Ahoj, mám takový dotaz na holky z jihu Moravy. Na druhý týden v červenci máme naplánovanou dovču na Slovensku. Jenže já tou dobou budu už v 32.tt a nikdo mě tím pádem nepojistí. Samozřejmě pojedu jen pokud se mému gynekologovi bude zdát všechno ok a nebudu tam nic vyvádět, ale pro jistotu bych chtěla mít nějaký "záložní plán" pro klid. Kde je nějaká nemocnice, nebo ideálně i porodnice, hned za hranicemi se Slovenskem? Jde mi o jih, tj. okolí Břeclav, Hodonín, Uherské Hradiště atd. Nebo je už lepší dojet do Brna? Kam případně? Můžete dát tip? Díky 😊
Do 35tt Brno,pak můžete i Břeclav. V Hodoníně je už léta porodnice zrušena.
Jinak v Hodoníně je gynekologické oddělení tak můžete i tam.
Asi bych primárně brala jakoukoliv porodnici nebo nemocnici s gynekologií za hranicemi, kvůli prvnímu juknutí doktora. Jestli pak porodím v sanitce při převozu, pořád budu klidnější než rodit předčasně v autě 😁 Nevíte holky ještě, jestli je něco v Uherském Hradišti? Jinak moc díky za tipy, píšu si!
Mám s Břeclaví dobrou zkušenost, rodila jsem tam 3x. Ale samozřejmě je to vždy o tom, kdo má zrovna službu. A jak tu bylo psáno, v 32. týdnu na porod určitě Brno Obilňák.
Mám osobní zkušenost z vyjmenovaných, jen s porodnicí v Uherském Hradišti a upřímně, nemám jim co vytknout 😍 spokojená jsem byla maximálně i když jsem jela jen jako planý poplach a s ambulancí, chodila jsem tam do rizikovky a porod i péče po něm byla prostě skvělá 😊 syna mi tam zachránili a jsem jim vděčná! Loni jsme se stěhovali a já mám problém najít tady porodnici srovnatelnou s UH 😂 teda spíš ta co by se mi libila je asi 60kn daleko od domu, takže to bude asi taky zajímavé 😁 jinak jestli je tu někdo z okolí Jindřichova Hradce, tak ráda budu znát porodnice tam, máme v těch místech chalupu a taky v létě pojedeme 😁🙈
@rya Tak já pochybuju, že takhle předčasně poznám vyloženě porod. Takže v případě odtoku plodovky nebo krvácení nebo úrazu s pádem prostě pomastím do první nemocnice v ČR s gyndou, což podle mapy bude asi to UH. Tam se nechám vyšetřit a případně pak převézt do Brna nebo Zlína, kdyby bylo zle. Pokud to bude jakž takž, dojedeme nějak domů (severní Čechy).
Holky, díky moc. Jinak jsem teď zjistila, že moje zdravotka (VZP) mě s určitými výlukami, kde teda je i porod včetně předčasného, šestinedělí a kontroly a vyšetření ke sledování těhotenství, pojistí bez časového limitu, takže i v tom 32.tt. Tak aspoň něco. Budu mít klid, že kdyby byl nějaký úraz nebo nějaká akutka, můžu jet primárně do nemocnice co nejblíž na prvotní vyšetření nebo ošetření, a na případný porod se nechat převézt za hranice.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ!!! 🙂 výborný a profesionální personál, krásné, moderní a čisté prostředí, klidné místo porodnice, nadstandartní pokoje 🙂 držím pěsti v krásný a nezapomenutelný porod 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@barumat pokud Brno tak urcite na Obilnak, tam jsou pripraveni na predcasne porody https://www.fnbrno.cz/porodnice-fn-brno-obilni-...