Holky setkala se s tím některá v těhotenství? Byla jsem odeslána z gynekologie do porodnice s tím že jsem ve 40tt a miminko má odhad 3740g jenže v porodnici mi řekli že je to naprostý nesmysl a mimčo odpovídá 36tt a odhad 2600g. Celou dobu na gynde mi mereli maxi odhady a říkali že termín odpovídá podle ms tak já teda nevím jsem z toho úplně zmatená...jak je vůbec možné se takto seknout ? Byla jsem na 1 i 2 screeningu a pořád bylo vše ok. První ultrazvuk proběhl v 5tt tak se mi nechce věřit moc tomu že by se sekli o 4 týdny nějak se mi to nezda..
Kdyz prvni utz byl v 5tt, tak, kdyby to bylo o 4 tydny mladsi tehotenstvi, tak bys tou dobou realne vubec tehotna jeste nebyla, bylo by to teprv nekdy pred ovulaci... Ale to je asi zrejme.
Ale tak v porodnici se ridi kterym terminem? Podle screeningu? Asi to neres 🙂 ja byla dokonce s druhym na nejakem vetsim utz v pordnici ve 39. tydnu, protoze se jim nezdala vaha a vse bylo ok. Odhad tyden pred porodem byl 2660 g a nakonec mel 3120, tezko tolik nabral za tyden 😀 Naopak dcera mela odhad 1 den pred porodem 3,3 kg a mela 2,9 🙂 tam ale i doktorka rekla, ze ten odhad je blbost, protoze mam malinke bricho a nevesla by se tam.
Právě že mi jí chtěli už nechat minulý čtvrtek vyvolat protože mají strach že dostává ode mě málo živin a proto je menší. Jenže prutoky jsou ok tak jsem vyvolání ještě odmítla že jí dám čas..
Jsou to jen odhady s malým se mi sekli o 750g. Je to vlastně součet podle délky stehení kostí, obvodu hlavy a bříška takže stačí aby byl drobnější / kratší a vyjde to špatně.
Dite uz je dopeceny, neresila bych kolik ma. Vzdyt udavaji +-500g. Resila bych spis to, aby tam nebyla dlouho a radeji aby sla uz ven. Kvalitu plodovky atd se pres utz nezjisti, takze jestli jsi podle vypoctu 40tt tak ja bych si porod teda vyvolat nechala! A kdyz ti jeden z doktoru rekl, ze lepsi aby byla venku, kdyby od tebe dostavala malo zivin, tak nechapu, proc se tim neridis! Oni uz ji muzou pomoci a vsechno resit az se narodi a pripadne predejit komplikacim. Proc si ji tam v tomhle stadiu chcej za kazdou cenu nechat? Treba se ji tam fakt nedari... pak nenadavej na doktory, ze to zavinili oni, az se neco stane
@sraffie
No, šla jsem na běžnou kontrolu v 37tt. Do této kontroly vše v naprostém pořádku, genetika, ultrazvuk... Prostě celé těhu na pohodu. A teď první věta, že se Mudře miminko nelíbí, že odpovídá 32tt. Od té doby žádný růst. No, byl to šok. Takže okamžitě hospitalizace v nemocnici. Po 3 dnech měření, odhadování a dohadování se rozhodli vyvolávat, den před se malá rozhodla přijít na svět spontánně. Váhový odhad cca trefili, měřili 2400 a malá měla porodní váhu 2320. Takže porod nakonec spontánní v 38tt, naštěstí zdravá holčička, i když menší. Zdůrazňuji, že Dr. sami říkali abych brala váhový odhad s rezervou, že je to půl kila plus/mínus. Největší obavy měli jestli jde výživa z placenty. Osobně jsem až na první pocity zbytečně nepanikařila. Jak řekl jeden fajn doktor, některá miminka se prostě rodí větší a jiná menší...;)
Taky mě doktoři tlačili do vyvolání (kvůli malému váhovému odhadu) s tím, že mimčo může mít růstovou retardaci a nezvládnout porod atd... 2x jsem odmítla, jezdili jsme na průtoky a sledovali kalcifikace placenty na UTZ, jezdili jsme na ozvy, vše bylo v pořádku, ale neměla jsem klid a podle mě už jen proto to pak přirozeně nešlo a na vyvolání jsem šla 11 dní po termínu, narodila se nám zdravá holčička 2,9 kg 🙂 zpětně si ale říkám, kde jsem vzala tu odvahu na vyvolání nejít hned, zpětně bych měla obrovský strach. Ale i vyvolání porodu má rizika, kdyby to bylo bez rizik a možných komplikací, tak asi není co řešit a jít na vyvolání .... jen bych chtěla podpořit a říct, miminko je určitě v pořádku, důvěřuj mu, vše dobře dopadne. Já bych zpětně na vyvolání raději šla dřív, ale mně ty vyvolávačky (1x tyčinky na preindukci a pak 2x indukční) vyvolaly porod pozvolný, i doktor se divil, že to probíhá jak přirozený porod...pomalu postupně.Takže ačkoli já měla ze svého okolí spoustu holek co jim vyvolání skončilo císařem nebo většíma bolestma, nemůžu říct nic negativního a držím palce ať to jde dobře a brzy máš miminko hezky u sebe 🙂
jinak přesně jak píše noragrey - některá mimča se rodí menší a některá větší... taky přesmýšlím proč naše čekala tak dlouho a kdoví jestli by tam ještě nebyla :D a proč byla tak malá, ale jeví se zcela v pořádku, tak to tak prostě je, že je malá..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja bych se tim vubec nestresovala. Myslim si ze mimi bude vazit neco mezi. Odhad vahy netrefi snad nikdy.