Nemocnice/porodnice jižní Morava

barumat
13. čer 2019

Ahoj, mám takový dotaz na holky z jihu Moravy. Na druhý týden v červenci máme naplánovanou dovču na Slovensku. Jenže já tou dobou budu už v 32.tt a nikdo mě tím pádem nepojistí. Samozřejmě pojedu jen pokud se mému gynekologovi bude zdát všechno ok a nebudu tam nic vyvádět, ale pro jistotu bych chtěla mít nějaký "záložní plán" pro klid. Kde je nějaká nemocnice, nebo ideálně i porodnice, hned za hranicemi se Slovenskem? Jde mi o jih, tj. okolí Břeclav, Hodonín, Uherské Hradiště atd. Nebo je už lepší dojet do Brna? Kam případně? Můžete dát tip? Díky 😊

tulikiss
13. čer 2019

@barumat pokud Brno tak urcite na Obilnak, tam jsou pripraveni na predcasne porody https://www.fnbrno.cz/porodnice-fn-brno-obilni-...

barumat
autor
13. čer 2019

@tulikiss Díky moc! A prosím ostatní případně taky o tipy a zkušenosti. I tu nemocnici případně, pokud by nešlo vyloženě o porod ale cokoliv jinýho.

eukamaminka
13. čer 2019

Do 35tt Brno,pak můžete i Břeclav. V Hodoníně je už léta porodnice zrušena.

eukamaminka
13. čer 2019

Jinak v Hodoníně je gynekologické oddělení tak můžete i tam.

similenka
13. čer 2019

@barumat nemocnice s porodnici Břeclav. Kyjov je už dál. Ale v Břeclavi rodí až snad od 38.týdne.... Takže do Brna

barumat
autor
13. čer 2019

Asi bych primárně brala jakoukoliv porodnici nebo nemocnici s gynekologií za hranicemi, kvůli prvnímu juknutí doktora. Jestli pak porodím v sanitce při převozu, pořád budu klidnější než rodit předčasně v autě 😁 Nevíte holky ještě, jestli je něco v Uherském Hradišti? Jinak moc díky za tipy, píšu si!

similenka
13. čer 2019

@barumat ano. V UHERSKÉM je

similenka
13. čer 2019

@barumat v Hodoníně je jen gynekologie

jajulin
13. čer 2019

Mám s Břeclaví dobrou zkušenost, rodila jsem tam 3x. Ale samozřejmě je to vždy o tom, kdo má zrovna službu. A jak tu bylo psáno, v 32. týdnu na porod určitě Brno Obilňák.

kac9
13. čer 2019

Mám osobní zkušenost z vyjmenovaných, jen s porodnicí v Uherském Hradišti a upřímně, nemám jim co vytknout 😍 spokojená jsem byla maximálně i když jsem jela jen jako planý poplach a s ambulancí, chodila jsem tam do rizikovky a porod i péče po něm byla prostě skvělá 😊 syna mi tam zachránili a jsem jim vděčná! Loni jsme se stěhovali a já mám problém najít tady porodnici srovnatelnou s UH 😂 teda spíš ta co by se mi libila je asi 60kn daleko od domu, takže to bude asi taky zajímavé 😁 jinak jestli je tu někdo z okolí Jindřichova Hradce, tak ráda budu znát porodnice tam, máme v těch místech chalupu a taky v létě pojedeme 😁🙈

rya
13. čer 2019

@barumat V Uh máme porodnici ale tam určitě ne pokud budete rodit předčasně nejsou na to vybavení. Ve Zlíně mají výbornou neonatologii i porodní jela jsem tam rodit z Uh.

barumat
autor
13. čer 2019

@rya Tak já pochybuju, že takhle předčasně poznám vyloženě porod. Takže v případě odtoku plodovky nebo krvácení nebo úrazu s pádem prostě pomastím do první nemocnice v ČR s gyndou, což podle mapy bude asi to UH. Tam se nechám vyšetřit a případně pak převézt do Brna nebo Zlína, kdyby bylo zle. Pokud to bude jakž takž, dojedeme nějak domů (severní Čechy).

kac9
13. čer 2019

@rya Můžu se zeptat, jak je to dlouho? Syn bude mít letos v září dva a s předčasným porodem tam v době kdy jsem dojížděla, neměli problém ☺

dzejn002
13. čer 2019

@barumat V Uherském Hradišti je chválená porodnice. Sama bych tam jela. ;) Fungují tam i ostatní oddělení - komplet nemocnice.

barumat
autor
13. čer 2019

Holky, díky moc. Jinak jsem teď zjistila, že moje zdravotka (VZP) mě s určitými výlukami, kde teda je i porod včetně předčasného, šestinedělí a kontroly a vyšetření ke sledování těhotenství, pojistí bez časového limitu, takže i v tom 32.tt. Tak aspoň něco. Budu mít klid, že kdyby byl nějaký úraz nebo nějaká akutka, můžu jet primárně do nemocnice co nejblíž na prvotní vyšetření nebo ošetření, a na případný porod se nechat převézt za hranice.

rya
13. čer 2019

@kac9 před 5 lety kamarádka rodila před 3 ve 31 a hned ji také poslali do Zlína.

mlucie18
13. čer 2019

@similenka ja rodila v Breclavi v 36 tydnu

simirek1
13. čer 2019

UHERSKÉ HRADIŠTĚ!!! 🙂 výborný a profesionální personál, krásné, moderní a čisté prostředí, klidné místo porodnice, nadstandartní pokoje 🙂 držím pěsti v krásný a nezapomenutelný porod 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru