Měření bazální teploty před porodem, máte zkušenost?

liska01
15. únor 2015

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s měřením bazální teploty před porodem? Zkusila jsem poškádlit pana Googla, ale nic jsem nenašla. Jen tak pro zajímavost měřím bazálku celé těhotenství a poslední měsíce mi sedí úplně krásně den co den na 37,0 občas se hne na 36,9 nebo 37,1, což není žádný výkyv. Tak mě zajímá jestli by se dal poznat nějakým výkyvem blížící se porod. 🙂

babka
15. únor 2015

@liska01
To je zajimavé téma. Trochu jsem googlila taky a výsledek mého snažení? Je zajímavé, že u psů 😎 se bazální teplota před porodem sníží asi o 2 stupně (F). U člověka to zřejmě nefunguje. Jedna holčina testovala sama na sobě a nic 😉

liska01
autor
15. únor 2015

@babka Nic? Já bych tipovala, že se to nějak projevit musí. Nebylo by to špatné to poznat podle teploty... 🙂

babka
15. únor 2015

@liska01 Zajimavé, že u psů to snížení 24 hod před porodem funguje. Hmm, o lidech jsem nikde žádnou další zmínku nenašla. Tak asi budeš muset být další testovací průkopník 😉

liska01
autor
15. únor 2015

@babka Tak jsem teď našla diplomku z Utahu z roku 1982. Vzorek 35 žen, z toho cca 50% bez významné změny v teplotě, něco kolem 20% mělo pokles v teplotě 2-6 dní před porodem a něco kolem 20% mělo pokes v teplotě dokonce 16-19 dní před porodem, takže metoda k predikci porodu na prd. 😀 Já už si to doměřím do konce a uvidíme, jak to bude u mě.

pernicek1
10. čer 2017

@liska01 ahoj, tak co, projevilo se to nějak? 🙂

liska01
autor
11. čer 2017

@pernicek1 Týden před porodem pokles teploty, teplota zůstala nízká až do porodu. 🙂

pernicek1
11. čer 2017

Supr, takže má smysl měřit i v těhu. Myslela jsem si to 👍

eloise02
11. čer 2017

@pernicek1 Tvl, tak to musí bavit! Nebo se někdo musí pekelně nudit...

liska01
autor
12. čer 2017

@pernicek1 Mě tedy přijde, že to smysl nemá. Teplota klesnou může, ale taky nejspíš vůbec nemusí a když už klesne, tak to může příjit stejně dobře druhý den jako za 14 dní. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru