Holky jsem 40tt mam uz za chvili termin..po curani jsem vstala a do minuty ze me vyteklo neco lepiveho nebyla to primo voda cira aleepiva mozna vytok.. Nemohla to byt voda? Bylo to po curani tak mozna ten tlak jak mimi tlaci ale moc to nebyla urcite.. Ted nic netece ale po wc sem tam jo... V patek jdu na kontrolu minule mi rikamy ze pokid to netece po nohach ze to nic neni tak ja nevim :(
Existuji i vlozky nebo specialni prouzky na detekci plodovky. Ale to asi doma bezne clovek nema a do lekarny se asi ted nedostanes...
Dobrý večer..je možné,že Vám odešla hlenová zátka.....tělo říká...chystám se rodit..v řádu pár dní
Taky bych zkusila chytit na vložku a jet s ní do porodnice aby zkusili jestli to je, nebo není plodovka 🙂 odtékat postupně určitě může i takhle po troškách.
Může odtékat i po troškách, jak už tu zaznělo - a ani si nemusíš všimnout, že odtekla (a mimi pak může chybět). Pokud máš porodnici aspoň trošku dostupnou, tak bych zajela právě s tou vložkou, kde bych to nechala zachytit a mimi zkontrolovat, že je v pořádku.
Jo a do pátku bych raději nečekala, člověk nikdy neví jak dlouho odtéká (kdyby to byla) a kolik ji tam mimco ještě má/nemá. Tím nechci strašit, ale nejlepší je mít jistotu 🙂
Plodovka neni lepiva. Mohl to byt kousek hlenove zatky, ten znamena, ze porod zacne behem nekolika tydnu, takze zadny stres.
Rozhodne muze byt. Tqky bych zkusila vlozku a jela. Me takhle postupne odtekala cely den pred porodem. Porad jsem vahala, jestli jet, pak jsem se rozhodla, ze jo, dala si sprchu, vzala vlozku a jeli jsme. Jenze zrejme odteklo tak malinko, ze to ten roztok nevzal, rekli mi, ze voda to neni, doma jsem se prevlikla, snedli jsme veceri a luplo ve me a voda vytekla ve velkym a hned se rozjely bolesti. Kazdopadne i v porodnici rikali, ze radsi jet zbytecne nez pozde
Měla jsem něco podobného. Semtam něco málo odteklo, ale myslela jsem si, že je to zátka. Dva dny na to jsem jela do porodnice už s kontrakcemi a když jsem jim tohle říkala, tak mi udělali ten test z vložky a říkali, že to opravdu byla plodovka.
No, já s tímhle pocitem přišla ve 40tt do poradny, udělali test, byla to plodovka a protože jsem se svěřila, že ten pocit mám už déle, tak si mě tam nechali, do kapačky preventivně antibiotika a k čípku tabletka na vyvolání a druhý den byl malej na světě 🙂 nejde jen o to, že by tam miminko mělo málo vody, ale že voda odtéká porušenými plodovými obaly a k mimču se tak může dostat infekce. Aspoň tak mi to bylo vysvětleno.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vzala bych si vložku a hned po wc zkusila něco do ní zachytit a s tím zajet do porodnice, tam zjistí, zda je to plodovka nebo ne 🙂