Zdravím včera jsem byla na registraci do porodnice jsem momentálně 37+3. A tam mě poslali do rizikové poradny, jelikož prý mimčo má váhu 2353g a pencil vychází 4,6.
Předchozí děti měli při narození 3,27kg a 50cm a 3,54kg a 51cm. Ale jde mi o to je momentálně ta váha mimca opravdu hodně nízká? Bohužel doktorka mi k tomu více neřekla ani jestli mě třeba nechají přenášet nebo budou chtít abych porodila v termínu. Jo a ještě k tomu mám těhotenskou cukrovku ale na dietě a hodnoty mám při ní v pořádku. Předem díky všem za odpověď
@fouskovi jasný to já chápu že ve finále může mít třeba o 0,5kg i víc. Ale jde mi jen o to jestli ta váha co zjistili by opravdu nízká a nebo jestli v tomhle týdnu v jakém jsem je třeba jen na hranici. Jelikož bohužel si už nepamatuji kolik vážili ty naše dvě dětičky v tomhle týdnu abych to jen porovnala. Jako údajně tam má mimčo i menší prutoky ale jelikož je prý celkove menší tak to údajně ničemu nevadí
Je to jen odhad může to být i o 0,5 kg rozdíl, ale je dobře, že ti poslali do rizikové poradny, udělají kontrolní měření a budou víc sledovat průtoky a celkově jak se mimču daří. V případě, že miminko nebude růst, tak ti pravděpodobně porod případně vyvolají dřív. Dcera nerostla z důvodu špatné placenty při narození měla 2,5 kg v 39 tt a bylo to dost za pět minut dvanáct.
Mám to podobný ,první dcera 3420g a 50 cm a syn 3740g a 52cm.
Ted čekám třetí 32tt percentil 4 ve 30tt měla 1203g a ted má 1500g také chodím do rizikové poradny a řekli mi že váha odpovída ale problem je v tom že má málo plodové vody . 😒
Již jsi v dobrém týdnu, takže kolikrát je lepší, když se miminku v břiše nedaří, že jde ven. dcera po té co se narodila prospívala dobře a vše rychle dohnala.
@ada22 tak hlavně že to dohnala 🙂. Ono právě že obě děti se jinak narodili po 40tt dcera byla 40+3 a syn 40+5. Takže jsem myslela že i tohle 3 by mohlo být až kolem toho 40tt. Proto jsem trochu včera znervoznela když mě poslali do té rizikovky. Protože vůbec nevím co mám čekat. Ale co si budeme říkat hlavně aby byla malá v pořádku
No mám dojem, že ti nenechají přenášet ani kvůli cukrovce. Tašku do porodnice bych si možná už zabalila. U mě se pak rozhodli při kontrole, že mám nastoupit druhý den na vyvolání, ale trochu jsem s tím počítala, ten postup co jak bude řekli předem.
@jana31990 Měla jsem těhotenskou cukrovku, odhad měla dcera ve 37 týdnu 2400 g. Nikdo mě nikam nehnal, jen jsem měla ve zprávě z ultrazvuku, že je menší. Ani na žádný jiný ultrazvuk už jsem nešla. Dcera se narodila plánovaným císařem, z důvodu polohy koncem pánevní. Narodila se 39+0 a měla 3240 g.
Malý měl odhad ve 38+2 2600g a taky zhorsene průtoky a primář mi doporučil vyvolání porodu. Druhý den se narodil a měl 2550g. Hned krásně bastil a dohnal to až moc. V 7mesicich má krásných 8,5kg. Pokud ten prutok není nejlepší, měli by vás určitě víc hlídat
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jana31990 to jsou jen odhady nikdo ti nemůže říct přesnou váhu