Hezky den, měl tu někdo v tomhle týdnu hodně malý odhad? Kolik jste měly? Případně s jakou vahou se pak narodila miminka?
Já mám 35+3, odhad 2300g a straší mě růstovou restrikcí. :(
U mě se v nějakým 34tt objevilo riziko růstové restrikce a malý měl odhad 1800g, průtoky byly v pořádku, rozhodlo se, že se počká do 37tt a rozhodne se o ukončení těhotenství. Přesně 35+0 mi praskla voda, malý se narodil s váhou 1620g. Placenta měla poloviční velikost, než jakou měla mít 🤷♀️ Jste na tom ještě dobře, zkus zachovat klid, určitě bude všechno v pořádku ❤️
Ahoj 🙋 Hele, já ve 35tt (u druhého dítěte) měla odhad 2,1kg a byla jsem upozorněna, ze má strašně krátké nohy. Představovala jsem si kdo ví co. V hlavě různé scénáře. Nicmene rodila jsem normálně v termínu, porodní váha nakonec byla 3,1kg a ano, má krátké nohy. Doktoři mi to říkali hned po porodu. Ale nicméně, já jako laik, okem nic nevidím (malá má už 4 roky). Jen je fakt, že když kupujeme oblečení, kalhoty vždy musíme kupovat menší velikosti, než třeba trička. Neboj, vše bude v pořádku 🥰
Ve 35+0 odhad byl 2300g a v 36+2 mel 2600g a nikdo nic nerikal. Jen teda percentil mi klesl z 65 na 23 a maly se narodil 36+3 a měl 2470g. 😇
Teta měla třeba špatnou placentu a než stihla jít do rizikové poradny, maly se narodil 38+1 s 1900g a všechno to dohnal.
dcera se narodila 35+0 a mela 2530 g. a to vase je jen odhad. ja bych se zbytecne neplasila.
@gbp, tohle dělají hlavně oni a to na klidu nepřidá, když člověk hned skončí v rizikové a musí chodit na podrobné ultrazvuky, kde pořad slyší, jak je něco špatně. 😕
Já měla odhad ve 37 tt 2,4kg a dcera se narodila 39+3 s váhou 3,2kg, takže bych byla v klidu.
Já měla cele těhotenství percentil nějakých 10, potom to kleslo na 5. Máme drobného chlapečka, který se narodil 35+5 s vahou 2030 g. Uklidnim Vás, na jeho temperamentu to neubralo a v devíti mesicich je to pěkný divočák. Taky jsem z toho byla hotova a pořad něco studovala, ale potom jsem se sama sebe zeptala, jestli ho jako nebudu mít rada, když bude malý a tím moje pátrání po netu skončilo.
rozumim. verim, ze chteji mit jen vse pod kontrolou. kdyby treba placenta prestavala fungovat, nebo byly male prutoky ... nebo cokoli jineho. a rozumim ti, ze zustat v klidu je pak tezke. ale je to to jedine co pro mimco muzes udelat! tesit se na nej a verit, ze bude vse v poradku a ze spolu dobre a v klidu zvladnete porod, protoze to je ted opravdu jedine s cim muzes neco udelat. a hlavne si rikej, ze mimco uz je ted velke, ikdyby se rozhodli pro sekci, urcite bude v poradku a zvladne to 👍 drzim palce 🍀
Nepamatuji si přesně váhové odhady, ale krom hlavy byla dcera od nějakého 20 tt o 3 týdny pozadu. Ve 34 tt mi poslal dr. do rizikové poradny. Kde jsem naštěstí ve 39 tt narazila na jinou doktorku, které se přírůstky váhy nezdály a objednala mi na vyvolání porodu. Malá se narodila s váhou 2,5 kg. Měla jsem prý děsně malou placentu. Tvůj odhad váhy je celkem dobrý. Asi dobré, že ti sledují, ale nepanikařila bych z toho.
Já měla oba chlapecky malý, a nikdy mě do rizikove neposlali 🤔
U syna byla odhadovaná porodní váha 3000g, narodil se s váhou 2,8kg, hubenej jak lunt. Zůstalo mu to i v jeho 4 letech,nezastaví se, občas jí jak kyselina,víc než já,ale je spokojený, neřeším,že jde mimo tabulky pořád. Ve školce jí vše, dokonce si přidává,oproti jiným dětem není vybíravý,přesto je hubený.
Syn měl v 36+ odhad 2,4 kg narodil se druhý den s váhou 2,55 kg a vše v pořádku
V 32+4 jsem ležela pár dní v porodnici a odhad byl 1800 g, za 3 týdny jsem předčasně porodila v 35+5 a syn měl 2005 g, takže moc od posledního měření nevyrostl.
Měla jsem malou placentu. Dohnal vše ukázkové, má rok a 5 měsíců a 11 kg😉
Můj druhý syn měl ve 36+1 odhad 2580 g. Prý trochu menší, ale nic se neřešilo, protože i první syn se narodil menší. No a malej se nakonec narodil 41+1 a měl právě těch 2580 g 😅 takže tolik k odhadům.
Já nevím, co to je za módu furt něčím strašit...
Odhad jsem neměla žádný, na posledním utz mi doktor řekl, že mám odpočívat a jíst hodně sladkého, miminko je menší... Dcera se narodila v termínu, my oba rodiče jsme velcí, ona měla 2,58 kg. Malá, prostě jen malá. Nikdo nestrašil, někdy mám dojem, že si snad doktoři chtějí ty problémy vyrábět.
Při první kontrole v nemocnici 38+2 mi řekli, že malý je malý. První odhad byl 2200g, po ultrazvuku průtoku a přeměření byl odhad 2300g a nařízen okamžitý porod. Při testu na vyvolání měl prý kolapsy, takže císař. Narodil se s 2470g, 45cm.
Je fakt, že když mi na pokoj pak dali maminku s holčičkou "normální" porodní váhy 3,5kg a 52cm, vypadal vedle ní jak stazenej králík. V 6 letech 126cm, 22kg. Štíhlejší ale svalnatý a chvíli neposedí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Moje malá 34 tt 2100 a říkala vše ok bude menší podivala se na mě ze nejsem obr.Průtoky atd má v pořádku