tvoje selhání. Ale obrovský dar dnešní medicíny, o kterém si ženy před pár staletími mohly jen nechat zdát, a následky byly mnohdy fatální... Vím, že je to náročné, ale opravdu si nic nevyčítej 😘🍀

mourovatakocka
3. říj 2023

@kikapalpak Nebrala bych ty týdny tak směroplatně. My jsme třeba u druhého věděli přesně den početí, tak jsme se těm doktorovým odhadům týdnů jen usmívali. Není to přece tak, že nejsi schopná rodit přirozeně, v pořádku je i 42 týden a však oni to ty mimina ví nejlépe. Spíš bych se být tebou vykašlala na nějaké vyvolávání, to je za mě v podstatě nepřirozené. Pokud samozřejmě nemáš zdravotní důvody.

janule0123
Autor odpověď smazal
Zobraz
eviicka
3. říj 2023

Obě děti jsem měla vyvolávaně, jako selhání to neberu, beru to tak, že jednou by k tomu přirozenému porodu nakonec došlo, ale mohlo by být třeba pozdě.

Mamka i sestra nějak nepřenášely, ale psychika s tím souviset může. Před porody jsem se docela strachovala, aby se všechno stihlo (bydlíme v horní-dolní, manžel do práce dojížděl, moje mamka jako prvorodička porodila ségru za hodinu po prasknutí vody bez předchozího příznaků, u druhého zase, jestli stihne dorazit hlídání...).

Držím ti palce🙂.

kikapalpak
autor
4. říj 2023

@emillyhk Jé, tak to jste hodně statečná! Zvládla jste to úplně na jedničku.
Musím říct, že máte určitě pravdu. Po dnešní noci už do sebe nedám ani rejpnout prstem, šílení poslíčci co ani vana nerozehnala, malinký kopal jak o závod, takže každý pohyb hrozně bolestivý. Břicho mám jak kdyby namožený ze vnitř. 😅

kikapalpak
autor
4. říj 2023

@mourovatakocka Jsme s miminkem naprosto v pořádku, to jen doktoři chvataji. Ale jak jsem zmiňovala v jednom ze svých komentářů, už do sebe nedám hrabnout ani omylem.

mourovatakocka
4. říj 2023

@kikapalpak Tak hlavně ať to dobře dopadne a selhání to fakt není ❤️

reeeza
4. říj 2023

Ahoj. Buď tělu vděčná za to že to tak zvládá. Spousta žen neotěhotní, potrácí, nedonosí....ty jsi už v cílové rovince. Zkus se fakt uvolnit a poděkovat svému tělu ❤

martinka0209
6. říj 2023

První dcera se narodila 5 dní po termínu sama,druhá dcera dva týdny po termínu ( vyvolávání) Hamilton nepomohl,sex,běhání po schodech a horká vana taky ne,třetí dcera nerozena v termínu,ale kvůli cukrovce jsem musela na vyvolání porodu( nenechávají přenášet),jinak by se možná rozhodla sama,ale to už nezjistíme,zkus horkou vanu + červené víno a třeba to pomůže 😉 a třeba zkus udělat i velký úklid

veronicka89
6. říj 2023

Vaginalni naparaka...zreba pomuze

kakret
6. říj 2023

Neztrácej hlavu, já rodila 4x a naposledy se to povedlo a já jela s bolestmi už z domu. Den předtím jsem si dala bublinkovou koupel. To byl jediný rozdíl a myslím, že díky tomu se to rozběhlo samo. Zkus zajít třeba do výřivky.

veronka_123
6. říj 2023

@kikapalpak u me pomohl jedine ricinovy koktejl 😄 do par hodin obe deti na svete 😅

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru