Nedostatek železa v 36tt

dominika07
15. únor 2018

Ahoj. Jsem ve 36tt a z odběrů mi zjistili, že mám málo železa. Doktor mi napsal tablety SORBIFER DURULES, nicméně po pár tabletách jsem začala zvracet. Tak jsme zkusili sirup AKTIFERRIN a opět přišla nevolnost. Tak mi doporučil už dražší GLOBIFER.
Měla jste to některá podobně? Bojím se, že i po něm budu zase zvracet.
Nebo mám zkusit něco na přírodní bázi?

zmrzlinka
15. únor 2018

Skus šumivé tablety... maji je v DM.

kristynabb
15. únor 2018

Ahoj 🙂 vyrábí i žvýkací železo vhodné pro tehu, jmenuje se Maltofer. Cenu nevím, ale lépe se snáší. ;)

lenkajan
15. únor 2018

Ja mam se Sorbiferem take negativni zkusenosti. Ted mam Maltofer, ktery je zminen vyse, a snasim ho lepe. Jinak bych asi nedoporucovala zkouset doplnky stravy, protoze nemaji takovy ucinek jako leky.

pettrus1210
15. únor 2018

Také jsem mela maltofer, žvýkací tabletky s čokoládovou příchutí a teda bez problemu

baraskaska
15. únor 2018

Mela jsem extremni stavy po zeleze, kdykoliv jsem si ho vzala, navaly ve meste mdloby apod, jak jsem si nevzala mohla jsem behat po meste jak cipera. A da se eict ze i doma to nebylo o moc lepsi byli dny kdy se mi stalo ze jsem dopoledne prolezela protoze mi nebylo dobre. Uprimne doktorce jsem to nerekla vubec a zelezo brat prestala. Beztak by mi cpala kdejaky jiny a bylo by to uplne stejny. Mala ma 3 roky a nevypada ze by kvuli memu zelezu stradala. Tentokrat pokud neco tak si koupim melasu trtinovou a budu strkat vsude mozne protoze ma hodne zeleza a pry i pomerne dobre vstrebatelneho.

lenysek1988
15. únor 2018

Mám na předpis Tardyferon od 25tt, nedoplácím nic. Jediný problém je, že mám z toho černou stolici. Měla jsem o něco málo nižší hodnotu železa,ale krevní obraz byl díky tomu špatný. Raději jsem si o něj řekla,protože mám toho víc co mi dvojčata berou. V prvním těhu jsem ho nebrala a po porodu mi ho během šestinedělí doporučili. Všechno se zlepšilo samo.

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
dominika07
autor
15. únor 2018

díky moc

mariti
15. únor 2018

Já jsem taky začala brát Tardyferon, a to proto, že jsem se fakt cítila hodně slabě, až na omdlení. Měla jsem ho brát nalačno, jenže to jsem zvracela. Tak jsem ho prostě začla brát po snídani a zlepšilo se to. Taky jsem si našla potraviny bohaté na železo (červená řepa, jáhly, maso apod.), množství železa je sice nižší, ale vstřebatelnost údajně lepší. Krevní ztráta při porodu byla malá a teď v 6-nedělí nemám problém, takže železa je už asi dost.

vendelinka08
16. únor 2018

@dominika07 doporučuji třtinovou melasu.... má dost železa a určitě to budeš snášet skvěle, léky na železo dělají nevolnost. Jinak Maltofer vychází asi také dobře, ale mě tedy nikdy tyto přípravky nezabraly.... takže raději tu melasu, stojí kolem 100,- ve zdravé výživě.

calvac
16. únor 2018

Ja mela taky Tardyferon na predpis a v pohode.🙂

kassandra1
17. únor 2018

Z naopak z toho Maltoferu měla strašnou zácpu, ze zácpy další komplikace, no už bych si to nikdy nevzala...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru