Lněné semínko a pití maliníku, máte prosím zkušenost?

veverice27
24. říj 2014

Ahoj,
všude tady čtu, že jako těhotné užíváte před porodem lněné semínko a pijete maliník.. Co to prosím přesně je? jaké jsou výhody a hlavně Vaše zkušenosti?
Pomohlo to k něčemu?
Předem děkuji za každou odpověd ;) V.

lucifereeek
25. říj 2014

já pila malinikový čaj, ale bohužel to k ničemu nebylo, musela jsem nakonec na indukci a pak na akutního císaře 😒 ale určitě když ho budeš pít ničemu neublížíš 🙂
http://zena-in.cz/clanek/malinik-pro-snadnejsi-...

gosa22
25. říj 2014

Mne malinik taky nijak zvlast nepomohl,prenasela jsem 9 dni a unikli jsme indukci za 5 min 12 😉 diky Bohu,dokonce jsem nekde cetla,ze ten malinik muze byt az skodlivej,radsi si to vygoogli,ja bych to podruhe uz neuzivala

sarkar
25. říj 2014

Pila jsem a jedla jsem, a používala jsem Epino...porodila jsem přirozeně, že by po tom lněném semínku malá nějak lépe "vyklouzla" bych ale neřekla, tlačila jsem snad na desetkrát. Rodila jsem 38+6. Teď nevím, jestli to budu nějak hrotit, to lněný semínko asi už jíst nebudu (i když jím určitě nic nezkazíš, je zdravý 😉), maliník možná, Epino určitě používat budu (nástřih jsem měla minimální).

bajana
25. říj 2014

malinik je caj dostupny v lekarni (tusim su to listy malinoveho krika), lnene seminko najdes normalne v obchode pri orieskoch alebo musli, ja som si ho davala do jogurtu, niekto ho zaleje vodou a je az ked sa vytvori sliz
vseobecne maju pripravit porodne cesty, zintenzivnit kontrakcie atd. ... skus vyguglit
bohuzial ani mne nepomohlo ani jedno zo spomenutych...prenasala som tyzden, tiez som o den unikla vyvolavaniu, porod trval od prvych kontrakcii 24 hod. a kedze dcerka mala 3800g, nevyhla som sa ani nastrihu...

gwennie
25. říj 2014

@veverice27 Pila jsem odvar z lneneho seminka cele prvni tehu dvarkat denne, pak od 34tt pridala malinik. A teda nevim, k cemu mi to melo pomoct, ale stejne me kus nastrihavali, a to mela mala jen 2,5kg 🙂

lachipie
25. říj 2014

Pila jsem maliník, jedla lněné semínko, dělala masáž hráze, chodila na dlouhé procházky a stejně jsem 11 dní přenášela. Porod mi vyvolávali a nakonec akutní sekce.

ally8
26. říj 2014

Určitě to vyzkoušej, nic za to nedáš. Já pila maliník i jedla semínko a používala jsem aniball a porodila jsem krásně bez nástřihu na třetí kontrakci. Takže je to fakt různé, ale minimálně jsem byla klidná, že jsem udělala maximu, co jsem mohla a byla jsem klidná, když jsem šla rodit. Pokud chceš porodit dřív zkošej fakt vše, třeba něco zabere. My měli pravidelný sex i jsem masírovala hodně bradavky, masírovala hráz a podle mě, to sice přímo porod nevyvolalo, ale cesty byly hezky připravené a dobře jsem se otvírala. Takže proč to nezkusit? 😉

letadlo13
27. říj 2014

Od kdy se pije ten maliník?

achjonetusim
27. říj 2014

od začátku 34tt lněné semínko
(zlepšuje trávení, uvolňuje zácpu, sliz podporuje viskozitu porodních cest a tím jejich uvolnění)

od začátku 34tt čaj z maliníku
denně 250ml postupně zvyšovat, poslední týden pít jen tento čaj v jakémkoli množství
(čaj prokrvuje a stimuluje stahy hladkých svalů deložní stěny a tím zkracuje druhou dobu porodní)

snezenka123
27. říj 2014

Já teda maliník pila i pila odvar z lněného semínka-u první dcery. A malá vyklouzla dobře,nenastřihávali.
Při druhém mimču jsem neužívala nic,tam mi hrozil od 26tt předčasný porod☹
A malý šel ven hůř(ale měl pup.šňůru kolek krku,tak se potom pořád vracel..)a nastřihávali a šili..
Takže teď u třetího mimča do toho půjdu zase, maliník a odvar z lněného semínka,už nevím,od kdy jsem ho pila,ale myslím že od cca 34tt,už je to let,tak si to přesně nepamatuji 😵

snezenka123
27. říj 2014

jinak dcerka se narodila 38+5 a 3050g a malý 36tt a 3130g

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru