Natažené či snad natržené vazy v podbřišku, 34. tt. Stalo se vám? Co pomohlo?

markytkynka
26. kvě 2022

Ahoj... Dneska jsem na procházce se psem uklouzla na blátě... Nespadla jsem, ustála jsem to, ale myslela jsem, že snad nedojdu těch pár metrů domů... Hrozně jsem si tím prudkým pohybem trhla břichem v podbřišku...co krok to horší a horší bolest... Doma teď dokážu jen sedět.. ležet nejde vůbe a každý poposunutí mi musí pomáhat manžel, jak to bolí.. cestu z obýváku na wc jsem prořvala bolestí... Mimi se v břiše normálně hýbe - ani se mu nemělo jak co stát, ale já jsem si snad natrhla nějaký sval či vazy v podbřišku... Nestalo se to některé z vás taky? Co vám pomohlo? 😔😔😔

veroniqess
26. kvě 2022

K doktorovi a neptat se tady.

pro89
26. kvě 2022

Pohotovost …

markytkynka
autor
26. kvě 2022

.. nejbližší pohotovost v tuto dobu je 80km daleko...

zrzinda
26. kvě 2022

@markytkynka Jeďte na pohotovost. Ať je jakkoliv daleko. Nemusí to být nic, ale muze to byt taky průšvih, to vám řekne jenom doktor. Držím palce 🙏

martulka88
26. kvě 2022

@markytkynka Měla jsem doktora 60km - jezdila jsem každé 2týdny na kontroly. Měla jsem i porodnici 60km, kde jsem jezdila do té rizikovky od 17tt. Když mi jeden den lítal tlak, tak jsem těch 60km jela (riziko preeklampsie, špatná předešlá porod.anamnéza). A nelituji. Naštěstí to byla "zbytečná" cesta, ale zkontrolovali malého a já byla v klidu. Jak popisuješ svůj stav, ani bych sem nepsala a hned jela. To, že se hýbe miminko, neznamená, že je v těle vše ok a kor, jak popisuješ svou bolest.

valinka0002
26. kvě 2022

@markytkynka A to je snad víc než zdrave dítě?

markytkynka
autor
27. kvě 2022

...tak jsem nakonec na tu pohotovost v 10 večer jela a strávila tam 4h.
Narazila jsem tam na doktora, který uměl česky snad jen pozdravit... Vyšetřil ozvy - v pořádku, vyšetřil mě ultrazvukem - v pořádku.. čípek v pořádku, břicho na pohmat v pořádku. Bohužel nedokázal však pochopit s čím jsem tam vlastně přišla - domluva takřka nulová 🙈🙈🙈 ...tak raději navrhnul hospitalizaci na 2 dny..tu jsem odmítla, když bylo s mimi vše v pořádku...a jela jsem domů... cítila jsem, že bude menší riziko přečkat do rána a jet někam, kde na mě v Česku bude doktor mluvit česky, než být v nemocnici s kapačkou bůh ví čeho, když ani nevěděl co mě bolí, a totálně se tím vynervovat - nemocnice jsou pro mě horor...
Dnes ráno jsem jela už na klasickou ambulanci do nemocnice, kterou si s manželem nemůžeme vynachválit, kde mě hned vzali na řadu... Pan !česky mluvící doktor! mě úplně uklidnil, že placenta, děloha i mimi jsou úplně v pořádku a že jsem si prostě natáhla vazy, že se to u velkého břicha stane ani člověk neví jak, řekl mi čím si ulevit od bolesti a nabídl i injekci na uvolnění svalů.. navíc se dnes cítím o mnoho lépe..
Tak snad bude vše v pořádku ❤️
Děkuju za odpovědi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru