Ahoj,
všude tady čtu, že jako těhotné užíváte před porodem lněné semínko a pijete maliník.. Co to prosím přesně je? jaké jsou výhody a hlavně Vaše zkušenosti?
Pomohlo to k něčemu?
Předem děkuji za každou odpověd ;) V.
Mne malinik taky nijak zvlast nepomohl,prenasela jsem 9 dni a unikli jsme indukci za 5 min 12 diky Bohu,dokonce jsem nekde cetla,ze ten malinik muze byt az skodlivej,radsi si to vygoogli,ja bych to podruhe uz neuzivala
Pila jsem a jedla jsem, a používala jsem Epino...porodila jsem přirozeně, že by po tom lněném semínku malá nějak lépe "vyklouzla" bych ale neřekla, tlačila jsem snad na desetkrát. Rodila jsem 38+6. Teď nevím, jestli to budu nějak hrotit, to lněný semínko asi už jíst nebudu (i když jím určitě nic nezkazíš, je zdravý ), maliník možná, Epino určitě používat budu (nástřih jsem měla minimální).
malinik je caj dostupny v lekarni (tusim su to listy malinoveho krika), lnene seminko najdes normalne v obchode pri orieskoch alebo musli, ja som si ho davala do jogurtu, niekto ho zaleje vodou a je az ked sa vytvori sliz
vseobecne maju pripravit porodne cesty, zintenzivnit kontrakcie atd. ... skus vyguglit
bohuzial ani mne nepomohlo ani jedno zo spomenutych...prenasala som tyzden, tiez som o den unikla vyvolavaniu, porod trval od prvych kontrakcii 24 hod. a kedze dcerka mala 3800g, nevyhla som sa ani nastrihu...
@veverice27 Pila jsem odvar z lneneho seminka cele prvni tehu dvarkat denne, pak od 34tt pridala malinik. A teda nevim, k cemu mi to melo pomoct, ale stejne me kus nastrihavali, a to mela mala jen 2,5kg
Pila jsem maliník, jedla lněné semínko, dělala masáž hráze, chodila na dlouhé procházky a stejně jsem 11 dní přenášela. Porod mi vyvolávali a nakonec akutní sekce.
Určitě to vyzkoušej, nic za to nedáš. Já pila maliník i jedla semínko a používala jsem aniball a porodila jsem krásně bez nástřihu na třetí kontrakci. Takže je to fakt různé, ale minimálně jsem byla klidná, že jsem udělala maximu, co jsem mohla a byla jsem klidná, když jsem šla rodit. Pokud chceš porodit dřív zkošej fakt vše, třeba něco zabere. My měli pravidelný sex i jsem masírovala hodně bradavky, masírovala hráz a podle mě, to sice přímo porod nevyvolalo, ale cesty byly hezky připravené a dobře jsem se otvírala. Takže proč to nezkusit?
Od kdy se pije ten maliník?
od začátku 34tt lněné semínko
(zlepšuje trávení, uvolňuje zácpu, sliz podporuje viskozitu porodních cest a tím jejich uvolnění)
od začátku 34tt čaj z maliníku
denně 250ml postupně zvyšovat, poslední týden pít jen tento čaj v jakémkoli množství
(čaj prokrvuje a stimuluje stahy hladkých svalů deložní stěny a tím zkracuje druhou dobu porodní)
Já teda maliník pila i pila odvar z lněného semínka-u první dcery. A malá vyklouzla dobře,nenastřihávali.
Při druhém mimču jsem neužívala nic,tam mi hrozil od 26tt předčasný porod
A malý šel ven hůř(ale měl pup.šňůru kolek krku,tak se potom pořád vracel..)a nastřihávali a šili..
Takže teď u třetího mimča do toho půjdu zase, maliník a odvar z lněného semínka,už nevím,od kdy jsem ho pila,ale myslím že od cca 34tt,už je to let,tak si to přesně nepamatuji
jinak dcerka se narodila 38+5 a 3050g a malý 36tt a 3130g
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já pila malinikový čaj, ale bohužel to k ničemu nebylo, musela jsem nakonec na indukci a pak na akutního císaře
ale určitě když ho budeš pít ničemu neublížíš 
http://zena-in.cz/clanek/malinik-pro-snadnejsi-...