Náhlá únava. Za jak dlouho se upraví hodnoty železa?

lotka97
9. čer 2022

Zdravím Vás ženy,
jsem 33tt, čekám své první dítě, mám těhotenskou cukrovku a v pondělí mi gynekolog oznámil, že mám málo železa, tak beru tabletky se železem. Od úterý mě přepadla neskutečná únava. Možná je to horkem, možná i léky, co mám na ten diabetes (ty mi asi zítra stejně vymění za inzulín). Nutím se do jídla, nejsem schopná si už ani zajít na procházku. Už tři týdny si musím schrupnout okolo oběda.
Za jak dlouho se mi upraví hodnoty železa na vhodnou hodnotu? A do jaké míry je únava v těhotenství ještě normální? Jaké máte zkušenosti Vy?
Děkuji za Vaše odpovědi 😊

denninka22
9. čer 2022

@lotka97 já jsem začala okolo 30tt být také unavená a vzápětí mi vyšlo nizke železo. Začala jsem brát globifer a asi po 4 dnech únava vymizela. Ale těžko říct, jestli na to mělo vliv železo. Únava v těhotenství je celkem normální a nemusí být ovlivněna tím, že ti chybí nějaké vitamíny apod.

shirilka
9. čer 2022

@lotka97 Hodnota železa i s tabletkami ti bude až do porodu klesat, s tabletkami to bude pomaleji než bez nich. Železo pak ber i po porodu, min. celé šestinedělí a pak by jeho hodnota mohla být na úrovni před těhotenstvím, měla bys být zkontrolována odběrem krve. Jinak únava ke konci bude jen stoupat, i kdybys měla dostatek železa, klidně si přes poledne schrupni pokud máš možnost, bude ti pak lépe.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru