Může v tomto případě sex pomoci?

11. pro 2024

Ahoj, jsem dnes 39+0. Slabší poslíčky mám tak týden. Včera a dnes už o něco silnější. Čípek na prst, měkký, ale stále nahoře.🙂
Hrozí mi vyvolávání (kvůli zdravotnímu stavu - tlak a léčím se na hematologii), kterému bych se opravdu chtěla vypnout.😇 Mohl by nechráněný sex pomoci? Sex jsme neměli už přes měsíc, protože mi to bylo nepříjemné a v předchozím těhotenství jsem předčasně porodila, tak jsem měla strach. Teď bych to ráda popohnala.
Zároveň by mě zajímalo, jestli tady měl někdo sex a hned na to se spustily kontrakce? Bylo by mi nepříjemné, kdyby mě při příjmu vyšetřovali a já tam měla ještě zbytky spermatu. 🙈😂

zuzkasim
11. pro 2024

Kamarádce doktor doporučoval na vyvolání porodu sex. Takže je to asi běžná praxe. Myslím, že velká většina spermatu vyteče a případný zbytek není k rozeznání od tvé tekutiny. Tohle bych neřešila, oddávejte se klidně radovánkám.

mysh_me
11. pro 2024

Muze, rika se to ze muze pomoci. Ale pokud nemas chut se milovat a je ti to neprijemne, tak jen kvuli vyvolavani porodu to nedelej. A urcite to neni tak, ze hned po sexu se spusti kontrakce a hned pojedes do porodnice 😀 spis je to takovy podpurny prostredek, ktery muze k zacatku porodu prispet, nez vypinac kterym cvaknes a jdes rodit 😉 krome sexu muzes zkusit horkou vanu, svarak (to je ted aktualni) a dlouhou prochazku. Ja jsem se sla den pred naplanovanym vyvolanim poradne projit, nekolik km a porod se rano spustil sam 😊 preju ti taky at na vyvolavani nakonec nemusis.

autor
11. pro 2024

@mysh_me Procházek mám za posledních pár dní opravdu hodně. S 3 roky starým dítětem se taky moc nezastavím.😄 Horkou sprchu si teď dopřávám denně a sex bych ráda zkusila, protože přestat, když mě to bude bolet, můžeme kdykoli.
To, že kontrakce nezačnou hned vím, ale právě mě zajímalo, jestli to někdo zažil.😉

mysh_me
Autor odpověď smazal
Zobraz
1pomnenka
11. pro 2024

Vyzkoušej a uvidíš, ale moc bych si od toho neslibovala, ještě nejsi po termínu. Já nikoho neznám, komu by to spustilo kontrakce a vedlo k porodu. A to k tomu měly ještě mytí oken a Hamilton. 😅

orangutan123
11. pro 2024

Já zkoušela jak u prvního tak u druhého všechno, sex několikrát za týden, horká vana, pití maliníku předem, schody, umývání oken, procházky a blablabla a stejně velké kulové 😀 První vyvolávaný 40+2 dýl nechtěli čekat, malý vůbec nepřibíral. Druhý 41+4 po hamiltonu ten večer praskla akorát voda, kontrakce nic

lemamama
11. pro 2024

No, někde jsem četla, že by toho spermatu muselo být jak od koně, aby to splnilo účel, ale za zkoušku nic nedáte 😀

20190418
11. pro 2024

Za mě velmi spolehlivá je akupuntktura. Napíchnou se body, ktere pak stimulují dělohu a do 48hod praskne voda (pokud je tělo obecně připravené). My teda sexovali pravidelně celé těhotenství až do konce, ale i ve 40tt čípek tvrdý a prý budu muset na vyvolání. V pátek mě doktor vystrašil popisem vyvolávání, na ktere jsem měla v pondělí nastoupit, hned jsem k večeru šla na akupunkturu a v neděli ráno mi praskla voda. Kamarádka stejný případ a i po akupunktuře stejný průběh.

patypresdevaty
11. pro 2024

My jsme měli sex průběžně pořád a nic mi to nedělalo, až na dost nepříjemné poslíčky

ladyhacek
11. pro 2024

Ale se sexem i orgasmus. Právě ty hormony můžou pomoci plus masáž prsou a bradavek.

Ale pokud se dítěti nechce tak nepůjde 🤣🤣

rezina96
11. pro 2024

Mě Dr. doporučila co nejvíce souložit. Čím více souloži, tím více spermií a tím větší šance, že porod přijde. Bohužel jsem zkoušela kde co, různé babské rady a stejně jsem přenášela. Tak že to chce zkusit.

lenerka1
11. pro 2024

Mě Dr při hrozícím vyvolání doporučoval sex 5 x denně 😁 Jestli to pomohlo nevím, masíroval jsem k tomu akupresurni body, dělala vaginální napářku bylinkami a pila skořicový nápoj, i nějaká ta masáž bradavek proběhla. Jo a při zavařování kečupu jsem hooodně křepčila na skočné písně 😁 Poslední várku musela zavařit tchýně 🤣

skarol
11. pro 2024

Bylinná nápařka hodně pomáhá...

lauriak
11. pro 2024

Necakala by som zazrak. V dvoch tehotenstvach som prenasala, sex bol snad kazdy den a nic to nepomohlo. Do toho som si davala teplu vanu, chodila po schodoch, pila malinik, jedla lanove semiacka, umyla dlazku po styroch... Vsetky babske rady som vyskusala 😂 Ak je dieta pripravene, moze to pomoct. Ak nie tak nepomoze nic 🤷🏼‍♀️

autor
11. pro 2024

Moc díky ženy, nic si od toho neslibuju. Dítě je donošené od 38. týdne, takže 39+ už je v pohodě. Nechtějí mě nechat po termínu a vyvolávání se fakt chci vyhnout.😄 Ale tak tonoucí se stébla chytá. 😅

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru