Miminko prý neodpovídá týdnum

sraffie
19. čer 2019

Holky setkala se s tím některá v těhotenství? Byla jsem odeslána z gynekologie do porodnice s tím že jsem ve 40tt a miminko má odhad 3740g jenže v porodnici mi řekli že je to naprostý nesmysl a mimčo odpovídá 36tt a odhad 2600g. Celou dobu na gynde mi mereli maxi odhady a říkali že termín odpovídá podle ms tak já teda nevím jsem z toho úplně zmatená...jak je vůbec možné se takto seknout ? Byla jsem na 1 i 2 screeningu a pořád bylo vše ok. První ultrazvuk proběhl v 5tt tak se mi nechce věřit moc tomu že by se sekli o 4 týdny nějak se mi to nezda..

brookmichaela
19. čer 2019

Ja bych se tim vubec nestresovala. Myslim si ze mimi bude vazit neco mezi. Odhad vahy netrefi snad nikdy.

calvac
19. čer 2019

@sraffie odhady vahy jsou plus minus pul kila, coz je u mimca dost. Ja bych nestresovala. Drz se.

malytlustyhroch
19. čer 2019

Kdyz prvni utz byl v 5tt, tak, kdyby to bylo o 4 tydny mladsi tehotenstvi, tak bys tou dobou realne vubec tehotna jeste nebyla, bylo by to teprv nekdy pred ovulaci... Ale to je asi zrejme.

dzogobela
19. čer 2019

Ale tak v porodnici se ridi kterym terminem? Podle screeningu? Asi to neres 🙂 ja byla dokonce s druhym na nejakem vetsim utz v pordnici ve 39. tydnu, protoze se jim nezdala vaha a vse bylo ok. Odhad tyden pred porodem byl 2660 g a nakonec mel 3120, tezko tolik nabral za tyden 😀 Naopak dcera mela odhad 1 den pred porodem 3,3 kg a mela 2,9 🙂 tam ale i doktorka rekla, ze ten odhad je blbost, protoze mam malinke bricho a nevesla by se tam.

sraffie
autor
19. čer 2019

Právě že mi jí chtěli už nechat minulý čtvrtek vyvolat protože mají strach že dostává ode mě málo živin a proto je menší. Jenže prutoky jsou ok tak jsem vyvolání ještě odmítla že jí dám čas..

michaela19911991
19. čer 2019

Jsou to jen odhady s malým se mi sekli o 750g. Je to vlastně součet podle délky stehení kostí, obvodu hlavy a bříška takže stačí aby byl drobnější / kratší a vyjde to špatně.

makronka222
19. čer 2019

Dite uz je dopeceny, neresila bych kolik ma. Vzdyt udavaji +-500g. Resila bych spis to, aby tam nebyla dlouho a radeji aby sla uz ven. Kvalitu plodovky atd se pres utz nezjisti, takze jestli jsi podle vypoctu 40tt tak ja bych si porod teda vyvolat nechala! A kdyz ti jeden z doktoru rekl, ze lepsi aby byla venku, kdyby od tebe dostavala malo zivin, tak nechapu, proc se tim neridis! Oni uz ji muzou pomoci a vsechno resit az se narodi a pripadne predejit komplikacim. Proc si ji tam v tomhle stadiu chcej za kazdou cenu nechat? Treba se ji tam fakt nedari... pak nenadavej na doktory, ze to zavinili oni, az se neco stane

lajla
19. čer 2019

@sraffie průtoky ja ozvy sou v pořádku a to je důležité, teď budete chodit na ko častěji, to co píše makronky je blbost, Dr není Bůh a není potřeba se mu podřídit
Ano souhlas s tím že odhad váhy je opravdu jen orientační a seky dost velké

noragrey
19. čer 2019

@sraffie
No, šla jsem na běžnou kontrolu v 37tt. Do této kontroly vše v naprostém pořádku, genetika, ultrazvuk... Prostě celé těhu na pohodu. A teď první věta, že se Mudře miminko nelíbí, že odpovídá 32tt. Od té doby žádný růst. No, byl to šok. Takže okamžitě hospitalizace v nemocnici. Po 3 dnech měření, odhadování a dohadování se rozhodli vyvolávat, den před se malá rozhodla přijít na svět spontánně. Váhový odhad cca trefili, měřili 2400 a malá měla porodní váhu 2320. Takže porod nakonec spontánní v 38tt, naštěstí zdravá holčička, i když menší. Zdůrazňuji, že Dr. sami říkali abych brala váhový odhad s rezervou, že je to půl kila plus/mínus. Největší obavy měli jestli jde výživa z placenty. Osobně jsem až na první pocity zbytečně nepanikařila. Jak řekl jeden fajn doktor, některá miminka se prostě rodí větší a jiná menší...;)

alcaliaa
19. čer 2019

Taky mě doktoři tlačili do vyvolání (kvůli malému váhovému odhadu) s tím, že mimčo může mít růstovou retardaci a nezvládnout porod atd... 2x jsem odmítla, jezdili jsme na průtoky a sledovali kalcifikace placenty na UTZ, jezdili jsme na ozvy, vše bylo v pořádku, ale neměla jsem klid a podle mě už jen proto to pak přirozeně nešlo a na vyvolání jsem šla 11 dní po termínu, narodila se nám zdravá holčička 2,9 kg 🙂 zpětně si ale říkám, kde jsem vzala tu odvahu na vyvolání nejít hned, zpětně bych měla obrovský strach. Ale i vyvolání porodu má rizika, kdyby to bylo bez rizik a možných komplikací, tak asi není co řešit a jít na vyvolání .... jen bych chtěla podpořit a říct, miminko je určitě v pořádku, důvěřuj mu, vše dobře dopadne. Já bych zpětně na vyvolání raději šla dřív, ale mně ty vyvolávačky (1x tyčinky na preindukci a pak 2x indukční) vyvolaly porod pozvolný, i doktor se divil, že to probíhá jak přirozený porod...pomalu postupně.Takže ačkoli já měla ze svého okolí spoustu holek co jim vyvolání skončilo císařem nebo většíma bolestma, nemůžu říct nic negativního a držím palce ať to jde dobře a brzy máš miminko hezky u sebe 🙂
jinak přesně jak píše noragrey - některá mimča se rodí menší a některá větší... taky přesmýšlím proč naše čekala tak dlouho a kdoví jestli by tam ještě nebyla :D a proč byla tak malá, ale jeví se zcela v pořádku, tak to tak prostě je, že je malá..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru