Může se čípek znovu uzavřít, prodloužit atd.?

jezecek22
19. čer 2016

Milé maminky, zdravím Vás, jsem tu nově. Vrtá mi hlavou otázka nad vyšetřením v porodnici, které mě zmátlo. Budu rodit potřetí, takže něco maličko už jsem si prošla a vím, ale toto se mi nikdy dříve nestalo. Byla jsem na kontrole u své gynekoložky, ta mě vzhledem k tomu, že budu rodit potřetí a obě předchozí děti jsou ve 38tt odeslala již ve 37tt na kontroly do porodnice. Zde jsem byla vyšetřena na konci 37tt s tím, že nález je pokročilý, čípek se již začíná otvírat a nebudou mě objednávat ani za týden, ale už za 3-4 dny, že to může být co nevidět. Odešla jsem spokojená, samozřejmě natěšená na mimčo. Dva dny po této kontrole mi navíc odešel kus hlenové zátky, tak už jsem honem dobalila tašku, že to snad i bude, protože u dvou předchozím jsem po odchodu hlenové zátky rodila druhý den. Tento následující den jsem měla další kontrolu v porodnici, kde byla zase jiná lékařka. Těšila jsem se co mi poví, ale popravdě mě docela překvapila. Prohlédla mě a řekla, že vše je naprosto uzavřené, vůbec nic se nechystá, k porodu to absolutně nevypadá, že budu nosit ještě tak 3 týdny a objednala mě za 8 dní na další kontrolu. Nikdy jsem ještě neslyšela, že by se otevřený čípek, pokročilý nález změnil na nulový nález - tedy že by se to vrátilo, nebo jak to nazvat..? Prosím stalo se někomu? Jak to dále probíhalo? Nebo to může být jen jiný názor jiné lékařky? Jsem z toho docela zmatená. Ten den mi navíc začaly i silné a časté poslíčky, jsou chvílemi dost bolestivé, osobně bych to v porovnání z předchozími viděla tak na 1-2 dny ale ta informace z poslední kontroly mě zaráží. Co myslíte, může se čípek znovu uzavřít, prodloužit atd.? Děkuji moc emoticon

pajiji
19. čer 2016

@jezecek22 čípek by se po 30 týdnu neměl ani prohlížet,jeho hodnoty se opravdu můžou hodně lišit ze dne na den,navíc v tvém případě je jedno jestli porodíš 37 nebo 41,dítě už na tom bude dobře tak či tak 🙂 hodně štěstí

lamia
19. čer 2016

@jezecek22 V tomhle týdnu už to není nikdo schopen odhadnout,někdo chodí otevřený třeba na 2 prsty několik týdnů a někdo z nuly porodí do druhého dne (zažila jsem u druhého porodu). Hodila bych se do klidu,přestala řešit CS apod a užívala si poslední dny s břichem😉.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru