Ahoj jsem 39tt příští týden mám plánovaný CS.. A chci se zeptat jestli si můžu dát vanu? Ne horkou.. Ale mám takovou tu náladu si ponořit záda do vody a jen tak chvilku ležet..
Poslední 3 měsíce se jen sprchuji..
Diky 😊😊
@merope všude jsem tu četla, že vana ne atd.. Nikde důvod kromě předčasného porodu.. U mě Teda předčasného už ne. Ale nerada bych začala rodit před termínem císaře .. Proto jsem se radši zeptala takhle.. Ja v tom taky nevidím problém..
@novacka1276 Jo, tak předčasný porod by z vany být mohl - ale zase jinde jsem četla, že vana je super na relaxaci a uvolnění se. Já z toho pochopila, že jde hodně o teplotu vody a tudíž se to nesmí přehnat.
podle mě pokud budete mít vlažnou vodu a ne úplně vařicí tak to vůbec nevadí ... také jsem si dopřávala vanu i když mám ráda hodně teplou, tak jsem si to v těhotenství musela odpustit ... vzhledem k tomu že jsem měla též plánovaný CS a byla už 2 týdny před porodem v porodnici, tak jsem si vanu bohužel ani dopřát nemohla ☹ takže poslední dva týdny jenom sprchování a následně další tři týdny o5 jenom sprchování a doma po 5ti týdnech sprchování též další sprchování, protože byl pro mě problém si do vany sednout :D
Ja vanu miluju a horkou.v obou tehotenstvi jsem si ji dopravala a obe deti jsem prenasela.je to asi indivudualni.ale ja obe tehu mela bez problemove tak jsem se ani nebala...
@novacka1276 celé těhotenství si dávám vanu - a normálně teplou jak jsem zvyklá a jsem 37tt s dvojčaty takže klid 😉
Vana se může,pokus není vyloženě horká. A nechat koukat ramena,kolena, bříško. Bych se zbláznila se jen sprchovat.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Důvod, proč ne?