Ahoj, jsem dnes 39+0. Slabší poslíčky mám tak týden. Včera a dnes už o něco silnější. Čípek na prst, měkký, ale stále nahoře.🙂
Hrozí mi vyvolávání (kvůli zdravotnímu stavu - tlak a léčím se na hematologii), kterému bych se opravdu chtěla vypnout.😇 Mohl by nechráněný sex pomoci? Sex jsme neměli už přes měsíc, protože mi to bylo nepříjemné a v předchozím těhotenství jsem předčasně porodila, tak jsem měla strach. Teď bych to ráda popohnala.
Zároveň by mě zajímalo, jestli tady měl někdo sex a hned na to se spustily kontrakce? Bylo by mi nepříjemné, kdyby mě při příjmu vyšetřovali a já tam měla ještě zbytky spermatu. 🙈😂
Muze, rika se to ze muze pomoci. Ale pokud nemas chut se milovat a je ti to neprijemne, tak jen kvuli vyvolavani porodu to nedelej. A urcite to neni tak, ze hned po sexu se spusti kontrakce a hned pojedes do porodnice 😀 spis je to takovy podpurny prostredek, ktery muze k zacatku porodu prispet, nez vypinac kterym cvaknes a jdes rodit 😉 krome sexu muzes zkusit horkou vanu, svarak (to je ted aktualni) a dlouhou prochazku. Ja jsem se sla den pred naplanovanym vyvolanim poradne projit, nekolik km a porod se rano spustil sam 😊 preju ti taky at na vyvolavani nakonec nemusis.
@mysh_me Procházek mám za posledních pár dní opravdu hodně. S 3 roky starým dítětem se taky moc nezastavím.😄 Horkou sprchu si teď dopřávám denně a sex bych ráda zkusila, protože přestat, když mě to bude bolet, můžeme kdykoli.
To, že kontrakce nezačnou hned vím, ale právě mě zajímalo, jestli to někdo zažil.😉
Vyzkoušej a uvidíš, ale moc bych si od toho neslibovala, ještě nejsi po termínu. Já nikoho neznám, komu by to spustilo kontrakce a vedlo k porodu. A to k tomu měly ještě mytí oken a Hamilton. 😅
Já zkoušela jak u prvního tak u druhého všechno, sex několikrát za týden, horká vana, pití maliníku předem, schody, umývání oken, procházky a blablabla a stejně velké kulové 😀 První vyvolávaný 40+2 dýl nechtěli čekat, malý vůbec nepřibíral. Druhý 41+4 po hamiltonu ten večer praskla akorát voda, kontrakce nic
No, někde jsem četla, že by toho spermatu muselo být jak od koně, aby to splnilo účel, ale za zkoušku nic nedáte 😀
Za mě velmi spolehlivá je akupuntktura. Napíchnou se body, ktere pak stimulují dělohu a do 48hod praskne voda (pokud je tělo obecně připravené). My teda sexovali pravidelně celé těhotenství až do konce, ale i ve 40tt čípek tvrdý a prý budu muset na vyvolání. V pátek mě doktor vystrašil popisem vyvolávání, na ktere jsem měla v pondělí nastoupit, hned jsem k večeru šla na akupunkturu a v neděli ráno mi praskla voda. Kamarádka stejný případ a i po akupunktuře stejný průběh.
My jsme měli sex průběžně pořád a nic mi to nedělalo, až na dost nepříjemné poslíčky
Ale se sexem i orgasmus. Právě ty hormony můžou pomoci plus masáž prsou a bradavek.
Ale pokud se dítěti nechce tak nepůjde 🤣🤣
Mě Dr. doporučila co nejvíce souložit. Čím více souloži, tím více spermií a tím větší šance, že porod přijde. Bohužel jsem zkoušela kde co, různé babské rady a stejně jsem přenášela. Tak že to chce zkusit.
Mě Dr při hrozícím vyvolání doporučoval sex 5 x denně 😁 Jestli to pomohlo nevím, masíroval jsem k tomu akupresurni body, dělala vaginální napářku bylinkami a pila skořicový nápoj, i nějaká ta masáž bradavek proběhla. Jo a při zavařování kečupu jsem hooodně křepčila na skočné písně 😁 Poslední várku musela zavařit tchýně 🤣
Bylinná nápařka hodně pomáhá...
Necakala by som zazrak. V dvoch tehotenstvach som prenasala, sex bol snad kazdy den a nic to nepomohlo. Do toho som si davala teplu vanu, chodila po schodoch, pila malinik, jedla lanove semiacka, umyla dlazku po styroch... Vsetky babske rady som vyskusala 😂 Ak je dieta pripravene, moze to pomoct. Ak nie tak nepomoze nic 🤷🏼♀️
Moc díky ženy, nic si od toho neslibuju. Dítě je donošené od 38. týdne, takže 39+ už je v pohodě. Nechtějí mě nechat po termínu a vyvolávání se fakt chci vyhnout.😄 Ale tak tonoucí se stébla chytá. 😅
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kamarádce doktor doporučoval na vyvolání porodu sex. Takže je to asi běžná praxe. Myslím, že velká většina spermatu vyteče a případný zbytek není k rozeznání od tvé tekutiny. Tohle bych neřešila, oddávejte se klidně radovánkám.