Ahojky. Od včera mě mimi tlačí bolestivě na spodek, jako bych byla hodně namožená po sexu. Blíží se mi konec těhotenství. Bolí to při chůzi a pohybu. Mám se děsit?
Já to mela taky asi měsíc přes porodem ☺
Já to tak mám od 31 tt ... Malá se narvala hlavičkou hned dolů a je to dost znát. Je to normální 🙂
Díky holky.
Je to nepříjemné tedy 😊
Taky to mám. Vstávám jak stará babka a nemůžu se hned rozchodit. :D A tlak dole, jako bych tam měla závaží.
Holky díky, jsem ráda, že v tom nejsem sama. U dcery už si moc nepamatuju jestli to bylo takhle extrémní, teď jsem přesně jak píše @bajarys - než nějak narotuju abych vůbec vstala tak hekám jak blázen a pak když už jsem na nohou tak prvních pár kroků jak s endoprotézou na obou kyčlích 😀 ten konec těhu je fakt peklo ...
@bastamama No přesně, dala bych jim minimálně týden s takovým "třeťotrimestrálním" pupkem a přidruženými radostmi z nejkrásnějšího období ženy a chtěla bych vidět ty šťastné a spokojené úsměvy a pružné výskoky z lehu 🙂 jediný pozitivum je, že alespoň dopoledne jsem schopná fungovat víceméně normálně, ale od té 16hod dál to má jasně sestupnou tendenci 😀 v pátek jsem si dřepla u regálu v obchodě (to byl samo o sobě dost odvážný krok, když okolo kromě dcery nebyl nikdo kdo by mě zvedl) a úplně jsem cítila tu hlavičku v pánvi a úplně si vybavila ty jupí pocity z porodu .. od té doby se mi v noci podstatně hůř spí 😲 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj, to je fakt normální. Mě bolely hlavně kyčle, jak se uvolnují kosti a pánevní spojení. Chodila jsem jak kachna od té doby, co mi kleslo břicho - což bylo asi 2 týdny před porodem 😉