Miminko ve 35tt ještě není otočené

saluhofl
9. dub 2015

Ahoj holky,mám trošku dilema. Jsem 34+5tt a ten můj malej v bříšku se ještě neotočil hlavičkou dolů. Ve 2trimestru byl na kontrolách obyčejně hlavičkou dole, ale teď skoro celý 3 trimestr je hlavou nahoře a ne se hnout :(. . Myslíte, že je ještě šance že se otočí?? Začínám trochu ztrácet naději :(.

zuzik22
9. dub 2015

Ahoj. Nám se první dcerku podařilo otočit do 36. tt. Jinak mi hrozil císař...

vetyver
9. dub 2015

Taky mi dali čas do 36.tt. Dcera ale měla svou hlavu a neotocila se plus špatná rotace, takže neplánovaně plánovaný císař.. Hlavně že je zdravá.

lucifereeek
9. dub 2015

mě se malý otočil teď ve 36tt 🙂

japona
9. dub 2015

Vždycky je šance🙂 Porodník vyprávěl o několika případech, kdy se dítě otočilo den před plánovaným císařem (právě z důvodu KP a velké velikosti dítěte). Prý zažil i případ, že 4kg dítě na uzv bylo hlavou nahoru a když řízli, bylo otočené🙂 Pokud je hlavou nahoru, má k tomu nějaký důvod. Když bude chtít, otočí se. Vy s tím stejně moc neuděláte🙂 Btw. mně osobně se otočilo přesně týden před porodem, kdy už jsem si s porodniky vyhadala porod řezem, protože jsem se bála porodu KP..

mysonek
9. dub 2015

Tak šance je, byť malá. Ale mám kamarádku, co rodila normálně KP, protože se jí dítě otočilo těsně před porodem hlavou nahoru a porod prý byl už moc rozjetý na to aby udělali císaře, Prý byli v porodnici všichni strašně překvapený a nejzkušenější doktor v nemocnici musel přerušit ambulanci, protože nikdo jiný si to porodit netroufl.

pabka
9. dub 2015

Mě dal můj dr. cviky, které podporují otočení miminka hlavou dolů. Určitě by se našly i na netu. Ale protože jsem lempl, necvičila jsem a malá se stejně nakonec otočila sama 🙂 Doktorovi jsem nepřiznala, že jsem necvičila a on měl pak radost, že cviky zabraly 🙂

sarka_ne
9. dub 2015

To je něco, co ti nikdy nikdo neřekne🙂) nezbývá než čekat a ono to nějak dopadne 😀 (u nás císařem, ale neberu to jako prohru - vždyť já i dítě jsme v pořádku, co víc si přát... 🙂

reketka
9. dub 2015

@pabka tak otazka, jestli ty cviky k necemu jsou, kdyz nikdo necvici, ale neprizna to 😀 😀 😀

petrajurinova
9. dub 2015

Naše princezna se otočila hlavou dolů přesně v den doktorem určeném termínu porodu, ale na svět se jí nechtělo, tak pak si ještě dala načas skoro dva týdny než vylezla ven.

ren_ca
15. dub 2015

Ahoj, my jsme tedka 35 + 4 tt a rozhodně to nevypadá, že by se nám mlaďas otočil hlavičkou dolů, ke všemu máme odhad podle ultrazvuku, že to bude kus chlapa.. Zkusili jsme moxování, zatím nic... I doktorka nám řekla, že to vypadá na 90% na císaře, ne že bych z toho byla nějak nadšená, ale na druhou stranu si říkám, že má třeba prcek nějaký důvod se neotočit ... Tak se necháme překvapit, příští týden nás doktorka už odvolá na rizikovou skupinu do nemocnice a dál budeme chytřejší, co nám páni doktoři doporučí ... 😖

eliska_z
15. dub 2015

Šance je vždycky. Náš malý se teda neotočil, ale u pár známých se tak stalo, dokonce i v 38tt. Já rodila KP a nemůžu si stěžovat. Jsem ráda, že nakonec nedošlo na císaře. Toho jsem se bála.

andys
27. dub 2015

Moznost urcite jeste je, zalezi to i na to, kolik plodove vody tam ma (cim vice, tim vetsi sance) a kde mas placentu.
Ja ho mam od zacatku hlavou nahore a podle meho Dr. to tak asi zustane protoze mam placentu dole.
Ale nezoufej, porad ma jeste cas.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru