Zdravím jdu s radou.. Večer jsme jeli s přítelem a dcerou na pohotovost kvůli tomu, že si vyvrkla kotník, jenže jsme museli jet objížďkou kde nebylo pořádně vidět a přítel jel rychleji než obvykle a nevšiml si tohoto zpomalovacího patníku,takže jsme na něj vjeli a auto s náma posločilo do vzduchu 😳🙈 už několikrát jsem mu říkala že jezdí jak kreten a stejně si nedá říct 🙄 jenže jsem těhotná v 36+5 a měla bych mít klidový režim kvůli předčasnému porodu 😔 tak jsem se chtěla zeptat jestli ten naráz mohl něco způsobit nebo jestli je i tak miminko chráněné? Ve čtvrtek mě čeká kontrola tak nrvim jeetli vydržet do čtvrtka nebo si pro jistotu zavolat na gyndu, děkuji prosím za radu 🙏
Tak pokud nemáš žádné potíže, tak se určitě nestalo nic.. Nemáš bolesti, nekrvacis... A pokud začneš rodit, tak jsi v 37.tt tak to už je super. Pokud jezdí opravdu jak kreten, tak bych spíše přemýšlela, zda budu v klidu, až bude jezdit s dětmi 🤦♀️ ty máš řidičák? Někdy to ze sedadla spolujezdce pro neridice vypadá trošku zkreslene..
Já když byla těhotná (asi 7.m t) tak manžel s autem skočil v zatáčce ze silnice ze svahu do pole😅 Jako byla jsem v šoku a půl hodiny chodila po silnici a rozdejchávala to. (měla jsem naštěstí bezproblémový těhotenství a i s takovejhlema příhodama jsem nakonec přenášela😅) Krom ohnutý poloosy na autě se nic nestalo. Nikomu. Naštěstí z toho tedy je už jen úsměvná historka:D
Sleduj, jestli cítíš pohyby, nekrvácíš atd.
Já jsem nehezky spadla necelé 2 měsíce před porodem (byla zima a chodila jsem do práce v 6.30, kdy ještě nebylo posypáno) a nic se naštěstí nestalo, ale měla jsem taky obavy.
@darinka84 řidičák nemám právě a sedím s dcerou vzadu, vpředu kdybych seděla tak mi nepřipadá rychlejší jízda jako rychlá ale zezadu se mi to zdá že jezdí jak blbec 🙈
@herminka ono za celé těhu se to málokdy pohne a když už tak někdy o sobě dá prcek vědět že třeba chvilku nemám klid ale jinak to je klidný v tom břiše 🙂 takže by se to asi sledovalo blbě ale samozřejmě jsem v pozoru kdyby náhodou 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To ti nikdo nerekne…pokud mas pocit,ze se pohyby mimca zmenily,krvacis,zacaly kontrakce,vyhledej lekare na rychlou kontrolu..mimco je hodne chranene,ale co jednomu neudela nic,druhemu muze zpusobit komplikace…
A druhe polovicce bych vzakazala,ze bych mu prala tyden s obrovslym brichem,protoze pro mne i prejezd pres koleje fakt bolel,takze manzel se mnou fakt jezdil opatrne…