Poslední měsíc co týden má miminko odhad 2700g. Je to v pořádku?
Pokud do týdne neporodim,chtějí mi porod vyvolavat. Průtoky pupecnikem jsou v pořádku,i placenta správně miminko vyživuje. Nechapu ze miminko nepribira..setkal se s tím někdo?
@domka001 V jakém si týdnu?
@marketanovakova14 dnes 38+0
@kackabis Tyjo krásná váha! Mě straší i tím že ma miminko menší bříško než by mělo mít.. ale doktorka sama rikala ze je těžké bříško změřit,kdyz se miminko hybe a je otočené bokem. Tak nechapu pak proc tak strasi ty maminky.. snad se mi porod rozjede sám do týdne,vyvolavacky se bojím
Ahoj, moje mala se narodila v 39+1 s váhou 2870g. Absolutně bez problémů. Jen mi řekli, že jsem podle té váhy rodila 38+6. Takže bych byla v klidu. Když mě přijímali do porodnice, odhadovali že má 3100g.
@vercaaevzen Podle doktorky má mala bříško odpovídající 34+6 což mi přijde dost málo..
@domka001 moje poslední 2 děti měli také menší bříška oproti zbytku těla (zhruba tak o 2 tydny).chodila jsem na častější kontroly a porodila jsem obě děti s necelými třemi kily;)taky jsem měla obavy, aby děti byli v pořádku.Nechapu, proč ty doktoři ty rodičky tak straší!držte se!!určitě bude vše v pořádku;)
Me od 39tt dr poslala taky do nemocnice ze mala od posledni kontroly nic nepribrala (coz bylo 10 dni pred tusim) a mela jsem malo plodove vody, taky me v nemocnici strasili ze prutoky a vse je ok, ale moc nepribira odhad v 40tt mela 3 kila rovne.. kazdou kontrolu jsem nevedela jestli uz si me tam nenechaji a nakonec me nechali prenaset az do 41+2 ze mala bude sice mensi, ale melo by to byt ok.. no v 41+1 mela 3250g odhad a narodila se tedy druhy den vyvolavane s vahou 3290g, dodneska nevim proc me cely 3 tydny tak strasili kdyz ta vaha nebyla tak mala rodi se daleko mensi miminka a prutoky a vse podle utz byly ok 🤷♀️Odmitnou muzete vyvolani.. pak ale zalezi na vas, clovek ma furt v hlave co kdyby vazne neco😏 drzim palecky at je to ok
@domka001 Nebojte, ja se porodu nebala ale teda vyvolavanyho ano takze jsem si ho ani nepripoustela pak kdyz me to chteli vyvolat tak jsem z toho byla vyrizena, taky radsi poslechnu dr at je to jak je nez se pak proklinat ze jsem neco podcenila.. a porod byl skvelej, jasny boli ale cekala jsem to daleko horsi dokonce jsem byla pripravena ze muzu jit cisarem jelikoz se rika ze u vyvolavanych to tak casto konci, a naopak byl docela rychly na prvni porod a bez komplikaci 😊 male budou dva roky a ted jsem v 7tt s druhym.. a uz se tesim az to zaziju zas😃 takze nebojte, hlavne se pozitivne naladit a bude to dobry😊
@nikol125 Já mela první porod spuštěny normalne ve 40+1 a od prasknutí vody v nemocnici byla dcera venku za 7 hodin.
Jsem nervózní spíše z toho ze vim datum kdy to vlastně bude ten porod.
4 letou princeznu mám doma,a moc se tesi na segru❤ přeji vám pohodové a bezstarostné těhotenství 😍
@domka001 me hnali ve 35tt na extra ultrazvuk kvuli malemu plodu, vse v poradku, rodila jsem 38+5 a mala mela 2.84kg. Doted (20m) je to prdolka mala. Starsi dcera sla tedy ve 34+0, mela 2.34, na termin by pry taky mela pod 3kg. A taky je doted (4r) drobna, sice ma metr, ale sotva 13kg. Zas byly obe rychle venku 😀
Mě taky pořád říkali že malá je naka menší, ptali se kolik jsem měla já když jsem se narodila a dal to nějak neřešili. Ale pořád jsem to slyšela na každý kontrole že je menší, v 38 týdnu měla asi 2500g odhad, no měla jsem vyvolavacku, ještě i z jiného důvodu. Narodila se, měla se 2670g. Dnes ji jsou 4 roky a je to normální, zdravá, 4 letá slečna. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A doktora jsi se neptala?? Já bych se zeptala tam... Nicméně jedná se pouze o ODHAD, sama doktorka mi říkala, že je to plus mínus půl kila, takže... 🙂