Nedostatek hořčíku? Máte podobnou zkušenost?

gimlik
24. čer 2020

Dobrý den. Včera v noci mě zničeno nic přepadla bolest na prsou (špatně se mi dýchalo) - taková jakoby velká křeč. Jsem v 31.tt. Nemohla jsem pomalu ani chodit. Vzbudila jsem tedy přítele a jeli jsme na pohotovost. V té době mi bolest přicházela v intervalech (křečích) a spíše se posunula níž asi cca 5cm nad pupík. Nikdy ta bolest úplně nezmizela, ale buď přidala na síle nebo se utlumila. Bolel mě jen takový okruh cca 10cm. Ne celé břicho. Rovnou mě poslali na gyndu, kde mi udělali vše možné vyšetření, ale stejně si semnou nevěděli moc rady. Prcek ok, jen ho pořádně nemohli ani změřit jaký dělal skopičiny. Nakonec mi dali infuzi s magneziem a ta pomohla. Já beru mamavit s horčíkem. Ptám se jen na zkušenosti, jestli se to taky někomu z ničeho nic, tak rapidně zhoršilo bez jiných příznaků (křeče v nohách,..). Nebo měl někdo podobnou zkušenost a bylo to něco jiného?

anguly
24. čer 2020

Nemyslím si, že by tyto potíže způsobil nedostatek hořčíku. Ale nejsem doktor. A nenapadá mě ani příčina bolesti na hrudi...🤔
Před dvěma lety mi infuzemi hořčíku léčili akutní zánět slinivky v těhotenství (to mě bolel žaludek a pod žebry vpravo až do zad). Hořčík zmírňuje křeče a jiné léky mi dávat nechtěli... A mám pocit, že tím hořčíkem léčili asi všechny bolesti u těhotných (které neměli termín porodu), co jsem v nemocnici potkala...🤷

gimlik
autor
24. čer 2020

@anguly Děkuji! Já si to taky říkám. Já mám tedy i bahýnko v žlučníku,ale tohle byla úplně jiná bolest než jsem měla ze žlučníkem.

priefi
24. čer 2020

@gimlik nejspíš jsi měla stahy dělohy, hořčík je zmírňuje. Ve vitamínových doplnkách ho je méně. Jak budeš v poradně, řekni si o magnosolv, aby nebylo repete. Mohl by se Ti taky rozjet porod. Nehlaď si bříško, dráždí se tím děloha, která je pak aktivnější. Normálně si tehulky hlásit bříško můžou, ale ty, co mají citlivou dělohu, hlazením situaci jen zhoršují

gimlik
autor
24. čer 2020

@priefi Já jsem si právě říkala,že bych cítila celou dělohu,ale měla jsem křeče jen nahoře.. Já teda ani nevím jak poznám třeba tvrdnutí dělohy. Občas mám břicho tvrdé na pohmat,ale nic necítím. Nevím,jestli na to třeba nemá vliv i to,že mám placentu vepředu. Jinak děkuji za reakci. Snad se dozvím zítra víc od doktorů.

priefi
24. čer 2020

@gimlik popravdě já to měla pocitově v obou těhu pokaždé trochu jinak. Těžko napsat, co a jak je nebo není. Je to indivindi. Ono to můžou být jen poslíčci, to je pak jen část bříška, což by odpovídalo. Ale poslíčci a právě kontrakce někdy lze těžce odlišit, proto jsem psala stahy dělohy, oboje pod to patří. Ještě je ale brzy i na poslíčky. Kontrolovali Ti stav čípku? Zda se neotvíráš?

gimlik
autor
24. čer 2020

@priefi Jj,kontrolovali a vše ok.. Byla jsem i na monitoru,ale doktoři moc sdílní nebyli a mě jak bylo blbě,tak jsem se ani moc neptala.. Poptám se zítra a uvidím co mi řeknou.. Kdyžtak napíšu.

priefi
24. čer 2020

@gimlik budu držet pěsti, ať už je vše v pořádku 😉

gimlik
autor
25. čer 2020

@priefi Tak nakonec zvýšené jaterní testy. Má to spojitost i se žlučníkem. No a při příjmu jsem měla i dráždivou dělohu proto mi zabralo to magnézium. Takže si tu ještě nějakou dobu poležím. 😕

priefi
25. čer 2020

@gimlik jej... Ať je rychlé líp

marketanova
8. črc 2020

Také jsem měla, ale začala jsem užívat v tabletkách a také jsem si našla další doplňky jako jsou brusinky na močové cesty.

herbinaaa
28. črc 2020

porad se s lékařem. Já ho měla nedostatek a to jsem nebyla těhotná. Brala jsem potravinové doplnky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru