Ahojte baby chcem sa opýtať brali ste niektorá maltofer fol tabletky v tehotenstve? Som v 33tt a lekár mi ich predpísal mam brat 2xdenne. Pomohli vám? A chcem sa opýtať cítili ste sa zle pri nedostatku železa? Únava malátnosť búšenie srdce dychavcivost. Ďakujem
Obě těhotenství jsem brala, už nevím jestli maltofer nebo tardyferon. Obtíže jsem neměla, ale já jsem chudokrevná celý život, několikrát mě kvůli tomu nevzali jako dárce krve.
Neboj, je to celkem běžné.
Také jsem je v těhotenství brala. A nebo i po. Také jsem chudokrevna.
@uzivatelkapetra ďakujem som trosku kľudnejší bola som aj na EKG a všetko bolo v poriadku ale niekdy mi tak rýchlo bije srdce ako keby mi ide vyskočiť s hrude
@ivadavidko mám chronický nedostatok železa a v oboch tehotenstvách som brala Maltofer už od začiatku. A zle mi bolo aj pri doplnkoch, proste iný stav 😁 ale každé podozrenie na niečo v neporiadku som riešila priamo s Dr
Taky jsme je měla předepsané a taky bez subjektivních potíží... ... ve druhém těhotenství jsem teda v téhle fází měla klidový tep kolem 120... já o subjektivně nijak nepociťovala, jen doktoři u kontroly občas koukali nespokojeně. Ale souvislost se železem nikdo nezmínil. Přišlo mi to prostě přirozený stav adekvátní zátěži těla.
Maltofer je slabý, berou ho i děti... na železo mi nikdy nepomohl, ale ani jsem u něj nikdy neměla žádné komplikace typu zácpa atp. Zabírá mi dobře tardyferon a sorbifer, ale také ve zdvojených dávkách 2x denně. To srdce bych přikládala spíš těhotenství, ale zeptala bych se doktora.
Železo jsem měla nižší u všech tří těhotenství, předepsané železo jsem nebrala ani jednou, lehce nižší hladina je v těhotenství běžná ,upravila jsem stravu a dávky hořčíku pro lepší vstřebávání .
@ivadavidko tiež mi ich Dr predpísala. Bolel ma z nich žalúdok 🤦🏻♀️ a behala som na WC aj 5x denne🤪. Po týždni som ich vymenila za inú značku železa😁 Žiadne subjektívne príznaky nedostatku železa som nepociťovala.
A jo, ještě příznaky - záleží, jakou máš hodnotu. Já jsem anemik, málokdy se dostanu na hodnotu 120, což je limit. Obvykle jsem okolo 80-90. Což jsem i teď v těhu, když beru léky. Švagrová nebyla schopná vstát z postele při hodnotě 100, já s tím jsem zvyklá fungovat normálně...takový hlavní příznak je únava, ale tu já cítím opravdu až teď.
@ivadavidko já také beru železo jsem teď ve 40+3tt,málo červených krvinek.Je fakt že jsem byla vice unavená a hrozně bílá.Ale co ho beru trpím na zácpu a celkově problémy se střevy, takže si nevyberes mno😁
Taky jsem ho v těhotenství brala. A pomohl. Byla jsem opravdu hodně moc unavená, lezlo mi to na nervy, vylezla jsem schody a myslela jsem si, že bude po mně (váhou to nebylo, bylo to už v prvním trimestru) a jak se železo doplnilo, fakt jsem to na sobě poznala. Maltofer jsem brala v prvním trimestru, pak jsem dostala sorbifer/ tardyferon
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Žádné potíže jsem na sobě necítila, ale v obou těhotenstvích jsem měla podle výsledků krve měla nedostatek a v prvním brala právě Maltofer.