Minimální pohyby plodu v 34. tt. Měl někdo a bylo mimi v pořádku?

rozitta
26. bře 2022

Ahojky, prosím je tady někdo, kdo v těhotenství také téměř necítil pohyby dítěte a bylo dítko nakonec zdravé? Už jsem kvůli tomu byla za posledních 14 dní 2x ve FN, vždy vše pečlivě proměří a uklidní mě, že vše je v normě. Že miminku se daří dobře. Ale já mám pocit jako by tam ani nebylo. Přes den tak třikrát ťukne nohou. 1x škytavka. V noci cítím že se možná třikrát převalí. Jinak nic. Moje Mudr. zjistila mírný nedostatek plodovky, ve FN mi tvrdí že mám plodovky normálně. Plod je asi o 14 dní menší než by měl být. Může se třeba už nyní projevovat nemoc ochablých svalů?

elesse
26. bře 2022

Jestli je aktivni porad stejne malo, tak bych v tom problem nevidela. Navic ke konci je pohybu mene, ma min mista

cassidyl
26. bře 2022

@rozitta naše mrňka byla v bříšku taky velký lenoch, dokonce i v nemocnici na vyšetřeních jsem ji musela budit, teď si všechno vynahrazuje a chcilku neposedí 😊

izzylka
26. bře 2022

Naše malá byla od začátku klidná. Začala kopat docela pozdě a málo. Většinou se trochu zavrtěla dopoledne a k večeru, ale nic extra 🤷🏻‍♀️ na utz byla o 1-2 týdny menší...teda hlavičku měla menší, bříško normální. Narodila se asi 4 dny před termínem...byla maličká (teda pro mě) měla 50cm a 3 kila....a hrozně malou hlavu...teda mě se furt zdála hrozně malá, furt jsem se sestřiček a dr ptala, jestli to není divné...ale byla ok 🙈
No a teď má 11 týdnů a furt je hodně klidná 😅 skoro furt spinká, skoro nezapláče, furt se směje...je to sluníčko..jo a hrozně rychle to dohnala a je dlouhá jak týden a buclatá 😅 ale ten klid co byl v břiše, je i teď 🙏🏻

katule1990
26. bře 2022

@rozitta Mně se to stalo. Taky jsem jela na kontrolu, taky zjistili, že je menší + stále koncem pánevním. Za 14 dní jsem měla zase přijet na kontrolu, to už vyšly hodně špatně monitory, menší už byl skoro o 4 týdny, domů mě už nepustili a musel ven císařem o 3 týdny dřív, protože ho neživila placenta, ale dobře to dopadlo, je zdravý. Porodní váha 2,1 kg. U nás bylo málo pohybů nejspíš i tím, že měl 6x šňůru kolem krku, tím nechci strašit, u vás to tak být vůbec nemusí, třeba má už prostě jen míň místa, je línější. Důležitý je, že jsou monitory a průtoky v pořádku a že vás hlídají. Syn je teda drobounký pořád, je mu skoro rok a půl a neváží ani 9 kg, zatím nechodí, takže motoricky je taky oproti jiným dětem pozadu, nicméně dle doktorky je zdravý, bystrý, vyvíjí se dobře, jen mu ta hrubá motorika dýl trvá. Ale líný teda není, je jak motorová myš 😀.

rozitta
autor
26. bře 2022

Děkuji za uklidnění, holky. Ano, dítko je líné celou dobu těhotenství, nikdy jsem neměla takové to vlnění břicha, že by šlo vidět i z venku. Sem tam kopne. Mám doma angel sound tak jsem zkusila poslechnout srdíčko, ale to taky neříká vše. Teď ležím v posteli, a trochu něco cítím. Už abych měla po porodu, ta nejistota je strašná.

hejluc
26. bře 2022

Ahoj, první byl ďábel a druhá kliďas. To, že jsem měla porovnání, mi na klidu nepřidalo. I po porodu byla velmi klidná, vydrželo jí to snad do 3let. Buď v pohodě.

tasimia
26. bře 2022

@rozitta moje malá nikdy nebyla takové mimco, co kopalo několikrát denně. Sem tam skytla, max se otočila.
Kdyz už to byla krize, musela jsem sezrat čokoládu a nějaké kakao a naše lady se jen otočila, nebo se tak letmo hybla :D horší to bylo třeba ma screeningu:D. Musela jsem běhat a pít coca colu, aby se hejbla.
A samozřejmě se narodila zdravá, šikovná, jen měla trošku žloutenku.. Nic co nespravilo sluníčko.

jjasmina
27. bře 2022

@rozitta malá moc nekopala celý den, večer jsem si musela lehnout a trochu ju ďobnout, aby se pohnula 🤣

maxulekapcule
27. bře 2022

O prvorozeném jsem taky nevěděla, a jaká je to teď neřízená střela 🤣 a u druhého jsem s lítosti vzpomínala na toho prvního, protože to bylo strašný, až do porodu se pořád otáčel, ke konci jsem chodila často k doktorovi, jednou hlavou dolů, na další kontrole zase zadkem a tak pořád dokola, šílené to bylo a silenej je i venku 🤣

rozitta
autor
27. bře 2022

@maxulekapcule no byla bych klidnější kdybych od toho svého pasažéra dostala několikrát denně info, že je živý. Ve 13h škytal tak dobrý, ale od té doby zas nic. A to už jsem mu poslala sladkou svačinku a kafe. Tak aspoň děkuji za uklidnění tvou zkušeností 🙂

maxulekapcule
27. bře 2022

@rozitta věřím, mela jsem to úplně stejně. První nešel na KTG pořádně naměřit, protože pořád spal, druhý byl zase problém u každého ultrazvuku, protože se vrtěl pořád 🤣 neboj, už jen chviličku a budeš mít uzlíček štěstí u sebe, pak přijdou jiný strachy...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru