Množství plodové vody a pohyby. Máte zkušenost?

karagoja
22. říj 2024

Ahoj , jsem 28tt a prvorodička , myslela jsem si, že je na kopání ještě čas, ale minulý týden mě dost vylekalo, že semnou na cukr byly dvě maminky asi ve 26tt a už cítily i poznaly kopání miminka.
Já stále cítím jen pohyby, ale jako takové kopání jsem snad zaznamenala asi jen jednou, když se mi kocour procházel po břiše a najednou jakoby se ozvala mexická vlna v břiše a to bylo dva dny zpět.
Na minulém ultrazvuku mi doktorka řekla, že mám dost plodové vody a malá si tam pluje.
Když jsem to řekla mámě, tak mě ujistila, že to měla taky tak + přes ten nadbytečný tuk a vodu to nejde cítit a ani vidět nějaké otisky nožiček.
Tak teď nevím jestli je něco špatně, nerozeznám signály miminka nebo za to může jen větší množství plodové vody.
Doktora se na to určitě zeptám, ale zajímá mě, jestli některá z Vás s tím má zkušenost.

malytlustyhroch
22. říj 2024

@karagoja 3 deti, ani jeden otisk nozicky na brise. Pohyby citis, to je hlavni. Nemusi to byt zadne rodeo.

simcakoc
22. říj 2024

@karagoja taky dost záleží na tom kde máš placentu. Když je na přední straně tak to taky může tlumit pohyby. První syn byl klidný, jen se tam vrtel a žádné velké kopance nebyli a ani nešli vidět. Další dvě děti byli o dost akčnější, ale přes placentu na přední straně byli ty kopance také víc tlumené. Bidet to nešlo pořádně ani u jednoho. Hlavní je když je cítíš ty, vidět být nemusí.

martulka88
22. říj 2024

@karagoja Otisk nožičky jsem tedy nikdy neviděla ani u sebe 😁 To budou mít, dle mého, jen hodně štíhlé maminky. Ale pohyby určitě cítíš, jen je nevnímáš. Si lehni a vnímej bříško a to kopání začneš vnímat a pak ho díky tomu poznáš. Já začala cítit, v obouch těhotenstvích, okolo 20tt. Nejdříve bublinky a časem, jak kluci rostli, tak víc. Ale první syn byl velmi klidný v bříšku. Zato druhý byl divoch 😊 A pohyby jsou nejen o plodové vodě, ale i o tom, kde je placenta apod.

vlasta1981
23. říj 2024

@karagoja mne první dcera kopla snad až ve 30 týdnů . Jinak jsem cítila jen jak se otáčí a nebo mne lechtá. Neboj dockas se . Asi mám Mimi víc místa

karagoja
autor
23. říj 2024

@simcakoc děkuji za odpověď, dneska mi doktor potvrdil, že placentu má pod nožičkami takže to dost tlumí 😅.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru