Nedokrvování organismu a těžké dýchání při ležení

ceekanka
11. zář 2018

Ahoj holky,
chci se jen zeptat, když ležím na zádech, nebo i jen v pololeže, tlačí mi děloha na cévy a nedokrvuje se mi organismus, špatně se mi dýchá. Běžně si zaujmu jinou polohu a je to ok, vím že je to běžné a nijak extra to neřeším. Ale na UTZ je přece jen potřeba ležet na zádech delší dobu, posledně se i udělalo fakt zle, pocení, pocit zvracení,mdloby.. Dr si mě položila mírně na bok,pokrčit nohy,ale nepomohlo to. Musely jsme vyšetřo předčasně ukončit. Máte s tím některá zkušenosti,jak jste řešily? Není blbé, když si sebou vezmu polštář pod hlavu, jestli to třeba nebude lepší? 😀 Chtěla bych to vydržet co nejdéle, vím, že bude dr teď potřebovat pořádně měřit a kontrolovat, posledně se malá zdála menší a pod..
Moc díky za reakce 🙂

martina1317
11. zář 2018

@ceekanka zkusenost s tim nemam, ale urcite lepsi si vzit polstar nebo alespon to zavcas lekarce rict, nez tam pak omdlit! ;)

rebe
11. zář 2018

A proč je potřeba dělat ultrazvuk? Mám úplně stejný problém, na zádech vydržím tak minutu. Při monitorech není potřeba ležet na zádech, lze být na boku nebo v polosedě. Na ultrazvuku jsem byla ve 30. týdnu, od té doby potřeba není. A kdyby ano, nevidím důvod, proč by nešel udělat v polosedě.

ceekanka
autor
11. zář 2018

@rebe na monitoru sedím v pytli,to je v pohodě. A utz dělá moje dr skoro pokaždé, za celé těhu nebyl jen dvakrát, a jsem za to neskutečně ráda. Jak jsem psala, posledně byla malá menší, než by měla být a chtěla zkontrolovat ještě něco, k čemu se už pak nedostala, tak to chce dr hlídat. Jde mi jen o to,jestli nebudu vypadat jak pošuk, když přijdu s polštářkem,abych byla víc v tom polosedu.

j.a.n.i
12. zář 2018

@ceekanka Nejak nechapu, proc by nesel udelat utz zreba ve stoje...

brookmichaela
12. zář 2018

@ceekanka jsi tehotna 🙂 nebudes za posuka ;)

rebe
12. zář 2018

@ceekanka Řešení to jistě je, mně by přišlo jednodušší sednout si na židli, na to lehátko nebo zůstat stát.

malecek
18. zář 2018

Pokud nema Mudr polohovací lehátko tak zkus zůstat v polo sedu, na utz to nemá vliv a tobě nebude blbě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru