Dobrý den, TP mám 30.Října tudíž bych mohla na materskou nastoupit 4.záři, chci se zeptat kdy nejlépe začít vyřizovat materskou, dekuji
@myvalmyval1 a kdybych šla teda Toho 12.zari tak od kdy to mám začít vyřizovat až toho 12. Nebo s předstihem?
@eliesch1 to neporadim, mam termin 22.rijna a jsem na nemocenske. Gynekolog by nam mel dat papir kvuli materske, a my ho potom odneseme zaměstnavateli. Me ten papir jeste nedal, mozna v pondeli na kontrole.
A už máš papír od gynekologa? jestli ne, na příští kontrole se ho zeptej. On ti tam vyplní předpokládaný termín porodu a to pak zaneseš do práce a do papíru napíšeš, kdy budeš nastupovat na mateřskou.
@eliesch1 Pred materskou sem byla na neschopence.Hned prvni den jak me zacala materska,doktorka napsala ukonceni neschopenky a materskou do prace.Materskou muze vypsat driv,ale pokud marodis tak ne.Me rekla,ze materskou vypise driv,ale musela bych stejne pockat az ukonci neschopenku.Domluvili sme na termin,kdy me ukonci neschopenku a kdy zacina materska.Dala me vsechny papiry co bylo potreba a na druhy den sem zanesla do prace
@betelgeuzz presne tak...
Ja nromalne pracovala, tak jakmile jsem mela papir od gyn., dala jsem ho na personalni, myslim tak 2 mesice pred nastupem na MD. Tolik k vyrizovani materske 🙂) ale to cerpani cele dovolene bych urcite zvazila, jsou to dobry penize 🙂
@myvalmyval1 já mám termín 15.10, jsem též na neschopence a zůstávám co nejdéle to jde, na kontrolu jdu koncem měsíce a to už budu vypisovat papíry ohledně mateřské se sestřičkou, poté předavat zaměstnavateli.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@eliesch1 kdyz nastoupis 12. Zari a dele, vznikne ti narok na celou dovolenou za rok 2019. Tak si to rozmysli 🙂