Miminko má měsíc odhad 2 700 g. Je to v pořádku?

domka001
11. srp 2022

Poslední měsíc co týden má miminko odhad 2700g. Je to v pořádku?
Pokud do týdne neporodim,chtějí mi porod vyvolavat. Průtoky pupecnikem jsou v pořádku,i placenta správně miminko vyživuje. Nechapu ze miminko nepribira..setkal se s tím někdo?

slecnami
11. srp 2022

A doktora jsi se neptala?? Já bych se zeptala tam... Nicméně jedná se pouze o ODHAD, sama doktorka mi říkala, že je to plus mínus půl kila, takže... 🙂

domka001
autor
11. srp 2022

@slecnami Doktorka říkala ze je menší nez by měla být,vyzivovana je dobře jen prostě moc neroste podle utz..
Pry to stravou nemůžu ovlivnit aby vyrostlo,to mi bylo řečeno

marketanovakova14
11. srp 2022

@domka001 V jakém si týdnu?

denisq
11. srp 2022

@domka001 U mladšího syna mě v porodnici poslali na rizikovou poradnu. Že malý má odhad 2 500g, že u mě mu už není dobre a vyvolají mi ho. Průtoky, vše jinak v pořádku. Odmítla jsem. Povolila jsem akorát Hamiltona. Syn se narodil spontánně 40+2 s váhou 3 150g. Je to pouze odhad.

bereni
11. srp 2022

@domka001 Pokud neresi doktori tak se neznepokojuj. Dcera mela odhad skoro 3.5 kg, ve finale mela 2.7 kg pri narozeni💁‍♀️

domka001
autor
11. srp 2022
domka001
autor
11. srp 2022

@bereni No neresi to,chtějí mi porod vyvolat pokud do čtvrtku neporadím. Tak sem taková nervozni,aby mala byla zdravá a v pořádku. Bříško pry odpovídá velikostně 34+6

domka001
autor
11. srp 2022

@denisq Ježíš ted jste mě trošku uklidnila,ale nervozni jsem pořád:(.. první dcera byla bez problémů donosena do 40+1 s váhou 3350

kackabis
11. srp 2022

@domka001 mně v den jdy vyvolávali porod (týden před termínem) dali odhad 2600g. Byla jsem z toho na nervy. O dva dny později vylezl a měl 3200g. Bála jsem se úplně zbytečně🙂

domka001
autor
11. srp 2022

@kackabis Tyjo krásná váha! Mě straší i tím že ma miminko menší bříško než by mělo mít.. ale doktorka sama rikala ze je těžké bříško změřit,kdyz se miminko hybe a je otočené bokem. Tak nechapu pak proc tak strasi ty maminky.. snad se mi porod rozjede sám do týdne,vyvolavacky se bojím

domka001
autor
11. srp 2022

@domka001 v lékařské zprávě mám napsáno 10 percentil. Absolutně nevím co to znamená

vercaaevzen
11. srp 2022

Ahoj, moje mala se narodila v 39+1 s váhou 2870g. Absolutně bez problémů. Jen mi řekli, že jsem podle té váhy rodila 38+6. Takže bych byla v klidu. Když mě přijímali do porodnice, odhadovali že má 3100g.

domka001
autor
11. srp 2022

@vercaaevzen Podle doktorky má mala bříško odpovídající 34+6 což mi přijde dost málo..

draceka
11. srp 2022

@domka001 moje poslední 2 děti měli také menší bříška oproti zbytku těla (zhruba tak o 2 tydny).chodila jsem na častější kontroly a porodila jsem obě děti s necelými třemi kily;)taky jsem měla obavy, aby děti byli v pořádku.Nechapu, proč ty doktoři ty rodičky tak straší!držte se!!určitě bude vše v pořádku;)

domka001
autor
11. srp 2022

@draceka Jsem z toho dost nesvá. Moc nechci na vyvolavany porod.. snad se to rozjede samo do čtvrtka.. :/ už na minulé kontrole me doktor strasil... děkuji moc za podporu

