Ahoj holky ☺
Mám dotaz (samozřejmě se pak optám i na úřadech) ale jelikož na to mám ještě chvilku čas tak se chci zeptat tady...
Která z Vás nemá odpracovaný rok a mohla si nastavit délku rodičáku a k tomu samozřejmě se takto i vypočetli penize? 😉 Nebo je to tak, že když nemáte odpracovaný rok tak si to určit nemůžete? Díky za odpovědi.
Jdu zítra zjišťovat.Myslím,že délku trvání si můžeš zvolit,ale asi ti nenechají zvolit měsíční částku ...
@moxha kdyz delka, tak i castka. 240 tisic deleno poctem mesicu.
@sudylichozrout 220tis...
Pokud nemas odpracovano, tak mas automaticky na ctyri roky. Jde ale cerpat pres partnera a tam si pak volit muzes.
@krisatko jo, pardon, prepsala jsem se. Diky.
@re_barbora to už dávno neplatí, teď může volit rodičovský příspěvek až do výše 7600 i bez příjmu partnera.
@jitka_cv jsem trubka pardon 🤦🏻♀️ Ona to ted resila svagrova, ktera dokladala pres svagra, ale prave asi aby si to mohla kdyztak navysit nad tech 7600,-, kdyby otehotnela znovu.. tak se mi to nejak pomotalo 🤷🏻♀️😁
Dnes jsem zjišťovala. Pokud se ti nemá z čeho vypočítat vyměřovací základ,pak je MAXIMÁLNÍ částka 7500 měsíčně až do 4 let věku dítěte. Pokud bys chtěla částku vyšší,pak by manžel/ partner musel na okresní správu soc.zabezpečení nechat potvrdit svůj vyměřovací základ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@adells Pokud vím, tak i když nemáš odpracováno, můžeš nyní volit délku RP 4 roky - 2,5 roku. V tomto rozmezí se můžeš pohybovat.