Ahoj holky jsem 34+1. Dnes kontrola, vse je v poradku, neotviram se. Akorat mame uz 2600 gramu, a trochu vice plodove vody, a pani doktorka rikala, ze do terminu urcite nevydrzime. Tak jsem se chtela zeptat, zda uz zacit pit malinikovy caj nebo jeste radeji pockat. Zajimaji me vase zkusenosti.
nerada bych s nim zacla pozde, ale zase si nechci rozjet porod tak brzo.
U obou dětí jsem začala pít šest týdnů před termínem, obě děti byly větší, poprvé jsem měla i hodně plodové vody a dřív jsem nerodila. Poprvé dlouho po termínu, podruhé v termínu
Ale nutno říct, že oba porody byly rychle, když už se rozjely. Treba i díky tomu maliníku, kdoví
@renatkaa1996 byla jsem 40+2, byl večer, já si jako obvykle dala teplou vanu a pak jsem se v klidu uvelebila na gauči a vypila si svůj maliníkový čaj, po chvíli se mi chtělo čůrat tak jsem se zvedla a šla na záchod, udělala pět kroků a praskla mi voda 🤭 takže bacha na maliník
Ne teď vážně, samozřejmě to byla jen náhoda každopádně určitě neuškodí ho pít, ale počkala bych ještě až třeba do 36. týdne
@renatkaa1996
a nemá se pít až od 36tt? a paní doktorka je evidentně vědma, to přece nikdo neví, záleží na miminku mě třeba doktor u prvního těhotenství říkal, že budu zaručeně přenášet, no to bylo v pondělí, v sobotu jsem porodila...
Malinik na me nemel zadny vliv, dite vetsi a porod az dlouho po terminu :D
@ekou ale maliník nemá přivodit porod dřív, jen zlepšit "průchodnost" porodních cest. Což se tedy u mě, myslím, povedlo
@patypresdevaty nekde jsem cetla, ze to muze i privodit porod tim, jak se pripravuji porodni cesty...tot otazka. No ja jej uzivala 3 tydny a cela akce trvala cca 10 hodin vc. zacatku kontrakci doma :D
@patypresdevaty no, ja prave cetla 4-6 tydnu pred porodem prave
@veruuu_kubesovic no to rozhodne neni, treba se mu fakt chtit driv nebude, zalezi na nemno ja prave vsude ctu 34-36tt a kdyz uz tak bych chtela aby to melo nejaky ucinek. Ne, ze ho zacnu pit ve 36 a za tyden porodim
@aanisecek voda praskla tak nějak před 8 a malá se narodila ve 2:43 takže necelých 7 hodin nicméně jsem stejně dostala tabletu na vyvolání, protože sice voda odešla, ale porodní cesty byly nepřipravené, čípek tuhý a dlouhý a ta voda byla zelená takže to raději nechtějí nechávat na přírodě
@renatkaa1996 já rodila obě děti v 38tt a byli v pořádku myslím, že je dobré ještě lněné semínko
@renatkaa1996 Ja vzdy zacala pit od toho 34tt. Nejprve treba jeden salek denne, pred TP klidne 2-3 salky. Rodila jsem vzdy v terminu (39+4, 39+6), deti vetsi (4 kg), porody v pohode. Ted budu zase pit od 34tt. Super je jeste lnene seminko, s tim jsem zacinala po 36tt.
@any2any 36+4 není v termínu.. a 4kg děti v tomto týdnu?
@patypresdevaty hned jsem to opravila, koukni, prepsala jsem se samozrejme
Ahoj, mě dneska doktorka řekla, že ho mám začít pít za 14 dní. Nyní jsem 35 týden
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.