nikol125
11. srp 2022

Me od 39tt dr poslala taky do nemocnice ze mala od posledni kontroly nic nepribrala (coz bylo 10 dni pred tusim) a mela jsem malo plodove vody, taky me v nemocnici strasili ze prutoky a vse je ok, ale moc nepribira odhad v 40tt mela 3 kila rovne.. kazdou kontrolu jsem nevedela jestli uz si me tam nenechaji a nakonec me nechali prenaset az do 41+2 ze mala bude sice mensi, ale melo by to byt ok.. no v 41+1 mela 3250g odhad a narodila se tedy druhy den vyvolavane s vahou 3290g, dodneska nevim proc me cely 3 tydny tak strasili kdyz ta vaha nebyla tak mala rodi se daleko mensi miminka a prutoky a vse podle utz byly ok 🤷‍♀️Odmitnou muzete vyvolani.. pak ale zalezi na vas, clovek ma furt v hlave co kdyby vazne neco😏 drzim palecky at je to ok

draceka
11. srp 2022

@domka001 úplně chápu, jak se cítíte!já mela 2 ze 3 porodu vyvolávanych a za mě to bylo v pohodě!!důvodem vyvolávání nebyl ten nepoměr růstu, ale vysoký tlak.drzte se!

domka001
autor
11. srp 2022

@nikol125 To je právě to,odmítnout to mohu ale co když bude fakt menší a neroste moc? Raději to nechám na doktorech,ale bojím se aby byla zdravá když je malinká:(

domka001
autor
11. srp 2022

@draceka dekuju moc! Snad budu mít také hladký porod.

draceka
11. srp 2022

@domka001 moc Vám přeji, abyste měla, co nejkrásnější porod🍀

nikol125
11. srp 2022

@domka001 Nebojte, ja se porodu nebala ale teda vyvolavanyho ano takze jsem si ho ani nepripoustela pak kdyz me to chteli vyvolat tak jsem z toho byla vyrizena, taky radsi poslechnu dr at je to jak je nez se pak proklinat ze jsem neco podcenila.. a porod byl skvelej, jasny boli ale cekala jsem to daleko horsi dokonce jsem byla pripravena ze muzu jit cisarem jelikoz se rika ze u vyvolavanych to tak casto konci, a naopak byl docela rychly na prvni porod a bez komplikaci 😊 male budou dva roky a ted jsem v 7tt s druhym.. a uz se tesim az to zaziju zas😃 takze nebojte, hlavne se pozitivne naladit a bude to dobry😊

domka001
autor
11. srp 2022

@draceka jste moc hodná ❤❤

domka001
autor
11. srp 2022

@nikol125 Já mela první porod spuštěny normalne ve 40+1 a od prasknutí vody v nemocnici byla dcera venku za 7 hodin.
Jsem nervózní spíše z toho ze vim datum kdy to vlastně bude ten porod.
4 letou princeznu mám doma,a moc se tesi na segru❤ přeji vám pohodové a bezstarostné těhotenství 😍

zuzita15
11. srp 2022

@domka001 me hnali ve 35tt na extra ultrazvuk kvuli malemu plodu, vse v poradku, rodila jsem 38+5 a mala mela 2.84kg. Doted (20m) je to prdolka mala. Starsi dcera sla tedy ve 34+0, mela 2.34, na termin by pry taky mela pod 3kg. A taky je doted (4r) drobna, sice ma metr, ale sotva 13kg. Zas byly obe rychle venku 😀

aniea
11. srp 2022

Mě taky pořád říkali že malá je naka menší, ptali se kolik jsem měla já když jsem se narodila a dal to nějak neřešili. Ale pořád jsem to slyšela na každý kontrole že je menší, v 38 týdnu měla asi 2500g odhad, no měla jsem vyvolavacku, ještě i z jiného důvodu. Narodila se, měla se 2670g. Dnes ji jsou 4 roky a je to normální, zdravá, 4 letá slečna. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru