Zdrvím vás, jsem v 35.tt a dneska se mi celý den motá hlava a je to až na vyvrácení. V leže, ve stoje i v sedě, tak jsem se chtěla zeptat co to může znamenat a jestli s tím má někdo zkušenosti ? Díky moc.
také mě první napadl nedostatek železa - krev má pak problém transportovat kyslík po těle, což způsobuje takové motání, únavu apod. Pokud jsi měla hodnoty krve při posledním odběru v normě (hemoglobin,..) mohl ti náhle poklesnout tlak. Mě bylo takhle divně cca dva dny zpátky - a to u mě docházelo k poklesu bříška a fixaci hlavičky miminka do pánve. čekám třetí a tak nějak už vím, co se s mým tělem děje 😉 teď jak si to sedlo už je mi zase dobře. Nicméně jako skoro vegetarián 😉 si železo taky musím hlídat a mohu vřele doporučit Floradix od Salusu - jednu lahvinku mám už v záloze i pro období po porodu na doplnění příp. krevních ztrát. Tabletkám totiž moc nefandím a toto je výborně vstřebatelné (nezpůsobuje zácpu), jsou to rostlinné extrakty. Přeji, ať je ti už líp 😎
Děkuji děkuji moc, že jste mi obě napsaly, no já jsem vegetarián úplný už více jak 7 let a železo jsem nijak ničím nedoplňovala...tak možná je to tím...Před týdnem mi brali na gyndě krev (krevní obraz), tak se uvidí no, jdu ve středu na kontrolu.
@fishtamin Prosím Vás, kde se to dá splašit ten Floradix ? Normálně v lékarně, nebo jen přes net ? Díky. 🙂
@kackackaca mají ho i v DMku, ale dost drahý..oproti cenám na netu. Já objednávala na lekarna.cz, mají ho tam ve výhodném balíčku ještě s jedním bylinným "nakopávákem" 😉 🙂 lahvinka vystačí na dva týdny užívání 2 x denně (=100% DDD železa)
@kackackaca mala som to iste od 35tt. Bolo mi fakt blbo. Vela som oddychovala. Inak ak chces tak femibion ma specialne zelezo pre tehotne a kojace matky 🙂
Díky díky 🙂
@kackackaca tak hlavně aby to pomohlo a už jsi se cítila líp 🙂 taky už jsem přišla na to správné označení - jsem sushi vegetarián! 😀 😀 ten kousek syrové ryby si prostě nedokážu odepřít 😝 😀
@fishtamin Tak jsem si včera koupila ten Floradix za 262,- v DMku, není to tak hrozne ta cena, kdo vi kolik by vyslo veprove na 14. dni :D :D :D Ma to docela prijemnou chut, tak uvidim jak a co a popřípadě si to pak objednam na netu a vice toho at se mi vyplati to postovne platit 🙂 Jsem se koukala do tehu průkazky a ten Hb mi klesal, ne moc vyrazne, ale kdo vi kolik ho budu mit ted ve stredu po výsledcích. Takze moc diky za rady sushi vegetarionko 🙂
@kackackaca No není to žádná hrůza ta cena, ale třeba proti Aktiferrinu za 30,- od doktora by to někomu mohlo připadat hodně 😀
Samotné se to samozřejmě nevyplatí objednávat - první mám taky z DMka a další mi zítra přijede poštou v balíku spolu s dalšími věcmi jako jsou homeopatika k porodu, kojící čaje, přebalovací podložky, porodnické vložky a další nezbytnosti.. takže jsem ani poštovné neplatila při takové objednávce 😉 a jak to dorazí, tak pak už TO může klidně vypuknout 😀 manžel tipuje úterý, tak třeba bude mít pravdu, když na pondělí hlásí ty bouřky... první se taky narodil po bouřce 😉
Ráda jsem pomohla 🙂
@fishtamin Tak diky moc a preji Vam, at je vse v poradku. Dyt uz to mate vlastne za par 🙂 😉
@kackackaca pozor na to, že motání hlavy se může objevovat i při vysokém krevním tlaku - pokud by se přidaly ještě otoky, tak šupajdi k doktorovi hned, aby se vyloučila preeklampsie. Nebo kdyby nedejbože i bolesti hlavy, tak taky není moc na co čekat.
@maladama Jj,diky...ale to jsem vyloucila zatim, protože trpim spise nizkym tlakem a i u babi jak jsem si ho merila v posledních dńech, tak byl nižší, nez je normalni tlak... 😉
Tak krevni obraz pry v poradku, jak byva u tehotnych, tlak jsem mela 80/56 a pry to je taky v poradku mi rekla sestra :D :D Tak asi to mam z nizkeho tlaku nebo ja nevim 🙂
@kackackaca no s tlakem 80/56 je div, že stojíš, to je jasná příčina 🙂
@maladama ale tak je to asi normalni, podle sestřičky :D :D :D No a není to poprvé, co mi ho takovy namerila :D Se divim, ze s tim tlakem vůbec ziju :D
taky se mi to občas stane, závratě mám i v leže.. je to nepříjemné 🤐
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já to takhle měla z anémie, jak se později zjistilo a teď už je to ok co beru tabletky. Jinak podobně mi bývá z hladu a kolikrát si to ani neuvědomíš, necítíš hlad a pak najednou bum a jsi na zemi - moje zkušenost 🙂 Taky tlak, nebo málo piješ