Ahoj holky,
chci se jen zeptat, když ležím na zádech, nebo i jen v pololeže, tlačí mi děloha na cévy a nedokrvuje se mi organismus, špatně se mi dýchá. Běžně si zaujmu jinou polohu a je to ok, vím že je to běžné a nijak extra to neřeším. Ale na UTZ je přece jen potřeba ležet na zádech delší dobu, posledně se i udělalo fakt zle, pocení, pocit zvracení,mdloby.. Dr si mě položila mírně na bok,pokrčit nohy,ale nepomohlo to. Musely jsme vyšetřo předčasně ukončit. Máte s tím některá zkušenosti,jak jste řešily? Není blbé, když si sebou vezmu polštář pod hlavu, jestli to třeba nebude lepší? 😀 Chtěla bych to vydržet co nejdéle, vím, že bude dr teď potřebovat pořádně měřit a kontrolovat, posledně se malá zdála menší a pod..
Moc díky za reakce 🙂
A proč je potřeba dělat ultrazvuk? Mám úplně stejný problém, na zádech vydržím tak minutu. Při monitorech není potřeba ležet na zádech, lze být na boku nebo v polosedě. Na ultrazvuku jsem byla ve 30. týdnu, od té doby potřeba není. A kdyby ano, nevidím důvod, proč by nešel udělat v polosedě.
@rebe na monitoru sedím v pytli,to je v pohodě. A utz dělá moje dr skoro pokaždé, za celé těhu nebyl jen dvakrát, a jsem za to neskutečně ráda. Jak jsem psala, posledně byla malá menší, než by měla být a chtěla zkontrolovat ještě něco, k čemu se už pak nedostala, tak to chce dr hlídat. Jde mi jen o to,jestli nebudu vypadat jak pošuk, když přijdu s polštářkem,abych byla víc v tom polosedu.
@ceekanka jsi tehotna 🙂 nebudes za posuka ;)
Pokud nema Mudr polohovací lehátko tak zkus zůstat v polo sedu, na utz to nemá vliv a tobě nebude blbě.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ceekanka zkusenost s tim nemam, ale urcite lepsi si vzit polstar nebo alespon to zavcas lekarce rict, nez tam pak omdlit! ;)