Maliník i v případě hrozícího předčasného porodu?

nissi
20. pro 2014

Ahoj holky, jsem ve 34. tt a prý to je doba, kdy se doporučuje začít pít maliník. Od 26. tt mi ale hrozí předčasným porodem a dle posledního vyšetření mám připravené porodní cesty. Šly byste do toho? Právě se trošku obávám, abych tím pitím maliníku tomu brzkému porodu nepomohla. Zas na druhou stranu, když budu s maliníkem vyčkávat a porod příjde dřív, prakticky pro to nic neudělám, aby to proběhlo hladce... Ach jo, to jsou dilemata... :D Každopádně - řešila to některá z vás? Děkuji!

makuka88
20. pro 2014

Ahoj, já bych počkala asi do toho 36tt, já začala pít dnes (36+0tt) a to se mi asi cesty ani nepřipravují :-/

hojda
20. pro 2014

Určitě bych ho nepila, zkus pak homeopatika přímo při porodu do vody, pokud budeš rodit předčasně, tak bude dítě stejně menší a bude se ti rodit lépe, než donošené dítě,takže tolik přípravy nepotřebuješ, Pokud mermomocí chceš, tak až po 36. týdnu. Děti pod 36. týden vozí do specializovaných center, potřebují speciální péči.

ange_de_la_morte
20. pro 2014

malíník je hlavně proto, aby se porodní cesty připravily, tedy pokud jsou již připravené, není ten maliník tak stěžejní, nebo ho třeba začni pít až od 37.tt ( kdy už můžeš s klidem porodit kdyby něco ) .... jinak já měla od 23.tt riziko předčasného porodu a nakonec jsem 8 dní přenášela

milmic
21. pro 2014

Mě hrozili předčasným porodem někdy od 32.týdne. Porodní cesty byly už takové všelijaké. Donosila jsem do 39.tt, ale dula mi důrazně nedoporučila maliník pít. Taky i proto, že první dcerka předčasně byla, narodila se týden po té, co jsem začala maliník pít. Vliv to asi nemělo, ale podruhý už jsem to riskovat nechtěla.

lucifereeek
23. pro 2014

mě taky hrozili předčasným porodem od 32tt, pila jsem maliník a malou jsem přenášela, 🙂 na mě to účinky moc nemělo 🙂

lenkavd
23. pro 2014

Za mne nepít maliník nepít. Je to bylinka, která někomu může pomoct, ale někomu i dost uškodit.
V případě nefyziologického těhotenství bych se do toho už nepouštěla vůbec.... 😉

fillipepi
7. únor 2015

Mně hrozili porodem už ve 25. týdnu, končím 37. týden, maliník jsem nasadila před týdnem a porodní cesty naprostém klidu. Být vámi, začala bych s ním pro klid duše raději až od 36. týdne, ale pokud se bude miminku chtít na svět dřív, myslím, že maliník na tom zásluhu mít nebude. Hlavně se nestresovat. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru