Nástup na mateřskou, na který den vychází?

jeffje
14. kvě 2018

Ahoj holky, už jsem z těch termínů úplně zmatená, tak Vás poprosím o pomoc. 😀 dnes mi doktorka řekla, že mám nástup na mateřskou od 16.5. .. dostala jsem od ní Žádost o peněžitou pomoc v mateřství, kde je pravděpodobné datum porodu 18.7. To mi ale nevychází na 8 týdnů. Podle mých propočtů je 8 týden v případě porodu 18.7. až 23.5. Můžete mi prosím někdo poradit, jestli počítám špatně nebo se přepočítala doktorka? Děkuji moc 🙂

barchen
14. kvě 2018

@jeffje Jestli máš zapsaný termín 18.7. tak osm týdnů je doopravdy toho 23.5. Asi se přepočítala.

iv_ka12
14. kvě 2018

@jeffje jak rika barchen, taky jsem napocitala 23.5. 🙂

radecka1
14. kvě 2018

Taky mi vyšlo 23.5. Doktorka se asi spletla. A o datu nástupu si rozhoduješ ty v rozmezí 6-8 týdnů.

jeffje
autor
14. kvě 2018

děkuju moc holky 🙂

loupgarou
14. kvě 2018

Taky mám termín 18.7. a mateřskou mám vypsanou od 23.5. 🙂

kaneshiro
14. kvě 2018

U nás vypisuje mateřskou doktorka maximálně 6 týdnů před plánovaným porodem, rodila jsem o 14 dní dřív.

jeffje
autor
15. kvě 2018

Tak jsem doktorce pro jistotu dnes volala a ona mi řekla, že na to mají program, který to sám počítá, a mě to vychází, že můžu jít v rozmezí 16.5. - 30.5. Takže teď jsem z toho úplně zmatená. Každopádně mám od ní teda jen papír Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. Je potřeba ještě něco jiného, nebo do zaměstnání stačí pouze toto? Děkuji moc holky 🙂

lenoulinkaa
15. kvě 2018

@jeffje Pokud máš termín porodu 18. 7., tak můžeš nastoupit v rozmezí 23. 5. - 6. 6.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru