Může pití maliníku pomoct pro lehčí průběh porodu?

ronikaaaa
14. kvě 2015

Holky, myslíte, že pití maliníku 4 tydny před porodem opravdu může nějak pomoct pak pro lehčí průběh porodu? Máte s tím nekterá zkušenosti? Nebo jsou to jenom "babské" řeči? 🙂

andelka
14. kvě 2015

No, pila jsem ho u obou a porody super, otevírání rychlé, stahy účinné. Ale vzhledem k tomu, že nelze prožít jeden porod dvakrát, s maliníkem a bez, tak je to všechno relativní.

mysonek
14. kvě 2015

Také jsem pila maliník a porod byl rychlý. Jestli to bylo maliníkem těžko říct, nicméně už ho mám doma připravený i pro druhý porod 🙂 Navíc mě čaj i moc chutnal. A on porod je hodně o psychice a o tom jak si věříš, takže když budeš věřit, že maliník pomáhá, tak třeba skutečně pomůže. 🙂

ronikaaaa
autor
14. kvě 2015

@andelka
@mysonek Holky a kdy jste ho začali pít? A jak často? Já jsem ted v 36.tydnu tak to uz si ho můžu koupit a pít,že?

zo_ja
14. kvě 2015

Myslím, že porodní asistentky (nejen v ČR ale hlavně v jiných zemích) mají trochu jinou statistiku než jednotlivec. 😉
Jak píše @andelka, prostě to nemáš jak porovnat.
Neuškodí, je dobrý, chutný...
A já třeba nedám dopustit na Ingeborg Stadelmann s těhotenskýma čajema, takže myslím, že i tady to bude reál. 😉
Ono se to ví, co co obsahuje, jen doktoři používají prášky - tzn. vypreparováno z bylin nebo syntetická náhražka. Valná většina léků funguje na bázi osvědčeného přírodního - jen toho není dost, nebo spíš to není v nějaké potřebné lokalitě dostupné.
Já si na rychlost svého porodu po maliníku taky nemůžu stěžovat 😉

andelka
14. kvě 2015

@ronikaaaa od 36tt, postupně zvyšovat dávku (36tt 1 hrnek, 37tt dva, 38tt tři, 39-40tt čtyři), ale mám pocit že víc jak 3 jsem nikdy nedala, neměla jsem čas.Ale aspoň dva jsem si dávala každý den od toho 38tt.
A k tomu ještě lněné semínko.

mysonek
14. kvě 2015

@ronikaaaa taky myslím, že jsem pila od 36 týdne, pila jsem asi 2 hrnky denně. Lněné semínko jsem teda nejedla, ale určitě ani s ním nic nezkazíš. Jen už asi není tak chutné jako maliník 🙂

frantiska85
14. kvě 2015

Začnu maliník v 35. tt.

zo_ja
14. kvě 2015

Doporučuje se od 34. tt 3-4 hrnky denně.
Lžičku na šálek (stačí ca 125 ml) netřeba velký hrnek, leda že někdo rád slabší. Jde o množství drogy (čaje) ne o množství vody.

guvienna
19. kvě 2015

Holky mužů se optat kde sezenu maliník a to lněné semínko? Dekuju

butterfly
19. kvě 2015

@guvienna Lněné semínko běžně v supermarketech, v dm drogerii se dá koupit i drcené. Maliníkový list kdekoliv, kde prodávají sypané bylinkové čaje - lékárny, zdravé výživy apod. A samozřejmě přes internet.

guvienna
19. kvě 2015

Děkuji

lasirena
19. kvě 2015

Me nejvic pomohl hamilton hmat tyden pred porodem jsem on pozadala doktora... malinik jsem pila taky ale asi jen salek denne dle navodu na obalu, lnene seminko taky ale z duvodu lepsiho pracovani strev

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru